میکرو فیبرنوری چیست ؟

میکرو فیبرنوری
میکرو فیبرنوری

در این مقاله که در بانک فیبرنوری نوشته و تدوین شده است به صورت تخصصی به بررسی میکرو فیبرنوری یا میکرو کابل فیبرنوری (میکرو کابل) پرداخته شده است. به نظر شما میکروکابل‌ها چه تفاوتی با کابل‌های معمولی دارند؟ برای پاسخ به این سوال حتما مقاله امروز را مطالعه کنید!

میکرو فیبرنوری

میکرو فیبرنوری چیست ؟

میکروکابل فیبرنوری دسته‌ای از فیبرهای نوری هستند که به جهت انتقال اطلاعات و دیتا درشبکه استفاده می‌شوند. همانطور که از نامشان مشخص است میکروفیبرها به صورت COMPACT و جمع جور عرضه شده اند. عموما قطر میکروفیبرهای نوری بین 3 تا 13 میلی متر است.

ساختار میکروکابل‌های فیبرنوری همانند کابل فیبرنوری است، اما اندازه قطر و نوع کاربری آنها متفاوت است.  همانطور که در مقاله‌ی فیبرنوری چیست ذکر کردیم، تار فیبرنوری استفاده شده در کابل فیبرنوری از دو قسمت هسته و روکش (Core and Cladding) تشکیل می‌شود.

پس پیرو همین مساله تار استفاده شده در میکرو فیبرنوری نیز از هسته و روکش تشکیل شده است .

فروش میکرو فیبر نوری

دسته بندی میکروفیبر ها

  • میکرو فیبرهای شامل یک لوزتیوپ یا همان سنترال تیوپ: می‌تواند دارای 2 تا 24 کور باشد.
  • میکرو فیبرهای شامل چند لوزتیوپ یا همان مالتی تیوپ: این نوع کابل‌ها عموما دارای ۶ یا ۱۲ لوزتیوب هستند ولی لزوما تمام لورتیوپ‌ها شامل فیبر نیستند و برخی صرفا با فیلر پرشده‌اند تا ساختار فیبر حفظ شود.  هر لوز تیوپ می‌تواند دارای 12 تا 24 کور باشد که با این حساب میکروکابل فیبرنوری بین ۱۲ تا ۲۸۸کور می‌تواند داشته باشد.
    به این دسته از میکرو کابل‌ها MicroBundel می‌گویند.

تفاوت میکروکابل و کابل فیبرنوری

سیستم‌های Air Blow Fiber (ABF) ادعا می‌کنند که باعث کاهش هزینه، افزایش انعطاف پذیری طراحی و سایر مزایایی می‌شوند که با کابل‌های فیبر نوری معمولی قابل مطابقت نیستند.

مورد اول:

در اندازه قطر و نوع کاربری آنهاست. عموما قطر میکرو فیبرنوری قطری که اندازه آنها بین 2 تا 5.5 میلی متر هستند.
میکروفیبر های نوری هم در تایپ های سینگل مد و هم در تایپ‌های مالتی‌ مد قابلیت عرضه دارند منتهای مراتب نکته ی مهم این مساله است که به دلیل استفاده از میکرو کابلهای نوری در متراژهای بالا عموما میکروفیبرها سینگل مود یا NZ تولید میشوند زیرا همانطور که درمقاله فیبرهای مالتی مود به آن اشاره کردیم فیبرهای مالتی نهایت قابلیت استفاده در متراژ های 2000 متر را دارند.

مورد دوم:

میکروفیبرهای نوری درنحوه ی کابل کشی و اجرا نیز با کابل های فیبرنوری متفاوت است. میکروکابل های فیبرنوری در میکرو داکت‌هایی مخصوص شوت می‌شوند به این صورتکه میکرو فیبرنوری به صورت پمپ کردن هوا در داخل میکروداکت کار گذاشته شده و راه اندازی می‌شود.
میکرو فیبرنوری برای نصب درداخل و خارج داکت‌ها یا مجاری‌ها طراحی شده استفاده می‌شوند که این مجاری را میکروداکت می‌گویند.
همانطورکه در قسمت بالا ذکر شد میکروفیبرها به صورتCOMPACT و جمع جورعرضه شده‌اند میکروفیبرها شامل دو دسته بندی می‌شوند.

