پورت SFP در سوئیچ های گیگابیتی
پورتهای کوچک قابل اتصال یا SFP را میتوان در طیف وسیعی از شبکه و دستگاههای ذخیره سازی مانند سوئیچها، سرورها و روترها یافت. سوئیچهای گیگابیتی معمولا دارای بیش از یک پورت SFP هستند. امروز میخواهیم بدانیم سوئیچ پورت گیگابیتی SFP چیست؟ تفاوت بین پورتهای RJ45 و SFP چیست؟ این پست تمام آنچه را که باید در مورد پورت SFP در سوئیچ های گیگابیتی بدانید، توضیح میدهد.
پورت SFP در سوئیچ های گیگابیتی
پورت SFP روی یک سوئیچ گیگابیتی، شکافی است که برای استفاده کانکتورهای کوچک قابل اتصال (SFP) جهت فعال کردن انتقال داده طراحی شده است. این پورتها سرعت بالا و همچنین فشردگی فیزیکی را ارائه میدهند. پورت SFP لینکهای نوری یا مسی را روی یک سوئیچ گیگابیتی از طریق درج ماژولهای SFP مربوطه (فیبر SFP یا SFP مس) فعال میکند.
تنها تفاوت بین پورت نوری و پیوند پورت الکتریکی در لایه فیزیکی (رسانه) نهفته است. این بدان معنی است که یک پورت SFP میتواند یک ماژول SFP را با یک پورت نوری یا یک پورت الکتریکی در خود جای دهد. بنابراین، کابلهای فیبر نوری یا مسی برای تحقق انتقال دادهها مورد نیاز هستند.
هنگامی که یک ماژول SFP در یک سوئیچ گیگابیتی با پورتهای الکتریکی قرار میگیرد، باید از کابلهای شبکه مانند کابلهای Cat5e/Cat6/Cat7 برای انتقال داده استفاده شود. با این حال، هنگامی که یک ماژول SFP به یک سوئیچ گیگابیتی با پورتهای نوری وصل میشود، باید از کابلهای فیبر نوری برای پشتیبانی از اتصالات استفاده شود. بنابراین، ماژولهای RJ45 SFP عموماً برای اتصالات بالا برد کوتاه و برای اتصال یک پورت SFP در سوئیچ های گیگابیتی به یک کلید لبه تمام مسی استفاده میشوند. در حالی که ماژولهای فیبر SFP بیشتر برای اتصال فیبر با سرعت بالا در فواصل طولانیتر استفاده میشوند.
انواع رایج پورت SFP
سه نوع رایج از پورت SFP در سوئیچ های گیگابیتی وجود دارد که عبارتند از پورتهای SFP Uplink، پورتهای SFP PoE و پورتهای Combo. یا ترکیبی بیایید جزئیات هر نوع را بررسی کنیم.
پورت های ترکیبی SFP
پورت ترکیبی یک رابط واحد با دو قسمت جلویی (پورت RJ45 یا پورت SFP) است که از اتصالات مسی و نوری SFP پشتیبانی میکند. به عبارت دیگر، پورت ترکیبی SFP یک پورت ترکیبی است که میتواند از دو پورت فیزیکی متفاوت پشتیبانی کند. در این حالت میتوانید از پورت RJ45 یا پورت SFP استفاده کنید.
با این حال، این دو پورت SFP مختلف را نمیتوان همزمان استفاده کرد. هر پورت ترکیبی SFP یک رابط واحد است که انتخابی از دو اتصال را ارائه میدهد. یکی اتصال RJ-45 برای کابل اترنت مسی و دیگری اتصال SFP برای کابل فیبر نوری است. به عنوان مثال، هنگامی که یک پورت SFP در سوئیچ های گیگابیتی استفاده میشود، پورت مسی مربوطه نمیتواند استفاده شود و بالعکس.
پورت های آپلینک SFP
پورت uplink درگاهی برای تجمع به پیوندهای بالاتر است که برای اتصال سوئیچ داخلی با یک کابل مستقیم به جای کابل متقاطع طراحی شده است. بنابراین، یک پورت SFP uplink میتواند به پورت معمولی دستگاه دیگری متصل شود.
در توپولوژی شبکه سه لایه سنتی، لایه دسترسی، لایه توزیع و لایه هسته از پایین به بالا وجود دارند. این بدان معناست که سوئیچهای دسترسی، توزیع و هسته وجود دارد. معمولاً از یک پورت downlink SFP برای اتصال به دستگاههای نهایی مانند لپ تاپ و رایانه شخصی استفاده میشود.
بنابراین، یک پورت SFP uplink برای اتصال به یک لایه بالاتر در توپولوژی شبکه استفاده میشود. این امر همچنین به معنای اتصال به یک سوئیچ با سرعت بالاتر مانند 10G SFP+، 25G SFP28، 40G QSFP+ و 100G QSFP28 است.
