راه اندازی وایرلس با کابل فیبر نوری

امروزه زندگی بدون تکنولوژی وایرلس تقریبا غیرممکن است، گواه این امر لزوم وجود تلفن همراه برای هر فرد است. استفاده از تلفن همراه زندگی ما را زیر و رو کرده اما همانطور که می‌دانیم، برای استفاده از تلفن همراه نیاز به سیگنال‌های بی‌سیم قوی داریم. شاید توجه کرده باشید که آنتن تلفن همراه شما داخل ساختمان‌های بزرگ یا آسانسورها ضعیف می‌شود، دلیل آن این است که سیگنال‌های تلفن همراه به راحتی توسط دیوارهای داخل ساختمان جذب می‌شوند. برای تضمین وجود آنتن قوی در همه‌جا، باید از زیرساخت اتصال مناسبی استفاده کرد. معمولاً برای محیط‌های داخلی و خارجی که آنتن‌دهی موبایل در آنها ضعیف است، از سیستم آنتن توزیع شده (DAS) استفاده می‌شود. برای انتقال سیگنال با حجم زیاد، شبکه بی‌سیم کابل فیبر نوری با سیستم آنتن توزیع‌شده ادغام می‌شود.

راه اندازی وایرلس با کابل فیبر نوری

در قدم اول می‌خواهیم بدانیم DAS چیست؟ سیستم آنتن توزیع شده یا DAS که مخفف Distributed Antenna System است مشکلات پوشش‌دهی آنتن بی‌سیم را برای ارائه دهندگان شبکه وایرلس حل می‌کند. DAS از تعداد زیادی آنتن‌ برای افزایش پوشش شبکه در مکان‌های با سیگنال ضعیف یا بدون سیگنال استفاده می‌کند. در یک شبکه DAS، از هاب‌های مدیریت شده برای توزیع سیگنال از ایستگاه پایه یا کابل‌های تغذیه کننده به سایر نقاط استفاده می‌شود. DAS همچنین می‌تواند بر روی شبکه فیبر نوری موجود مانند FTTx نیز پیاده شود که در این حالت هزینه‌های ساخت و پیاده‌سازی تا حد زیادی کاهش می‌یابد. در بیشتر بیمارستان‌های بزرگ، مراکز خرید و ایستگاه‌های قطار در جهان از شبکه DAS استفاده می‌شود.

چگونه می توان DAS را بر اساس فیبر نوری راه‌اندازی کرد؟

از آنجا که کابل فیبر نوری می‌تواند سیگنال‌های بیشتری را در مسافت‌های طولانی انتقال دهد، ترکیب شبکه DAS با شبکه فیبر نوری به عنوان بهترین و کارآمدترین راه‌حل برای شبکه بی‌سیم در مکان‌های با آنتن‌دهی ضعیف، در نظر گرفته می‌شود. در ادامه به معرفی DAS فیبر نوری، برای کاربرد‌های داخلی و خارجی می‌پردازیم.

راه اندازی وایرلس با کابل فیبر نوری

برای بیشتر کاربردهای داخلی،  لازم است که DAS در داخل یک ساختمان یا چندین ساختمان قرار بگیرد. معمولاً یک مرکز توزیع فیبر (FDH) یا اتاق سرور وجود دارد که توسط ارائه دهنده خدمات به کابل‌های فیبر نوری فیدر یا تغذیه‌کننده متصل می‌شود. سپس، کابل‌های فیبر نوری نصب شده در ساختمان از طریق آنتن‌هایی که در هر طبقه از ساختمان مستقر شده‌اند، سیگنال‌ها را به کاربران ارسال می‌کنند. ممکن است چندین آنتن در یک طبقه وجود داشته باشد. بنابراین، از تقسیم کننده فیبر نوری معمولاً برای توزیع سیگنال‌ها به هر آنتن منفرد استفاده می‌شود. اگر آنتن‌ها خیلی دور از محل توزیع فیبر نصب شده باشند، باید از تقویت کننده فیبر نوری برای تضمین کیفیت انتقال سیگنال استفاده شود. معمولاً در هر طبقه یک کابینت فیبرنوری جهت کابل کشی و مدیریت بهتر شبکه وجود دارد. در گذشته، سیگنال‌های فیدر از آنتن های یاگی‌-اودا گرفته می‌شدند که این امر مستلزم استفاده از کابل‌های مسی با اتلاف کم و تقویت کننده دو جهته بود. (در تصویر زیر نشان داده شده است).

