مزایا و معایب استفاده از کابل فیبر نوری

در ادامه مقالات تخصصی کابل فیبر نوری به اینجا رسیدیم که مزایا و معایب آن را نیز با هم بررسی کنیم. در واقع هر آنچه شما تمایل دارید با آن کار کنید باید به گونه‌ای باشد که بتوان سر از مزیت‌ها و عیب‌های آن درآورد تا بتوان فعالیت‌های مربوط به آن را بهتر انجام داد. در این مقاله طبق تحقیق و بررسی‌های صورت گرفته می‌خواهیم مزایا و معایب استفاده از کابل فیبر نوری را برایتان شرح دهیم. اگر موافقید لطفا ما را همراهی کنید…

مزایا و معایب استفاده از کابل فیبر نوری

فیبر نوری به دلیل مزایای بی‌حد و حصر خود در ارتباطات از راه دور و ارتباطات داده در حال رشد است. سرعت سریع‌تر با میرایی کمتر، عدم مشکل در برابر تداخل الکترومغناطیسی (EMI)، اندازه کوچکتر و ظرفیت حمل اطلاعات بیشتر از مزایای کابل فیبر نوری است. از طرف دیگر، نیازهای پهنای باند بی‌وقفه نیز رشد چشم‌گیری در تقاضای فیبر نوری دارد. حالا با دقت و وسواس بیشتری در این مقاله به بررسی مزایا و معایب استفاده از کابل فیبر نوری می‌پردازیم.

کابل فیبر نوری دارای سرعت و پهنای باند بهتری نسبت به کابل مسی است، اما دارای اشکالاتی نیز می‌باشد. با این حساب مزایا و معایب آن را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

مزایا و معایب استفاده از کابل فیبر نوری

مزایای کابل فیبر نوری

  • پهنای باند بیشتر و سرعت سریعتر: کابل فیبر نوری از پهنای باند و سرعت بسیار بالایی پشتیبانی می‌کند. مقدار زیاد اطلاعات قابل انتقال در هر واحد کابل فیبر نوری، از مهم‌ترین مزیت آن است.
  • قیمت ارزان: قیمت کابل فیبرنوری در مقایسه با کابل‌های مسی ارزان‌تر است. علت این مسئله کم‌حجم‌تر بودن کابل‌های فیبرنوری و ارزان بودن عنصر اصلی سازنده فیبرها، یعنی شیشه، است.
  • پشتیبانی مسافت‌های طولانی: فیبرهای نوری در مسافت طولانی افت توان کمی را تجربه می‌کنند،همین مسئله فیبرنوری را برای استفاده در مسافت‌های طولانی در حد چند صد کیلومتر مناسب می‌کند.
  • نازک تر و سبک‌تر: تار فیبر نوری بسیار نازک‌ است (در حد تار موی انسان) در نتیجه اندازه و وزن آنها نسبت به کابل مسی کمتر است و برای مکان‌هایی که در آسیب بیشتری قرار دارد، مناسب‌تر است.
  • ظرفیت انتقال بالاتر: از آنجا که فیبرهای نوری بسیار نازک‌تر از سیم‌های مسی هستند، می‌توان فیبرهای بیشتری را به یک کابل با قطر مشخص متصل کرد. این امر اجازه می‌دهد تا خطوط تلفن بیشتری از همان کابل عبور کنند یا کانال‌های بیشتری از طریق کابل وارد جعبه تلویزیون کابلی شما شوند.
  • از دست رفتن سیگنال کمتر: افت سیگنال در فیبر نوری کمتر از سیم مسی است.
  • سیگنال‌های نوری: برخلاف سیگنال‌های الکتریکی منتقل شده در سیم‌های مسی، سیگنال‌های نوری از یک فیبر با سایر فیبرهای موجود در همان کابل تداخل ندارند. این به معنای کیفیت بهتر مکالمات تلفنی یا دریافت سیگنال سالم‌تر تلویزیونی است.
  • طول عمر طولانی: فیبرهای نوری معمولاً بیش از 100 سال عمر می‌کنند.
  • پهنای باند: پهنای باند کابل‌های فیبر نوری بسیار بیشتر از کابل‌های فلزی یا مسی است. میزان اطلاعاتی که می‌توانند در واحد زمان نسبت به سایر رسانه‌های انتقال دهنده منتقل شود، مهمترین مزیت آن است.
  • توان بیشتر: فیبر نوری اتلاف توان کمتری دارد که امکان انتقال مسافت بیشتر را فراهم می‌کند. در مقایسه با مس، در یک شبکه، حداکثر کابل مسی توصیه شده 100 متر است در حالی که با کابل فیبر نوری در حد کیلومتر است.
  • تداخل: کابل‌های فیبر نوری در برابر تداخل الکترومغناطیسی مصون هستند. همچنین می‌توانند بدون نگرانی در محیط‌های پر از نویز الکتریکی اجرا شوند زیرا نویز الکتریکی بر فیبر تأثیر نمی‌گذارد.
  • امنیت: شنود فیبرهای نوری دشوار است. از آنجا که فیبرنوری انرژی الکترومغناطیسی را به بیرون ساطع نمی‌کند، نمی‌توان انتقال دیتا را ردیابی کرد. بنابراین فیبر امن‌ترین محیط موجود برای انتقال داده‌های حساس است.
  • انعطاف‌پذیری: فیبر نوری مقاومت کششی بیشتری نسبت به الیاف مس یا فولاد با قطر یکسان دارد. انعطاف پذیر است و به راحتی خم می‌شود و در برابر بیشتر عناصر خورنده که به کابل مسی حمله می‌کنند، مقاوم است.
  • هزینه‌ها: مواد اولیه شیشه برخلاف مس فراوان است. این بدان معنی است که شیشه می‌تواند ارزان‌تر از مس ساخته شود.

