کابل شبکه CAT7
درمقالهی انواع کابلها در کابل کشی شبکه با انواع کابلها از جمله کابلهای شبکه آشنا شدیم. همچنین درباره cat5 و cat6 بطور کامل صحبت کردیم. امروز در مقالهی کابل شبکه CAT7 میخواهیم با یکی از زیرمجموعههای کابل شبکه به نام کابل شبکه CAT7 آشنا شویم. کابلCAT7
کابل شبکه CAT7
کابل شبکه CAT7 که به Category 7 هم مشهور است به مانند دیگر کابلهای شبکه CAT5، CAT5e، CAT6 و غیره برای استفاده در شبکههای کامپیوتری اترنت (محلی) مورد استفاده قرار میگیرد و سازگاری بسیار خوبی با دیگر کابلهای شبکه از خودش نشان میدهد.
کابل شبکه CAT7 نیز مانند دیگر کابلهای شبکهی هم خانوادهی خود از 4 زوج سیم به هم تابیده شده به رنگ های آبی–سفید آبی، نارنجی–سفید نارنجی، سبز–سفید سبز، قهوه ای–سفید قهوهای ساخته شده است. در کابل CAT7 نیز دو رشته سیم وظیفه ارسال اطلاعات، دو رشته سیم دیگر وظیفه دریافت اطلاعات و چهار رشته بعدی هم نقش نویزگیری را از خودشان نشان میدهند.
کابل شبکه CAT7 و کاربردهای آن
کابل شبکه CAT7 در نوع خودش یک کابل شبکه با پیشرفتهترین فناوریهای موجود است و به طبع برای انتقال اطلاعات و دادهها از یک سوکت پیشرفته به نام RJ45 استفاده میکند. کابل شبکه CAT7 تا فاصلهی 90 متر سرعتی برابر با 10 گیگابیت بر ثانیه را در اختیار کاربر قرار میدهد این نشان از کیفیت بالای کابل شبکه CAT7 میباشد. کابل شبکه CAT7 در مسافتهای به طول 90 متر میتواند بهترین و با کیفیتترین سرعت انتقال داده و اطلاعات، چیزی در حدود 10 گیگابیت بر ثانیه با فرکانس 600 مگاهرتز را در اختیار کاربر قرار دهد و به همین دلیل است که از این کابلهای شبکه در طراحی و ساخت شبکههای کامپیوتری استفاده میکنند.
تایپهای کابل شبکه CAT7
کابلهای CAT7 دارای نوع UTP نیستند و فقط در نوع STP (شیلددار) تولید میشوند. این کابلهای شبکه به واسطه اینکه زوجهای تابیده شده به دور هم هستند و به صورت شیلددار یا به اصطلاحSTP طراحی میشوند تا تداخلها و نویزهای به وجود آمده را به صورت کامل از بین ببرند. به همین دلیل است که کابل شبکه CAT7 در برابر نویز کاملاً مقاوم و در مسافتهای طولانی هم بیشترین سرعت را به کاربر ارائه میدهد.
تفاوت کابل شبکه CAT6a و CAT7
در مقایسه با دیگر کابلهای شبکه کابل شبکه CAT7 یک مقدار پیشرفتهتر است. این کابل هم از نظر سرعت انتقال دیتا و هم از نظر پهنای باند با کابل CTA6a برابری میکند، اما نکته مهم این است که افت سیگنال در کابل CAT7 خیلی کمتر است.
ساختار تشکیل شده کابل شبکه CAT7 چگونه است؟
همان طوری که در بالا هم به این موضوع اشاره کردیم کابل شبکه CAT7 یکی از پیشرفتهترین و جدیدترین کابلهای شبکه به حساب میآید. جنس سیمهای این نوع کابل از مس است و به گونهای طراحی شده که میتواند حداکثر سرعت انتقال دیتا را در فاصلههای نسبتاً طولانی در اختیار کاربر قرار دهد.
