انتخاب مدیا کانورتر
قبلا درباره مدیا کانورترها صحبت کردیم و گفتیم که چه میکنند و چه وظایفی برعهده دارند. اما امروز مبحث کمی متفاوت است! در واقع میخواهیم درباره انتخاب مدیا کانورتر و شناخت انواع مدیریتی و غیرمدیریتی آن صحبت کنیم. اما قبل از هر چیز توضیح کوتاهی درباره مدیا کانورترها خواهیم داد. مدیا کانورترها، دستگاههای کوچکی هستند که در شبکه برای تبدیل قرار میگیرند. در واقع آنها وظیفه تبدیل جریان الکتریکی به نوری یا برعکس را برعهده دارند. این تمام عملیاتی است که توسط مدیا کانورترها انجام میشود.
انتخاب مدیا کانورتر
فرض کنید در شبکهای از کابلهای مسی استفاده میکنیم. اما نیازمند انتقال اطلاعات بین فواصل طولانیتری هستیم! چاره چیست؟ باید تبدیلی از کابلهای مسی به سمت کابلهای نوری انجام شود. این تبدیل توسط یک مدیا کانورتر انجام شده و به راحتی قابل انتقال است. در واقع مدیا کانورترها در لایه فیزیکی شبکه فعالیت میکنند و سیگنالها را از یک رسانه به رسانه دیگر منتقل میکنند در صورتیکه از خودشان هیچ نام و نشانی بر جای نگذاشته و کاملا نامرئی هستند. به همین دلیل میتوان گفت هیچگونه تداخلی هم ندارند!
کاربرد مدیا کانورترها
- برقراری ارتباط بین شبکههای قدیمی و جدید
- انتقالات سریعتر و آسانتر
- پشتیبانی از انواع شبکههای مخابراتی و اتصالات آن
- توسعه محدوده اتصالات در شبکههای فیبر نوری
حال برای اینکه بتوانیم انتخاب مدیا کانورتر درستی را داشته باشیم باید انواع آن را بشناسیم.
- مدیا کانورتر مدیریتی
- مدیا کانورتر غیرمدیریتی
- مدیا کانورتر صنعتی
- مدیا کانورتر تجاری
- مدیا کانورتر مس به فیبر
- مدیا کانورتر T1/E1 TDM
- مدیا کانورتر سریال
- مدیا کانورتر T1/E1 TDM
- مدیا کانورتر فیبر دوپلکس به فیبر سینگل
مدیا کانورتر مدیریتی
این نوع کانورترها پروتکل آسان مدیریت شبکه دارند که که وضعیت را به مدیریت سامانه گزارش میدهد. قیمت آنها بالاست اما مزیتهای عالی مانند مدیریت شبکه پیشرفته، شناسایی خطا، تنظیم از راه دور را دارند که قیمت آنها را معقول میسازد. تفاوت مدیا کانورتر مدیریتی و غیر مدیریتی در امنیت مدیا کانورترهای مدیریتی است که میتوانند برای شرکتها و سازمانها گزینه مطلوبی به حساب آیند.
مدیا کانورتر غیرمدیریتی
این نوع کدیا کانورتر امکان برقراری ارتباط به شکلی ساده را به شما میدهد اما از نظر نظارتی و امنیتی، هیچ چیز را تضمین نمیکند. در واقع اگر کسب و کار کوچکی دارید و امنیت برایش مطرح نیست، میتوانید از مدیا کانورتر غیر مدیریتی در آن بهرهمند شوید. اما مزیتی که دارد عیبیابی فوری آن است. شما میتوانید خیلی راحت مشکل را در آن عیب یابی کرده و بیابید. همچنین خاصیت plug & play نیز دارد.
مدیا کانورتر صنعتی
این نوع مدیا کانورترها بسیا مقاوم بوده و برای تجهیزات صنعتی به کار میرند. مقاومت آنها در برابر حرارت و دما بسیار مقاوم بوده و تقریبا بازه دمایی که تحمل میکنند بین ۴۰- تا ۸۵+ است. به همین علت در محیطهای صنعتی با حرارت بالا، دارای نویز زیاد و حتی مرطوب قابل استفاده هستند.
مدیا کانورتر تجاری
انتخاب مدیا کانورتر در این نوع، برای حالتهای اداری گزینه مناسبی است و دمایی که تحمل میکنند در بازهر ۰ تا ۴۰ سانتی گراد است. این کانورترها برق تکی دارند و به همین دلیل در کنار سایر تجهیزات نصب نمیشوند.
مدیا کانورتر مس به فیبر
نام این مدیا کانورتر روی آن هست. در شبکههایی که اتصالات از نوع مس هست و نیازمند انتقال اطلاعات به فاصله طولانیتری هستیم، باید به فیبر نوری تغییر شکل دهیم. پس در اینجا مدیا کانورترهایی هستند که این عملیات را امکانپذیر میسازند.
مدیا کانورتر T1/E1 TDM
این کانورترها بصورت زوج عمل کرده و فاصله مدارهای TDM را روی فیبرهای نوری افزایش میدهند.
مدیا کانورتر سریال
این نوع کانورترها بصورت سریالی عمل کرده و به اتصالات کمک میکنند تا اطلاعات را بهتر انتقال دهد.
مدیا کانورتر مالتی مود به سینگل مود
زمانی که سازمانی از فیبرهای مالتی مود استفاده میکند اما برای تبدیل و انتقال خود نیازمند فیبرهای سینگل مود است، میتوان انتخاب مدیا کانورتر را درنظر گرفت. معمولا این نوع کانورترها، انتقالات را تا ۱۶۰ کیلومتر گسترش میدهند.
انتخاب انواع مدیا کانورترها
مدیا کانورترها، وظیفه تبدیل را برعهده دارند اما از طرفی انتخاب مدیا کانورتر مسئله مهمی است که باید به آن پرداخته شود. باید بدانید از کدام کانورتر کجا و در چه مصارفی، استفاده کنید. این مسئله را در این مقاله بصورت کامل به شما توضیح دادیم و میتوانید از آن بهرهمند شوید.