کابل فیبر نوری Outdoor

در یک دسته بندی کلی دو نوع کابل فیبرنوری داریم. کابل‌های Indoor (داخلی) و کابل‌های Outdoor (بیرونی). همان‌طور که از نام کابل outdoor مشخص است مناسب محیط بیرونی ساخته شده است. هر آنچه برای محیط بیرون است باید دارای مقاومت و سرسختی خاصی باشد تا بتواند در برابر شرایط آب و هوایی نامناسب دوام بیاورد. اگر موافق باشید، مقاله امروز را به این کابل نوری اختصاص دهیم.

بررسی کابل فیبر نوری Outdoor

کابل فیبر نوری Outdoor

در واقع اساس کار هر دو نوع کابل‌های داخلی و خارجی یکسان است و تار فیبر نوری استفاده شده در هر دو یکسان است اما تفاوتی که بین این دو نوع وجود دارد در نوع روکش کردن و محافظت از تار فیبر نوری است. نوع روکش کابل‌های outdoor باید طوری باشد که در برابر شرایط آب و هوایی نامناسب و خطرات احتمالی مقاوم باشد. کابل‌های Outdoor یا بیرونی با توجه به محل و شرایط مورد استفاده مشخصات متفاوتی دارند ولی تمام آن‌ها در دو ویژگی مشترک‌اند و آن هم مقاومت در برابر رطوبت و اشعه فرابنفش یا UV است. بعضی از کابل‌های فیبرنوری Outdoor در برابر جویده شدن توسط حیوانات و آتش سوزی نیز مقاوم‌اند. پس از اینجا نتیجه می‌شود که این مدل کابل‌ها تفاوت بسیار زیادی با کابل‌های محیط داخلی داشته و در واقع وظیفه سنگین‌تری دارند. در محیط بیرون خطرات مختلفی وجود دارد و این کابل‌ها باید آنقدر مقاوم باشند که جلوی هر خطری را بگیرند تا آسیب به فرآیند انتقال وارد نشود.

اگر بخواهیم تفاوت ظاهری و اولیه کابل‌های outdoor را با بقیه انواع کابل‌ها بگوییم، این است که روکش خارجی تمام کابل‌های outdoor سیاه رنگ است. این مسئله باعث تشخیص سریع و راحت کابل‌های Outdoor از Indoor می‌شود.

انواع کابل‌های Outdoor

کابل فیبر نوری Outdoor انواع مختلفی دارند که عبارت است از:

  • کابل خاکی(Burial Cable)
  • کابل کانالی(Conduit Cable)
  • کابل هوایی(Aerial Cable)
  • میکروکابل(Micro Cable)

هر کدام از موارد گفته شده را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

کابل‌ خاکی

کابل فیبرنوری خاکی نوعی از کابل‌های فیبرنوری است که قابلیت نصب مستقیم زیر خاک را دارد. این کابل‌ها دارای مقاومت و استحکام بالایی هستند و چون مستقیما داخل خاک دفن می‌شوند ویژگی ضد جوندگی یا anti-rodent بودن را دارند. کابل‌های خاکی به دو دسته کلی OBFC و  OBUC تقسیم می‌شوند. کابل‌های OBFC که مخفف Optical Buried Filled Cable است و به معنی کابل نوری ژله فیلد خاکی است. نوع دوم کابل‌های خاکی، کابل‌های OBUC مخفف عبارت Optical Buried Filled Cable که در فارسی به آن کابل نوری خاکی خشک می‌گویند و در آنها از ژله برای پر کردن فضای بین فیبرها استفاده شده است. برای اطلاع از سایر تفاوت‌های این دو کابل و دستیابی به اطلاعات بیشتر می‌توانید به مقاله‌ی تفاوت کابل‌های OBUC و OBFC مراجعه کنید.