ساختار کابل CAT7 از چهار سیم به هم تابیده شده و پیچ خورده و جدا از هم تشکیل شده است، یک سیم ثانویه هم وجود دارد که سیگنالهای رد و بدل شده را از تداخلها و نویزهای الکترومغناطیسی محافظت میکند.
مشخصات فنی کابل شبکهCAT7
- سرعت انتقال دیتا و اطلاعات در فواصل کوتاه تر فشرده تر می شود
- سرعت انتقال دیتا در فاصله های کمتر از90 متر به 10 گیگابیت بر ثانیه می رسد
- کابل شبکه CAT7 از 4 زوج سیم به هم تابیده شده تشکیل شده است
- نوع کابل ها در این کابل شبکه به صورت شیلدار یا به اصطلاح STP طراحی شده اند
- فرکانس انتقال اطلاعات در کابل CAT7 در حدود 600 مگاهرتز است
مقایسه بین کابل شبکهCAT7 با کابل شبکه CAT6
اگر بخواهیم به مقایسه این دو کابل شبکه بپردازیم بایستی به موارد زیادی اشاره کنیم که در اینجا به مهمترین آنها اشاره میکنیم:
- کابل شبکه CAT6 فرکانسی در حدود 250 مگاهرتز و کابل شبکهCAT7 فرکانس 600 مگاهرتز را پشتیبانی میکند.
- حداکثر سرعتی که کابل شبکه CAT7 در مسافت 90 متر میتواند پشتیبانی کند در حدود 10 گیگابیت بر ثانیه است اما این مورد در CAT6 چیزی در حدود 1 گیگابیت بر ثانیه است.
- از نظر قیمت هم به طبع با توجه به پیشرفته تر بودن کابلCAT7 به نسبت همتای خود گرانتر است
- میزان بادوام بودن یا همان چرخه حیات یک کابل به مانندCAT6 درحدود 10سال و کابلCAT7 درحدود 15سال است.
ستون و شالوده اصلی هر شبکه کامپیوتری به خصوص شبکه محلی اترنت را کابلهای آن تشکیل میدهد و در این مسیر هر چه از جنس های مقاوم تر و با کیفیت تری استفاده شود به طبع خروجی بهتری را هم به دست خواهید آورد.
کابلهای شبکه روز به روز پیشرفت کردند و نسلهای جدیدی وارد بازار شدند و نسلهای قبلی به مرور زمان به دست فراموشی سپرده شدند و اما کابلCAT7 یکی از جدیدترین و پیشرفته ترین کابلهای شبکه به حساب میآید و هم از نظر کیفیت به نسبت دیگر همتایان خود به مانند CAT5، CAT5e، CAT6، CAT6e و غیره از جنسهای مقاوم تری تشکیل شده و به مراتب هم بهترین سرعت را در انتقال دیتا و داده در اختیار کاربران خود قرار میدهد. به واسطه همین کیفیت، از همین کابل شبکه برای شبکههای بزرگ سازمانی و دیتاسنترها مورد استفاده قرار میگیرد.
موارد استفاده و کاربردهای کابل CAT7
به طور حتم این کابل شبکه از پرکاربردترین کابلهای شبکه محسوب میشود که به مهمترین این کاربردها به صورت اختصاری اشارهای کوتاه میکنیم:
- استفاده در سوئیچ شبکه
- روترها
- استفاده در ADSL
- آداپتورها
- مودم
- مناسب برای استفاده در PS3، PS4، ایکس باکس و غیره
- پچ پنل
- سرورها
- چاپگرها و پرینترهای تحت شبکه
- مناسب برای تلفن های VOIP
- مناسب برای شبکه کردن کامپیوترها و لپ تاپ
- مناسب برای استفاده در هاب
- تلویزیونهای هوشمند
در این مقاله توضیحاتی در مورد کابل شبکه CAT7 ارائه کردیم و تفاوتهای آن را با نسل قبلی آن بیان کردیم. این مقاله توسط متخصصین فنی بانک فیبر نوری و شبکه گردآوری شده.