وایرلس کابل فیبر نوری

برای کاربردهای Outdoor، شبکه DAS می‌تواند به طور کامل از شبکه فیبر نوری موجود در محل استفاده کند. البته نصاب‌های آنتن در محل‌های متعددی مانند تیر چراغ برق‌ها می‌توانند آنتن‌های شبکه DAS را نصب کنند. تصویر زیر، ساختار یک شبکه DAS ترکیب شده با شبکه فیبر نوری را نشان می‌دهد. این سیستم DAS از شبکه فیبر نوری موجود استفاده می‌کند و آنتن‌های آن روی تیرهای چراغ برق خیابان نصب می‌شوند. در این مناطق معمولاً در زیر زمین کابینت فیبرنوری قرار دارد که برای اتصال آنتن‌ها به شبکه فیبر نوری موجود، از آن کابل‌ها استفاده می‌شود.

اتصال وایرلس به کابل فیبر نوری

وایرلس کابل فیبر نوری

شبکه بی‌سیم فیبرنوری یا وایرلس فیبرنوری که امروزه بسیار پرطرفدار است با هدف تضمین آنتن‌دهی شبکه بی‌سیم در محیط‌های داخلی و خارجی روی کار آمده است. در وایرلس فیبرنوری به طور گسترده از سیستم آنتن‌های توزیع شده (DAS) استفاده می‌شود. برای تضمین کیفیت انتقال بالا و با وجود افزایش تقاضا برای میزان داده بیشتر، معمولا از شبکه DAS مبتنی بر فیبر نوری استفاده می‌کنند. استفاده از شبکه‌های فیبر نوری موجود در محل، برای راه‌اندازی وایرلس فیبرنوری می‌تواند هزینه و زمان راه‌اندازی را تا حد زیادی کاهش دهد. موارد فوق فقط بخشی از راهکار استفاده از فیبر نوری برای بهبود شبکه بی‌سیم است، مسلما استفاده از شبکه فیبرنوری در شبکه‌های بی‌سیم می‌تواند مزایای زیادی به همراه داشته باشد.

انواع کابل فیبر نوری

5/5 (1 نظر)
بنر فروش تجهیزات فیبر نوری
بنر فروش تجهیزات شبکه
بنر فروش تجهیزات FTTH

2 دیدگاه برای “راه اندازی وایرلس با کابل فیبر نوری

  1. علی قربانی گفته:

    سلام. ممنون از مطلب خوبتون. یه سوالی من داشتم. برای آنتن دهی بیشتر سیستم های وایرلس بهتر است آن ها در زیر زمین گذاشته شوند یا هوایی و در سقف کار گذاشته شوند؟

    • خانم مهندس فاطمی گفته:

      سلام ممنون دوست عزیز برای جای دهی بهتر یک مودم ابتدا فضای تحت پوشش را باید تقسیم بندی کرد و مودم را در جایی گذاشت که میانگین ثقلی بر قرار گردد منظور به این مطلب ذکر شده در میانگین سه طبقه باید در طبقه میانی قرار گیرد و ترجیحا اتاقی که فاقد دیواره های بتونی باشد تا پوشش دهی مناسب تامین گردد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: جهت رعایت اصول کپی رایت مطالب این صفحه قفل شده است.
× چطور میتونم کمکتون کنم؟