سیستم های ارتباطی کابل فیبر نوری

فیبر نوری رسالت انتقال اطلاعات با کمک نور مرئی یا فرابنفش را برعهده دارد. روشی نوین که تمام اطلاعات موجود را با سرعت بالا یا به اصطلاح همان سرعت نور به گیرنده می‌رساند. البته برای داشتن انتقال با کیفیت باید پارامترهای مختلفی را در نظر بگیریم، این پارامترها شامل پهنای باند، میزان مقاومت فیبر نوری در برابر خمش و کشش، نوع فیبرنوری (تک مود بودن یا چند مود بودن)، پشتیبانی از مسافت کوتاه و بلند و مصون بوددن در برابر تداخلات هستند. در حال حاضر از فیبرهای نوری برای انتقال اطلاعات در ارتباطات تلفنی، اینترنت و سیگنال‌های ماهواره‌ای و تلویزیونی استفاده می‌شود. سیستم های ارتباطی کابل فیبر نوری به علت سرعت بالایی که دارند، چند سالی است جایگاه ویژه‌ای یافته و در صنعت مورد استفاده قرار می‌گیرند.

سیستم های ارتباطی کابل فیبر نوری

برای ایجاد ارتباط درست و استاندارد با کابل‌های فیبر نوری، از مالتی پلکسرها، کانکتورها و دستگاه‌هایی جهت افزایش پهنای باند استفاده می‌شود. اما چرا باید به دنبال بهبود ارتباطات فیبر نوری باشیم؟
زیرا تقاضا برای ارتباط با پهنای باند بالا بسیار افزایش یافته است. همه ما می‌دانیم که این روزها میزان استفاده از اینترنت در جهان گسترش یافته و هر فردی برای یافتن اطلاعات خود به اینترنت مراجعه می‌کند به همین منظور فیبر نوری در این میان بهترین گزینه برای انتقال سریع اطلاعات به شمار می‌رود.

در حال حاضر بسیاری از شرکت‌های دنیا مانند AT&T ، MCI و U.S. Sprint برای رفع نیازها و ارتباطات قوی خود از سیستم های ارتباطی کابل فیبر نوری کمک می‌گیرند. بیشتر ارتباطات تلفنی در جهان با کمک فیبر نوری انتقال و دریافت پیام را امکان‌پذیر می‌سازد.
نکته جالبی که باید درنظر گرفت این است که فیبرهای نوری علاوه بر سرعت خوبی که دارند باعث افزایش امنیت در رسیدن پیام‌ها می‌شوند. یعنی میزان تلفات و تداخل در آن‌ها به مراتب پایین‌تر است.

سیستم های ارتباطی کابل فیبر نوری

افزایش میزان ارتباطات فیبر نوری

همان‌طور که گفتیم در سال‌های اخیر میزان استفاده از سیستم های ارتباطی کابل فیبر نوری افزایش یافته و این سوال پیش می‌آید که با افزایش تراکم استفاده از فیبرنوری چه اتفاقی خواهد افتاد؟ آیا سیستم انتقال فیبرنوری قادر به انتقال این حجم از اطلاعات هست؟ مالتی پلکسینگ‌ها که تقسیم‌کننده طول موج  هستند و تقویت کننده‌های فیبر دوپ شده با اربیوم، باعث بهبود عملکرد فیبرنوری با وجود تراکم خواهند شد. تا جایی که قابلیت آن را معادلِ انتقال 13 میلیون فیبر در مسافت‌های بیش از 100 کیلومتر افزایش می‌دهند. با این حساب آینده برای فیبرهای نوری و میزان ارتباطات فیبر نوری درخشان است و در سال‌های آینده با رشد چشمگیری مواجه خواهیم بود.

مزیت‌ های ارتباطی به کمک فیبرهای نوری

معمولا فیبرهای نوری در ارتباط دارای جایگاه ویژه‌ای بوده و به نسبت مزایای بهتری نسبت به ارتباطات مسی و فلزی دارند. به برخی از این مزایا در این بخش اشاره خواهیم کرد:

انتقال و ارسال سیگنال از راه دور: فیبرهای نوری می‌توانند سیگنال‌ها را به فواصل بسیار دور نیز هدایت کرده و ارسال کنند. این همان چیزی است که با کمک ارتباطات مسی و فلزی مشاهده نمی‌شود.

