ترانک فیبر نوری
در این مقاله قرار است بدانیم ترانک فیبرنوری چیست و کاربرد ترانکینگ چگونه است و در نهایت اینکه چه برندهایی برای ترانکینگ در بازار مورد استفاده قرار میگیرند. اگر شما هم مایل هستید، ما را تا انتهای این مقاله همراهی بفرمایید.
البته مسالهای که وجود دارد، ترانک ها در تمامی بسترهای شبکه مورد استفاده قرار میگیرند و فیبرنوری نیز یکی از موارد استفاده از ترانک است.
ترانک فیبر نوری
ترانکها محفظههایی قوطی مانند یا به زبان ساده کانالهایی در ابعاد مختلف پیشفرض (که در پاراگرافهای بعدی توضیح میدهیم ) هستند که از آنها در کابل کشیهای مختلف مانند کابلهای برق، کابلهای شبکه، کابلهای فیبر نوری و… در ساختمانها استفاده میکنند.
در واقع ترانکها که به ترانکهای شبکه یا ترانک فیبر نوری شهرت دارند، محفظههایی جهت تجمیع و عبور کابلهای مختلف برای محافظت از کابلها و زیبایی بصری هستند البته اگر مورد استفاده فقط زیبایی بصری و تجمیع کردن کابلها باشد، میتوان از داکتهای موجود در بازار استفاده کرد ولی مسالهای که کاربرد ترانکینگ را از داکتها مجزا میکند قابلیت پارتشین بندی آنهاست.
ترانکها در دسته بندی تجهیزات و ابزارآلات پسیو شبکه دسته بندی میشوند و همانطور که در قسمت بالا به آن اشاره شد، محبوبیت آنها بخاطر قابلیت پارتشین بندیشان است. حال به توضیح اینکه این قابلیت چیست میپردازیم.
پارتیشن بندی در ترانکینگ
پارتیشن بندی در ترانک فیبر نوری، یعنی آنها قابلیت این مساله را دارند که در صورت لزوم در طول مسیر کابل کشی در ترانکینگ روی آنها خروجیهای مختلفی مانند برق، تلفن، شبکه و سایر مکانیزمها را ایجاد کنیم. به این ترتیب که کادرهای مختلف بسته به اندازه نوع ترانکی.که در ساختمان استفاده شده، انتخاب میشوند. این کادرها میتوانند کادرهای تک خانه دو ماژول یا دو خانه چهار ماژول یا سه خانه شش ماژول باشند یا چهارخانه ی هشت ماژول باشد که بسته به نیاز پریزهای برق یا شبکه یا تلفن را داخل انها جایگذاری کرد.
کاربرد ترانکینگ و انواع آن
در دسته بندیها میتوان ترانکها را به سه قسمت تقسیم کرد:
- ستونی
- دفنی
- دیواری
ترانک ستونی: نوع رایجی که در تمامی ساختمانها و سازهها بسته به نیاز با توجه به اندازههای استاندارد شرکتهای تولیدکننده استفاده میشوند.
ترانک دفنی : این نوع از ترانکها به صورت دفنی و کفخواب و مخفی که هیچ گونه دیدی ندارند، مورد استفاده قرار میگیرند.
ترانک دیواری : نوع ستونی در دو مدل ایستاده و ستونی تولید شده و بیشتر در سالنهای همایش کنفرانس و… بسته به نوع نیاز مورد استفاده قرار میگیرند.
تجهیزات مرتبط با ترانک ها
- زاویه داخلی
- زاویه خارجی
- زاویه تخت
- سه راهی
- ته بند یا مسدودکننده
- درزگیر
- پارتیشن
- کادر یا فریم
زاویه داخلی: از زاویه داخلی برای اتصال ترانکها در زاویههای 90 درجه گوشه داخلی دیوار استفاده میشود.
زاویه خارجی: از زاویه خارجی برای اتصال ترانکها در زاویههای 90 درجه گوشه خارجی دیوار استفاده میشود.
زاویه تخت: از زاویه تخت برای اتصال عمودی و یا تغییر جهت در یک سطح استفاده میشود.
سه راهی: برای گرفتن انشعاب در مسیر ترانک فیبر نوری از سه راهیها استفاده میشود
ته بند (مسدودکننده): از این قطعه برای پوشاندن ابتدا و انتهای ترانک به جهت زیبایی و محافظت از ورود عوامل خارجی استفاده میشود.
درزگیر: ازین قطعه برای پرکردن فضای خالی اتصال بین درب و بدنه استفاده میشود.
پارتیشن: برای تقسیم محیط داخلی ترانک به بخشهای مختلف استفاده میشود.
کادر (فریم): کادر ترانک محفظهای است که روی بدنه ترانک قرار میگیرد تا کلید و پریز و کیستون در آن قرار گیرند.
جنس ترانک ها
ترانکها عموما از جنس پلاستیک فشرده و یا PVC یا جنس PC/ABSهای نسوز که هالوژن فری هستند و هنگام آتشسوزی از اشتعال و تولید گازهای سمی جلوگیری میکنند، ساخته میشوند.
انواع سایز ترانک
ترانک فیبر نوری از نظر عرض و عمق و سایزهای درب در سایزهای مختلفی توسط شرکتها تولید و عرضه میشوند. عرضهای رایج تراکینگ در ایران، ترانکهایی با عرض 80، 105، 150 و 195 میلیمتر هستند. همچنین ترانکها عمقهای متفاوتی نیز دارند که بسته به استفاده خریدار در هنگام خرید انتخاب میشوند. عمقهایی مانند 50 و 80 از عمقهای رایج در ترانکها هستند.
تمامی موارد فوق توسط متخصصین فنی بانک فیبرنوری و شبکه نوشته و تدوین شده است برای دریافت اطلاعات بیشتر با ما در بانک فیبرنوری و شبکه تماس بگیرید.
سایت های مرجع
techopedia