درمقاله انواع کابل ها در کابل کشی شبکه با مدل‌های گوناگون کابل‌ها از جمله کابل‌های شبکه آشنا شدیم. در مقاله امروز کابل شبکه CAT6 که یکی از زیرمجموعه‌های کابل شبکه محسوب می‌شود، مورد بررسی قرار می‌دهیم.

کابل شبکه CAT6

کابل شبکه CAT6

کابل شبکه CAT6 که به اصطلاح به آن Category 6 هم گفته می‌شود در اصل، نسل ششم از کابل‌های اترنت (اترنت: تکنولوژی برای اتصال شبکه‌های محلی) به هم تابیده شده است که بیشتر در شبکه‌های خانگی و اداری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

فروش کابل شبکه در بانک فیبر نوری و شبکه

کابل CAT6 با استانداردهای نسل قبلی و پیش از خود یعنی کابل‌های CAT5 و CAT5e کاملاً سازگار است. همان طورکه بیان کردیم کابل شبکه CAT6 یک کابل برای استفاده در شبکه اترنت است که در برگیرنده 4 جفت سیم مسی است و به راحتی می‌تواند امکان برقراری ارتباط‌هایی با بهترین کیفیت و عملکرد به فاصله 50 متر (چیزی در حدود 164 فوت) و سرعت 1000 مگابیت را در شبکه اترنت فراهم کند.

به طور حتم انتخاب درست کابل شبکه و پیاده سازی اصولی به هنگام کابل‌کشی تأثیر بسیاری در پایداری، سرعت و بازدهی شبکه خواهد داشت. قطعاً کابل CAT6 یکی از متداول‌ترین و عمومی‌ترین کابل‌هایی است که این روزها در انواع شبکه استفاده می‌شود. این کابل به نسبت دو کابل دیگر یعنی CAT5 و CAT5e از پهنای باند بیشتری برخودار است و بهتر بگوییم پهنای باند بیشتری را پشتیبانی می‌کند و صد البته خاصیت نویزپذیری کابل CAT6 هم خیلی کمتر است.

 ارسال اطلاعات توسط کابل CAT6

انتقال اطلاعات با کمک کابل

هر کابل شبکه CAT6 دربرگیرنده 4 جفت سیم مسی است که تا فاصله 90 متر و با سرعت 1 گیگ می‌تواند ارتباط‌ را برقرار کند. برای اینکه بهترین عملکرد و کیفیت را برای برقراری ارتباط داشته باشد، این سیم‌ها را به دور هم می‌تابند.
این جفت سیم‌هایی که در کابل CAT6 قرار دارند به رنگ‌های آبی-سفید آبی، نارنجی-سفید نارنجی، سبز-سفید سبز و قهوه ای-سفید قهوه ای می‌باشند، که در تمامی این سیم‌ها دو رشته سیم وظیفه ارسال اطلاعات را بر عهده دارند و دو رشته سیم دیگر وظیفه دریافت اطلاعات و چهار رشته سیم بعدی که باقی می‌مانند بیشتر نقش نویزگیری را بر عهده دارند.

رنگ سیم‌های کابل Cat6

سه واقعیت مهم در مورد کابل CAT6

  • به مانند نسل‌های قبلی، کابل‌های اترنت، در انتهای کابل شبکه CAT6 هم کانکتورهای RJ45 نصب شده است
  • برای اینکه این نوع کابل‌ها را خیلی راحت‌تر از کابل‌های دیگر تشخیص دهید عبارت CAT6 روی آن حک شده است
  • سرعت انتقال اطلاعات در نسل جدید و ارتقاء یافته کابل CAT6 که به CAT6a معروف است به 10گیگابیت برثانیه هم می‌رسد

خصوصیات کابل شبکه CAT6

  • برای اینکه تداخل نویز کمتری بین کابل‌ها و سیم‌های به هم تابیده این کابل شبکه رخ دهد، سعی شده در ساخت آن از یک نایلون و همچنین محافظ الکتریکی استفاده شود.
  • توان مصرفی کابل CAT6 به هنگامی که از این کابل‌ها برای کابل کشی استفاده می‌کنید به 1000 مگ برثانیه می‌رسد.
  •  این کابل‌ها محدود به فاصله 90 متری است که به طبع، هر چه فاصله طولانی‌تر شود سرعت هم کمتر از 1 گیگابیت بر ثانیه می‌شود.
  • در فاصله‌ها و مسافت‌های کوتاه‌تر، سرعت انتقال اطلاعات به هنگام استفاده از این کابل بیشتر خواهد بود.
  • خم کردن کابل شبکه CAT6 در مسافت‌های کوتاه‌تر، خیلی سخت‌تر است.
  • به هر دو انتهای کابل شبکه CAT6 یک کانکتور RJ45 متصل شده است.
  • قطر کابل در این نوع کابل‌ها به نسبت دیگر کابل‌ها افزایش یافته است.
  • افت ولتاژ در کابل شبکه CAT6 به نسبت همتای قدیمی‌تر خود یعنی کابل شبکه CAT5 خیلی پایین‌تر است.
  • به طور معمول استفاده از کابل‌های CAT6 برای مسافت‌های طولانی بهتر هستند.

