تفاوت جوش مکانیکی فیبرنوری (اتصال مکانیکی) و جوش فیوژن (اتصال فیوژن)

مقاله‌ی امروز بانک فیبرنوری و شبکه در رابطه با تفاوت جوش مکانیکی و جوش فیوژن یاهمان تفاوت اتصال مکانیکی و اتصال فیوژن است.

در مقاله‌ی افت فیبرنوری در شبکه توضیحی کوتاه و اجمالی در رابطه با اتصال فیوژن دستگاهی و جوش مکانیکی داده شد. البته به صورت کامل و تخصصی در رابطه با فیوژن فیبرنوری در مقاله‌ی فیوژن فیبرنوری چیست صحبت شد. امروز در این مقاله قصد داریم به صورت کامل و جزیی و تخصصی به بررسی تفاوت اتصال مکانیکی فیبرنوری و اتصال فیوژن فیبرنوری ( تفاوت جوش مکانیکی و جوش فیوژن ) بپردازیم.

دستگاه فیوژن و دستگاه اتصال مکانیکی
دستگاه فیوژن و دستگاه اتصال مکانیکی

چرا به جوش مکانیکی یا جوش فیوژن نیاز داریم

کابل‌های فیبرنوری در متراژهای مختلف و در قالب‌های استانداردی به نام حلقه‌ها یا قرقره‌ها تولید می‌شوند. فروشگاه‌های عرضه کننده فیبرنوری که مرجع تخصصی هستند کابل های فیبرنوری را به صورت حلقه‌های استاندارد از کارخانه‌ها تهیه می‌کنند و این استاندارد حلقه‌ها باتوجه به برند فیبر مربوطه متفاوت است. عموما فیبرها در متراژهای 2 یا ۴ کیلومتری روی حلقه یا قرقره قرار می‌گیرند.

مشتریان نهایی فیبرنوری از عرضه‌کنندگان فیبر میزان متراژ مورد نیاز خود را تهیه می‌کنند و اینگونه کابل‌های فیبر نوری مورد ریوایند (یعنی دوباره پیچ کردن کلاف های فیبر روی قرقره‌ی دیگر) قرار می‌گیرند.

هنگامی که فیبرهای نوری در پروژه‌های کابل کشی مورد استفاده قرار می‌گیرند گاها نیاز به اتصال این فیبرهای نوری بهم می‌شود که آنگاه مبحث فیوژن یا جوش مکانیکی فیبرنوری مطرح می‌شود.

هدف این روش‌های اتصال این است که دو کابل فیبرنوری را کنار هم نگه می‌دارند تا سیگنال نوری بتواند از مسیری که توسط اتصال دو کابل ایجاد شده عبور کند.

حال نحوه ی اتصال دادن این فیبرها  همانطور که در مقاله‌های قبل اشاره شد به سه صورت جوش مکانیکی، جوش فیوژن و فست کانکتور است که دراین مقاله سعی برتوضیح تفاوت جوش مکانیکی و جوش فیوژن داریم.

اتصال مکانیکی یا جوش مکانیکی

جوش مکانیکی فیبرنوری
جوش مکانیکی فیبرنوری

اتصال مکانیکی یکی از روش‌های متصل کردن فیبرهای نوری است که به نسبت جوش فیوژن عملکرد ساده‌تری دارد. به این صورت که یک دستگاه مکانیکی به واسطه‌ی همتراز قرار دادن انتهای دو فیبر این اتصال را برقرار می‌کند. این روش اتصال یک نوع اتصال موقت است و اتلاف بسیار بالایی دارد.

اتصال مکانیکی قادر نیست فیبرها را به طور دائمی به یکدیگر متصل کند. بلکه فیبرها را توسط قفل کردن و تراز کردن با مکانیزم پیچ دادن کنار هم نگه میدارد. این روش به هیچ وجه نیاز به گرما یا برق ندارد.

ژل تطبیق مهمترین عنصر مورد استفاده برای اتصال مکانیکی است. این ژل همانطور که از نامش پیداست یک ژل با ضریب شکستی معادل ضریب شکست هسته است، این خاصیت کمک می‌کند تا اتلاف اتصال کاهش یابد.

معایب و مزایای جوش مکانیکی

اتصال مکانیکی فیبرنوری
اتصال مکانیکی فیبرنوری

جوش مکانیکی مکانیزم بسیار ساده‌تری نسبت به جوش فیوژن دارد زیرا یک دستگاه Manual است.

همین امر موجب می‌شود هزینه‌ی اتصال مکانیکی نسبت به جوش فیوژن بسیار پایین‌تر باشد. پس ازین دیدگاه اتصال مکانیکی نیاز به سرمایه گذاری کمتری دارد و به صرفه و اقتصادی است.

اما خب همانطور که قبلا به آن اشاره شده بود این روش به قدری اتلاف بالایی دارد که در پروژه‌های حرفه‌ای و برای مهندسین کارکشته روش منسوخی است و اگر مورد استفاده قرار گیرد به علت اتلاف وارده بیشتر، قابلیت اطمینان پایین و اتلاف برگشتی بالا صرفا به عنوان یک روش موقت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

همچنین در روش اتصال مکانیکی به این دلیل که فیبرها توسط دستگاه کنارهم چفت می‌شوند، امکان جابجایی و از بین رفتن اتصال بالاست. بنابراین نمی‌توان آن را یک روش اتصال دائمی در نظر گرفت.