کابل خاکی OBUC

کابل‌ کانالی

کابل کانالی یا Conduit Cables کابل‌هایی هستند که مناسب نصب مستقیم در خاک نیستند و در داخل کانال یا فضاهای مشخص نصب می‌شوند. به همین دلیل نیازی نیست که مقاومت و استحکام این کابل‌ها درحد کابل‌های خاکی باشد. این نوع کابل‌ها نیز مانند کابل‌های خاکی دو دسته ژله ای و خشک دارند. کابل‌های OCFC (Optical Conduit Filled Cable) همان کابل‌های ژله‌ای هستند که در این حالت ژله های موجود در فضای بین کابل‌ها وظیفه مقاومت در برابر آب و رطوبت را دارند ولی در کابل‌های OCUC (Optical Conduit Unfilled Cable) یا همان کابل‌های کانالی خشک، نوارها و نخ ها وظیفه مقاومت در برابر رطوبت را دارند. تفاوت‌های ساختاری و عملکردی این دو کابل در مقاله تفاوت کابل‌های OCUC و OCFC به تفصیل بررسی شده است.

 

کابل outdoor کانالی

 

کابل هوایی

کابل فیبر نوری هوایی نوعی کابل فیبر نوری است که برای نصب در خطوط انتقال هوایی از آن‌ها استفاده می‌شود. کابل فیبر نوری هوایی یا Aerial به دلیل محیط نصب آن، باید در برابر تخریب طبیعت و آسیب‌های انسانی یا سرقت مقاوم باشد. کابل‌های  ADSS ، OSSC و (Optical Grounded Wire)OPGW جزو انواع کابل‌های هوایی هستند. ADSS مخفف All-Dielectric Self-Support و OSSC مخفف Optical Self Support Cable  است. هر دوی این کابل ها Self-support یا مهاردار هستند. همانطور که در شکل زیر مشاهده می‌کنید کنار کابل فیبرنوری، یک رشته سیم فولادی برای محافظت از فیبر در برابر کشش و یا قطع‌ شدگی قرار گرفته است. بررسی کامل کابل فیبرنوری هوایی به طور مفصل در مقاله‌ای جداگانه انجام شده است. کابل‌های میکرو داکت

میکروکابل‌

میکروکابل‌ها نوعی از کابل‌های فیبر نوری هستند که از نظر ابعاد نصف کابل‌های معمولی و از نظر وزنی ۴۰٪ از کابل‌های معمولی سبک تر اند. میکروکابل‌ها برای نصب حتما باید داخل میکروداکت ها قرار گیرند و این عمل آنها را تبدیل به کابل outdoor می‌کند. زیرا میکروداکت‌ها در برابر اشعه فرابنفش و خوردگی و ضربه بسیار مقاوم‌اند. در مقاله‌ی میکروفیبرنوری چیست به تفصیل درمورد میکروفیبر‌ها و کاربرد‌های آن‌ها بحث شده است.

میکروکابل فیبر نوری

 

کابل های محیط بیرونی چگونه هستند؟

در مقاله امروز پیرامون کابل‌های بیرونی یا کابل فیبر نوری Outdoor صحبت کردیم. این کابل‌ها برای تاسیساتی که واقعا نیازمند محیطی مقاوم هستند، کاربرد دارند. در واقع شما نباید در محیط رطوبت، آسیب و از این دست موارد داشته باشید. برخی از این کابل‌ها در محیط داخلی نیز استفاده می‌شوند اما مقاومت به کار بردن در محیط بیرون را نیز دارند. اگر پیشنهاد و صحبتی پیرامون این نوع کابل‌ها دارید، حتما از بخش دیدگاه‌ها با ما درمیان بگذارید.

منابع: 

انواع کابل فیبر نوری

0/5 (0 نظر)
بنر فروش تجهیزات فیبر نوری
بنر فروش تجهیزات شبکه
بنر فروش تجهیزات FTTH

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: جهت رعایت اصول کپی رایت مطالب این صفحه قفل شده است.
× چطور میتونم کمکتون کنم؟