مشخصات فنی کابل CAT6

  • بین زوج سیم‌هایی که درون این نوع کابل شبکه وجود دارند، یک تفکیک کننده پلاستیکی وجود دارد.
  • ضخامت سیم‌ها در کابل CAT6 طبق استاندارد 0.573 میلی‌متر است.
  • زوج سیم‌هایی که در کابل CAT6 به هم تابیده شده‌اند به نسبت همتای قدیمی‌تر خود یعنی CAT5 دارای پیچ‌های بیشتری است و همین مورد باعث شده تا تداخل الکترومغناطیس و همچنین نویز کمتری را شاهد باشیم.
  • این کابل‌ها از فرکانس‌ها تا 250 مگاهرتز پشتیبانی می‌کنند

توضیحات تکمیلی کابل شبکه CAT6

کابل های CAT6
کابل شبکه CAT6

اگر بخواهیم بیشتر در مورد کابل CAT6 صحبت کنیم بایستی این را بدانید که این کابل شبکه به نسبت کابل CAT5e عملکرد بهتر و بالاتری را از خودش نشان می‌دهد و به طبع مشخصات دقیق‌تری را برای کابل کشی و کاهش نویز ارائه می‌دهد.
همچنین کیفیت انتقال داده در این نوع کابل شبکه با توجه به مشخصات فنی که در بالا به آن اشاره شد و با توجه به کیفیت اجزای تشکیل دهنده این کابل مانند کابل‌های پچ، پانل‌های پچ، اتصالات، نوع سیم‌های به کار رفته، نوع روکشی که روی سیم‌ها کشیده شده و غیره، باعث شده تا بیشتر از این کابل برای انتقال داده استفاده کنند.

قبل از اینکه تمامی قطعات مربوط به این کابل سرهم بندی شوند، یک به یک تمامی اجزاء به صورت جداگانه مورد آزمایش قرار می‌گیرند و همچنین برای عملکرد بهتر هم با یکدیگر تست می‌شوند و همین مورد نشان از کیفیت بالای این کابل را می‌رساند.

کابل CAT6 برای محیط‌هایی که نزدیک به کابل‌های برق هستند یا تجهیزات RF و یا تجهیزاتی که امکان ارتعاش الکترومغناطیسی از خودشان نشان دهند، بسیار مفید است چرا که این نوع کابل‌ها می‌توانند انسان را در برابر دستگاه‌هایی که سیگنال‌هایی تا حداکثر 550 مگاهرتز ارتعاش می‌دهند، محافظت کرده و از همه مهم‌تر اینکه این کابل‌های شبکه در برابر آتش سوزی هم مقاوم هستند.

فروش کابل شبکه در بانک فیبر نوری و شبکه

موارد استفاده از کابل‌های شبکه CAT6

در بیشتر موارد، از کابل Cat6 برای اتصال کامپیوتر به دیگر دستگاه‌ها مانند هاب، روتر یا سوئیچ استفاده می‌شود تا امکان به اشتراک گذاری فایل‌ها در یک شبکه برای دسترسی به اینترنت فراهم شود. همچنین می‌توان از این کابل‌ها برای اتصال رایانه به سایر دستگاه‌ها مانند چاپگر (پرینتر) یا اسکنر یا برای اتصال LAN ورودی و خروجی در پانل‌های پچ (پچ پنل) استفاده کرد.

عموما از دیگر استفاده‌های اصلی کابل‌های شبکه برای کابل‌کشی و انتقال اطلاعات به دوربین‌های مدار بسته استفاده می‌شود.

مقاله‌ی فوق توسط بانک فیبرنوری نوشته و تدوین شده و از wikipedia برای جمع‌آوری اطلاعات استفاده کردیم.

0/5 (0 نظر)
بنر فروش تجهیزات فیبر نوری
بنر فروش تجهیزات شبکه
بنر فروش تجهیزات FTTH

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: جهت رعایت اصول کپی رایت مطالب این صفحه قفل شده است.
× چطور میتونم کمکتون کنم؟