خطرات فیبر نوری

درباره فیبرهای نوری و کاربردهای آن در مقالات سایت بانک فیبرنوری بسیار صحبت کرده‌ایم. فیبرهای‌نوری بسیار کاربردی هستند و انتقال اطلاعات در فواصل طولانی را پشتیبانی می‌کنند، در حال حاضر در صنعت حضور فیبر‌های نوری بسیار ضروری است. اما آیا قبول دارید هرچیزی که سودی داشته باشد، حتما ضررهایی نیز به همراه دارد؟ فیبرهای نوری نیز از این قاعده مستثنی نیستند. در واقع خطرات فیبر نوری برای تکنیسین‌های نصب، مهندسین و سایر افراد وجود دارد و باید مواظب بود.

خطرات فیبر نوری

بیشتر خطراتی که فیبرهای نوری ایجاد می‌کنند برای متخصصین و مهندسین برق است. زیرا آن‌ها بیش از هر شخص دیگری با فیبرهای نوری سر و کار دارند و متاسفانه مضرات فیبرهای نوری را درنظر نمی‌گیرند. معمولا مهندسین برق فقط نگران برق گرفتگی هستند و چون مطمئن می شوند که فیبرهای نوری هیچ گونه برقی نداشته و الکتریسته‌ ایجاد نمی‌کنند، بیخیال همه چیز می‌شوند. همچنین نگران هیچ گونه خطر حرارتی و آتش‌ سوزی هم نیستند زیرا چنین خاصیت حرارتی در فیبرهای نوری موجود نیست. اما آیا این مسئله را می دانید که کجا فیبرهای نوری خطرناک می شوند؟

دقیقا زمانی که داده‌ها را انتقال می‌دهند. داده‌های انتقالی در فیبرنوری به فرمت نور فروسرخ هستند، و به دلیل اینکه با چشم مشاهده نمی‌شود خود خطر بزرگی محسوب می‌شود.

خطرات فیبر نوری

نورهای ساطع شده از فیبرهای نوری

پس همه به این امر واقف هستیم که یکی از خطرات فیبر نوری، نورهایی است که در انتقال وجود دارند و با چشم دیده نخواهند شد. طول موج این امواج نوری ۸۰۰ نانومتر به بالا است و جنس مادون قرمز هستند بنابراین در گستره بینایی انسان قرار نمی‌گیرند اما می‌توانند آسیب‌های جدی به چشم انسان وارد کنند. حال چگونه این خطر برای انسان رخ می‌دهد؟

فردی که اطلاعات درستی ندارد، بطور مستقیم به بررسی و مشاهده فیبر نوری می‌پردازد و چون نمی‌داند که فیبر در حال انتقال اطلاعات است، ممکن است در کسری از ثانیه دچار سوختن شبکیه چشم شود. پس چگونه می‌توان این انتقال را بررسی کرد؟

برای بررسی انتقالات فیبر نوری نیازی به مشاهده مستقیم ندارید کافیست از ردیاب‌های بصری کمک بگیرید و با تاباندن آن به فیبر نوری، متوجه جریان انتقال داده‌های نوری در آن شوید.
در صورتی که انتهای فیبر شکسته باشد معمولا خطری نداشته و آسیبی نمی‌رساند اما درباره فیبر نوری پولیش خورده قضیه متفاوت است و ممکن است تحت شرایط خاصی آسیب به چشم برسد. این شرایط عبارت است از:

  • وجود توان بالای منبع نور
  • اشعه نوری خروجی باریک

در این دو حالت باید انتظار مضرات فیبرهای نوری را داشت. پس حواستان را جمع کنید و مراقب باشید تا در این شرایط به فیبرهای نوری نگاه نکنید.

قطعات شیشه ای موجود در فیبرهای نوری

کابل فیبرنوری تاید بافر

در واقع کور فیبرنوری که یک تار شیشه‌ای به نازکی تارموی انسان است می‌تواند خطر آفرین باشد. زمانی که کور فیبر بیرون از کابل باشد یا به عبارتی فیبر لخت شده باشد، باید هنگام برداشتن آن با دست خیلی احتیاط کنید. زیرا کابل‌ها، کور فیبرنوری را در بر می‌گیرند و احتمال خطر را به میزان زیادی کاهش می‌دهند اما فیبر به تنهایی خطرناک است و برخورد دست با آن باید کاملا محتاطانه باشد. زمانی که فیبرهای بدون کابل را در دستتان می‌گیرید ممکن است شیشه آن در دستتان فرو رود.

احتمال خطر دیگر، در هنگام برش فیبر‌ها است. در هنگام برش دادن، شیشه‌های آن که با چشم دیده نمی‌شوند بر سطوح پخش شده و به بدن شما وارد می‌شوند. همین امر ممکن است موجب خونریزی‌های داخلی نیز شود زیرا این شیشه‌ها مانند سوزن بوده و غیرقابل حل شدن هستند. حال برای جلوگیری از این مشکل بزرگ باید چه کرد؟

باید به مقدار زیادی از نوارهای پوشش دهنده یا انواع چسب‌های مخصوص برای جمع کردن این شیشه‌ها یا سوزن‌ها استفاده کرد تا جلوی یکی از مهم‌ترین خطرات فیبر نوری گرفته شود.

وجود مواد شیمیایی

از موادی مانند اسپلایسینگ و فیکسچر در فیبر نوری به عنوان پاک کننده های شیمیایی مختلف و چسب استفاده می‌کنند. باید مراقب برخورد مستقیم این مواد به دست باشید. حتی ایزوپروپیل الکل ساده، که به عنوان پاک کننده استفاده می‌شود، قابل اشتعال است و در هنگام کار با آن باید دقت کرد.

خطر در هنگام اتصال

یکی دیگر از مضرات فیبرهای نوری در زمان اتصال مشاهده می‌شود. از دستگاه فیوژن برای جرقه الکترویکی در کار استفاده می‌شود که می‌تواند قابل اشتعال باشد. پس باید کاملا حواس جمع رفتار کنید و هر نوع ماده قابل اشتعال را از این محیط دور کنید.

سایر نکات ایمنی که باید رعایت شوند

  • هیچگونه مواد خوراکی را در محل انجام کار با فیبرهای نوری قرار ندهید. زیرا همان‌طور که گفتیم ممکن است قطعات سوزنی شیشه‌ای داخل غذا رفته و خورده شود. این مسئله یکی از بزرگ‌ترین خطرات فیبر نوری را ایجاد می‌کند.
  • بر روی سطح تیره رنگ کار کنید تا بتوانید قطعات و ذرات فیبرهای نوری را راحت پیدا کنید.
  • از پیشبند و دستکش یکبار مصرف برای جلوگیری از نشستن ذرات فیبر بر روی لباس ها کمک بگیرید.
  • در زمان کار با فیبرهای نوری از عینک محافظ و مخصوص استفاده کنید.
  • در مکانی کار کنید که می‌دانید دارای تهویه سالم و مطلوبی است.
  • دستتان را پس از اتمام کار کاملا بشویید
  • در محل انجام کار با فیبر نوری به هیچ وجه سیگار نکشید.
0/5 (0 نظر)
بنر فروش تجهیزات فیبر نوری
بنر فروش تجهیزات شبکه
بنر فروش تجهیزات FTTH

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: جهت رعایت اصول کپی رایت مطالب این صفحه قفل شده است.
× چطور میتونم کمکتون کنم؟