پورت های PoE SFP
PoE مخفف Power over Ethernet به انتقال همزمان توان و داده از طریق کابلهای اترنت اشاره دارد. به بیان ساده، یک پورت SFP PoE همچنین یک پورت RJ45 با عملکرد PoE است تا سوئیچهای PoE را قادر سازد تا دادهها را تحویل داده و برق را به دستگاههای برق (PDs) به طور همزمان از طریق یک کابل مسی ارائه دهند.
در این مورد، یک پورت SFP PoE یک سوئیچ PoE را به یک دستگاه انتقال داده و همچنین تجهیزات منبع تغذیه (PSE) تبدیل میکند. در خانه میتوانید از دستگاههای مجهز به PoE مانند تلویزیون و لپتاپ استفاده کنید. در ادارات میتوانید از تلفنهای VoIP و ویدئویی، دوربینهای IP، AP بی سیم و غیره استفاده کنید.
پورت SFP در مقابل پورت RJ45 در سوئیچ گیگابیتی
علاوه بر درگاههای SFP، سوئیچهای گیگابیتی معمولاً دارای پورتهای داخلی RJ45 هستند که امکان اتصال و اتصال کابلهای مسی اترنت را فراهم میکنند. بنابراین تفاوت بین پورت های SFP و پورت های RJ45 در سوئیچهای گیگابیتی چیست؟
انواع اتصال
این اساسیترین تفاوت است که بسیاری از ویژگیهای دیگر پورتهای RJ45 در مقابل پورت SFP در سوئیچ های گیگابیتی را تعیین میکند، بنابراین ما آن را در همان ابتدا مورد بررسی قرار میدهیم. پورت RJ45 فقط از کابلهای اترنت (Cat5e/Cat6/Cat7) برای انتقال 1 گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی میکند و فاصله آن به 100 متر (330 فوت) محدود شده است. بنابراین، معمولاً برای اتصال رایانه یا روتر استفاده میشود. سوئیچ 1000BASE-T با پورتهای RJ45 میتواند در مراکز داده برای سوئیچینگ سرور، شبکههای محلی، برای لینکهای بالا از سوئیچهای دسکتاپ یا مستقیماً به دسکتاپ برای برنامههای دارای پهنای باند بالا استفاده شود.
از نظر سوئیچهای SFP، پورتهای SFP همه کاره هستند و ماژولهای SFP فیبر نوری را با کابلهای فیبر نوری (هر دو حالت سینگل مود و مالتی مود) و همچنین ماژولهای SFP مسی با کابلهای Cat5e، Cat6، Cat7، Cat8 را میپذیرند. این بدان معناست که پورتهای SFP از انواع بیشتری از کابلهای ارتباطی و دسترسی طولانیتر به لینکها پشتیبانی میکنند.
حداکثر فاصله
حداکثر فاصله انتقال به دلیل اتصالات RJ45 و SFP به ترتیب استفاده میشود. پورتهای RJ45 حداکثر فاصله 100 متری را پشتیبانی میکنند که برای یک شبکه خانگی یا اداری کفایت میکند.
پورتهای SFP فواصل بیشتری را امکان پذیر میکنند. کابلهای MMF متصل به پورت SFP میتوانند تا 550-600 متر و کابلهای SMF تا 150 کیلومتر برسند. در صورت اتصال با کابل Cat5، پورت SFP از محدودیت 100 متری پیروی میکند.
برای پیوندهای کوتاه در یک سوئیچ گیگابیتی، هیچ تفاوتی بین استفاده از پورت SFP یا پورت RJ45 برای اتصال سوئیچهای اترنت وجود ندارد. اگر قصد ندارید در آینده نزدیک سرور را از طریق پیوندهای نوری وصل کنید، نیازی به سوئیچ پورت SFP نخواهید داشت و میتوانید با استاندارد 1000BASE-T بمانید.
جمع بندی
یک پورت SFP سوئیچ های گیگابیتی را قادر میسازد تا به طیف گستردهای از کابلهای فیبر نوری و اترنت متصل شوند تا عملکرد سوئیچینگ در سراسر شبکه گسترش یابد. همچنین، یک پورت SFP در سوئیچ های گیگابیتی میتواند از ماژولهای RJ45 SFP و ماژولهای فیبر SFP پشتیبانی کند.
علاوه بر این، هر دو پورت ترکیبی و آپلینک SFP به کاربران کمک میکنند تا سوئیچهای خود را مطابق با نیازهای برنامه پیکربندی کنند. آنها قدرت و انعطاف پذیری را ممکن میسازند.
منبع: community.fs