کابل کشی میکرو فیبرنوری

هدف از طراحی میکرو فیبرنوری کاهش هزینه‌های نصب و کابل کشی اولیه است به این صورت که گاهی زیرساخت ها و شبکه های در حال توسعه هستند و مشخص نیست چه تعداد کور فیبرنوری احتیاج دارند و در آینده ممکن است امکان توسعه و احتیاج به کورهای بیشتر باشد در هنگام کابل کشی فیبرنوری، تعدادی کور اضافی به جهت راه حل این مساله درنظر می‌گیرند که در اصطلاح عمومی به آن DARK FIBER (یعنی فیبر رزرو برای استفاده آینده) می‌گویند.

میکروفیبر برای ما این امکان را فراهم می‌کند که از داکت‌ها یا میکرو داکت‌های پلاستیکی که هزینه چندانی هم ندارند استفاده شود و در آینده در صورت نیاز بیشتر به فیبرنوری می‌توان از میکرو داکت استفاده کرد و داخل این داکت‌ها شوت کرد.

داکت‌های مورد استفاده برای میکرو فیبر ها

داکت‌ها و میکروداکت‌ها، تیوپ‌هایی از جنس پلاستیک هستند که در قطرهای مختلف عرضه می‌شوند و عموما قطرهایی به اندازه  3-16 m دارند. داکت‌ها بصورت تکی یا گروه‌های 4 یا هفت تایی یا بیشتر که با یک غلاف خارجی پوشیده شده‌اند عرضه می‌شوند. دارای مدل‌های ضد آب و زره دار هستند که از آن ها برای استفاده در محیط های باز و مدل‌های مقاوم در برابر آتش برای محیط های داخلی موجود استفاده می‌شود.

همان طور که درقسمت بالا نیز به آن اشاره کردیم میکروفیبرهای نوری توسط عملکرد شوتینگ یا همان دمیدن در میکروداکت ها شوت یا دمیده می‌شوند این روش در access network ها با مسیرهای دشوار به علت عملکرد بهتر بسیار مثمر ثمر است. به علت انجام عملیات شوتینگ یا دمیدن میکروکابل‌ها را گاهی با نام Air blown fiber هم می‌شناسند.

ویژگی میکرو کابل‌های فیبرنوری

میکروفیبر
میکروفیبر

تمام پارامترها از قبیل قطرکابل، اصطکاک غلاف، سفتی کابل و غیره برای بهترین عملکرد نصب بدون به خطر انداختن خواص مکانیکی یا محیطی بهینه شده‌اند. همانطور در قسمت بالا به آن اشاره کردیم بیس کابل‌های میکروکابل فیبرنوری به صورت طراحی لوله باریک با حداکثر 12 لوز در لوله و 12کور در هر لوز، است. این نوع از  طراحی آماده سازی فیبر و دسترسی به میانه و کمر کشی را تسهیل می‌کند.

 

0/5 (0 نظر)
بنر فروش تجهیزات فیبر نوری
بنر فروش تجهیزات شبکه
بنر فروش تجهیزات FTTH

2 دیدگاه برای “میکرو فیبرنوری چیست؟

  1. محمد نوری گفته:

    با سلام . ایا میکرو کابل ها نیز مانند کابل های خاکی یا کانالی خاصیت و ویژگی های استحکامی را دارا میباشد؟

    • خانم مهندس رضایی گفته:

      با عرض سلام خدمت شما همراه عزیز بانک فیبر نوری و شبکه
      میکرو فیبرها نیاز به استحکام خاصی ندارند. از انجایی که این میکرو کابل ها در داخل میکرو داکت ها شوت میشوند و خود میکرو داکت ها حکم محافظ این کابل را دارند. این میکرو داکت ها دارای مدل های ضد اب و زره دار هستند که از ان برای استفاده در محیط های باز و مدل های مقاوم در برابر اتش برای محیط های داخلی موجود میباشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: جهت رعایت اصول کپی رایت مطالب این صفحه قفل شده است.
× چطور میتونم کمکتون کنم؟