 جوش فیوژن توسط دستگاه فیوژن

بانک فیبرنوری قبلا در مقاله‌ی فیوژن فیبرنوری به صورت کامل و جامع به اینکه جوش فیوژن فیبرنوری یا اتصال فیوژن چیست پرداخته است

فیوژن فیبر نوری یک فناوری جدید است که به منظور ایجاد اتصال دائمی بین دو تار فیبرنوری استفاده می‌شود. نام دیگر فیوژن فیبر نوری، جوش فیبر نوری است. از این فناوری جدید برای اتصال گرمایی فیبرهای نوری به یکدیگر استفاده می‌شود، بنابراین اتصال دو فیبر به یکدیگیر بسیار محکم و پایدار است.
از دستگاه فیوژن به عنوان دستگاه جوش دائمی برای اتصال فیبرهای نوری بهره می‌برند که در قسمت محصولات موجود در بانک فیبرنوری و شبکه، تعدادی از این دستگاه‌های فیوژن موجود به صورت کامل با ویژگی‌های هر دستگاه قرارداده شده است.

 

فروش انواع دستگاه فیوژن در بانک فیبر نوری و شبکه

نحوه‌ی انجام فیوژن فیبرنوری

انجام فیوژن فیبر نوری به این روال است که از گرما برای اتصال فیبرهای‌نوری به یکدیگر استفاده می‌شود.

برای جوش دادن دو فیبر نوری به یکدیگر از دستگاهی به نام دستگاه فیوژن یاfusion splicer استفاده می‌شود.

دستگاه فیوژن توسط کیلیور خود یک برش درست روی تارهای فیبرنوری ایجاد می‌کند. سپس فیبرنوری درون جایگاه تعبیه شده قرارگرفته و به آن گرما داده می‌شود. در اصل در این روش تارهای فیبر نوری توسط ذوب شدن بهم متصل می‌شوند.

مراحل دقیق انجام فیوزن فیبرنوری در مقاله‌ی فیوژن فیبرنوری آورده شده است

 

مزایا و معایب جوش فیوژن فیبرنوری 

روش فیوژن فیبرنوری به نسبت روش اتصال مکانیکی روشی با امنیت بالاتر، مهندسی تر و کم تلف‌تر است. این روش با هدف کم کردن پراکندگی‌ها و بازتاب نور در طول کابل فیبر نوری انجام می‌گیرد.

هزینه‌ی انجام فیوژن فیبرنوری به نسبت بالاتر و قابل توجه تر است، اما یک اتصال ایمن و دائمی است.

هر دو اتصال فیوژن و مکانیکی دارای مراحل آماده سازی می‌باشند که به منوال زیر است.

مرحله یک آماده سازی

برای آماده سازی فیبرنوری برای اتصال، باید ژاکت یا غلاف فیبر را از شیشه داخلی که همان کور است و آن را احاطه کرده است جدا کرد.

بعد از انجام این کار یک کور لخت باقی می‌ماند که باید با یک دستمال الکلی تمیز شود.

مرحله دوم  Cleaving 

برش فیبر مرحله‌ی بسیار مهمی است.

دستگاه های فیوژن دارای تیغه های کیلیور بسیار خوبی جهت برش 90 درجه فیبرها هستند.

مهمترین مرحله از اتصال مکانیکی نیز برش صحیح فیبر است.

اغلب دستگاه‌های اتصال مکانیکی دارای یک کلیور ارزان قیمت که شبیه دستگاه منگنه است دارند

مرحله سوم همترازی

در مرحله‌ی همترازی، دستگاه‌های اتصال مکانیکی به صورت دستی و دستگاه‌های فیوژن به صورت اتوماتیک تنظیم می‌شوند

مرحله‌ی اخر نیز اتصال است که هر کدام به روش خود انجام می‌پذیرند.

مرحله چهارم اتصال فیبرنوری

مرحله اتصال در روش مکانیکی به این صورت است که در این مرحله فیبرهای برش خورده را درون محفظه نگه دارنده‌ی اتصال مکانیکی قرار می‌دهند و یک ژل تطبیق با ضریب شکست معادل هسته فیبر نوری داخل محفظه و روی فیبرها قرار گرفته می‌شود تا اتلاف اتصال را کاهش دهد. در این مرحاه کار تمام است و اتصال مکانیکی اجرا شده است.

در اتصال فیوژن، همانطور که بالاتر اشاره شد،دقت عملکرد بالاتر است. در بیشتر دستگاه‌های فیوژن، یک پنجره ذره‌بین یا بیننده وجود دارد که اجازه می‌دهد تا انتهای فیبر به راحتی و دقیق‌تر در محل تراز قرار بگیرد. هدف قرار گرفتن در موقعیت دقیق است به نحوی که نور با حداقل  انعکاس یا اتلاف سیگنال از آن عبور کند. پس از دستیابی به تراز صحیح  دو انتهای فیبر به همراه یک قوس الکتریکی با ولتاژ بالا ذوب شده و به یکدیگر متصل می‌شوند.

اتصال فیوژن مانند اتصال مکانیکی درون محفظه قرار نمی‌گیرد، بنابراین پس از انجام فیوژن نیاز است تا از محل اتصال محافظت شود و یکپارچگی آن حفظ شود. این محافظت به طور معمول با قراردادن کریمپ‌ها در نقطه جوش حاصل می‌شود.

اطلاعات فوق توسط متخصصین فنی بانک فیبرنوری و شبکه تدوین و نوشته شده است.

 

0/5 (0 نظر)
بنر فروش تجهیزات فیبر نوری
بنر فروش تجهیزات شبکه
بنر فروش تجهیزات FTTH

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: جهت رعایت اصول کپی رایت مطالب این صفحه قفل شده است.
× چطور میتونم کمکتون کنم؟