وزنی سبک، قطری کوچک در مقابل پهنای باند بیشتر: فعالیت‌های امروزه افراد نیازمند پهنای باند بیشتری است تا سرعت و انتقال داده‌ها را به راحتی امکان‌پذیر سازد. به همین دلیل بهترین انتخاب سیستم های ارتباطی کابل فیبر نوری است زیرا در مقابل وزن سبک و قطر کمی که دارد، پهنای باند زیادی را به خود اختصاص می‌دهد.

رسانا نبودن فیبرهای نوری: وقتی فیبرهای نوری هیچ گونه حالت رسانایی ندارند شما به راحتی می‌توانید از آن‌ها در هر جایی که حتی حالت رسانا نیز دارند، استفاده کنید. مناطقی که تداخل الکترومغناطیسی داشته و در معرض صائقه و برق قرار دارند برای سیم‌ها و اتصالات فلزی بسیار خطرناکند. اینجاست که فیبرهای نوری به کمکمان می‌آیند.

بالا بودن امنیت کار: فیبرهای نوری با ماهیت ایمنی که دارند، اطلاعات را بدون هیچ‌گونه تداخلی ارسال می‌کنند. فیبرنوری تنها راه ارسال اطلاعات بصورت کاملا صحیح و محافظت شده است که برای بانک‌ها و مراکزی که اطلاعات حساس دارند، به شدت پیشنهاد می‌شود.

هزینه متناسب و معقول: فیبرهای نوری نسبت به مس، هزینه معقول‌تری دارند. یک بار برای همیشه باید هزینه‌ای را متقبل شده و دیگر نگران هیچ چیز نباشید.

فرستنده فیبرهای نوری

فرستنده فیبرهای نوری 

معمولا فرستنده فیبرهای نوری دستگاه‌های LED هستند که ارزان بوده و برای مسافت‌های کوتاه گزینه مطلوبیست. اما با مشکلاتی مواجه است که می‌توان آن‌ها را اینگونه نام برد:

  • کارایی نسبتا کمی دارد یعنی درصد کمی توان به فیبر نوری وارد می‌شود که برای تأمین نور کافی برای انتقالات راه دور، به درایورهایی با قدرت بالا نیاز است.
  • نوری منسجم با طیف بسیار بالا را منتقل می‌کنند و عیب آن این است که هرگونه پراکندگی رنگی در فیبر نوری، پهنای باند سیستم را محدود خواهد کرد.

با توجه به عیوب LEDها در میزان ارتباطات فیبر نوری به این نتیجه می‌رسیم که آن‌ها برای ارتباطات شبکه محلی مورد استفاده قرار گرفته و گزینه مطلوبی هستند. و اما در مواردی که نیازمند قدرت و انتقال دور هستیم باید از لیزر استفاده کنیم تا فواصل طولانی را پوشش داده و نرخ داده بالاتر را تضمین کند.

ضرورت استفاده از سیستم های ارتباطی کابل فیبر نوری

وقتی به انتقال نامحدود داده نیازمندیم تنها راهی که پیش پای ماست، استفاده از سیستم های ارتباطی کابل فیبر نوری است که هم مسافت‌های طولانی را پوشش می‌دهد و هم با امنیت فوق‌العاده‌ای این داده‌ها را منتقل می‌کند. پس باید برحسب نیاز خود میزان ارتباطات فیبر نوری را مشخص کرده و از سرویس لازم استفاده کنید.

0/5 (0 نظر)
بنر فروش تجهیزات فیبر نوری
بنر فروش تجهیزات شبکه
بنر فروش تجهیزات FTTH

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: جهت رعایت اصول کپی رایت مطالب این صفحه قفل شده است.
× چطور میتونم کمکتون کنم؟