معایب کابل فیبر نوری

  • توان کم: منابع ساطع کننده نور، به توان کم محدود می‌شوند. اگرچه برای بهبود منبع تغذیه، فرستنده‌های برق ولتاژ بالا در دسترس هستند، اما این امر هزینه اضافی به همراه دارد.
  • شکنندگی: فیبر نوری در مقایسه با سیم‌های مسی نسبتاً شکننده است و نسبتا آسیب‌پذیر است. بهتر است کابل‌های فیبر نوری را خیلی محکم نپیچید و خم نکنید. هنگام خم کردن کابل حتما باید به شعاع خمش کابل توجه کرد.
  • فاصله: فاصله بین فرستنده و گیرنده محدود است و بیشتر از چند ده کیلومتر نمی‌تواند باشد. ممکن است در مسافت‌های طولانی‌تر برای تقویت سیگنال به تکرار کننده نیاز شود.
  • دشوار بودن جوش دو فیبر: اتصال و یا اصطلاحا جوش فیبرهای نوری به یکدیگر دشوار است.
  • نصب گرانقیمت: هزینه نصب فیبرهای نوری گرانتر است و باید توسط متخصصان نصب شوند زیرا نصب آنها تکنیک های اصی دارد.

چگونه کابل فیبر نوری مناسب را انتخاب کنیم؟

مزایای کابل فیبر نوری

تا اینجا درباره مزایا و معایب استفاده از کابل فیبر نوری صحبت کردیم و گزینه‌های مهمی را شرح دادیم؛ حال می‌خواهیم بدانیم چطور می‌توان کابل فیبر نوری مناسبی را انتخاب کرد.

کابل فیبر نوری در شبکه‌های ارتباطی رشد زیادی داشته و مجموعه‌های متعددی برای تولید و تهیه کابل‌های فیبر نوری رقابت می‌کنند. هنگام انتخاب فیبر نوری، بهتر است با یک فروشنده قابل اعتماد مشورت کنید و سپس معیارهای انتخاب را در نظر بگیرید. در اینجا چند نکته مهم در انتخاب فیبرنوری را شرح می‌دهیم که می‌توانند سردرگمی‌ در انتخاب کابل فیبر نوری را از بین ببرند:

۱- صلاحیت تولید کننده را بررسی کنید

به تولیدکنندگان معتبر کابل نوری باید گواهینامه سیستم کیفیت ISO9001، گواهینامه سیستم بین المللی محیط زیست ISO4001 ، OHS، مجوز موسسات ملی و بین المللی مربوطه مانند وزارت صنعت اطلاعات، گواهینامه UL و غیره اعطا شود. پس حتما این گواهینامه‌ها را بررسی کرده و از وجود آنها مطمئن شوید.

۲- نوع فیبر را درنظر بگیرید (سینگل مود یا مالتی مود)

همانطور که می‌دانید فیبر سینگل مود اغلب برای مسافت‌های طولانی استفاده می‌شود در حالی که فیبر نوری مالتی مود معمولاً برای مسافت‌های کوتاه استفاده می‌شوند. علاوه بر این، هزینه سیستم و هزینه نصب با حالت‌های مختلف فیبر تغییر می‌کند. اول از همه باید درباره کابل فیبر نوری سینگل مود و فیبر نوری مالتی مود اطلاعات دقیقی داشته باشید تا بتوانید گزینه مناسب خود را تهیه کنید.

۳- ژاکت‌های کابل نوری OFNR ، OFNP یا LSZH

نوع ژاکت یا همان پوشش نهایی استاندارد کابل نوری OFNR است که مخفف “Optical Fiber Non-conductive Riser” است. علاوه بر این، الیاف نوری با OFNP یا ژاکت پلنوم نیز موجود است که برای استفاده در محیط‌های پلنوم مانند سقف‌های افتاده یا کف‌های بلند مناسب هستند. گزینه دیگر ژاکت LSZH است. مخفف “Low Smoke Zero Halogen”، از ترکیبات خاصی ساخته شده است که هنگام آتش‌سوزی دود بسیار کمی می‌دهد و هیچ سمی ندارد. بنابراین همیشه قبل از انتخاب نوع ژاکت به محل استفاده کابل و نیازهای موجود در محل توجه کنید.

۴- ساختار داخلی کابل فیبر نوری: تاید بافر یا لوز تیوب

همانطور که می‌دانیم، درون یک کابل فیبرنوری چندین تار فیبرنوری وجود دارد که چگونگی قرار گیری این تارها درون فیبرها نیز حائز اهمیت است. کابل‌های دارای روکش تاید بافر به این گونه اند که دور هر تار فیبرنوری یک لایه آکریلات نرم پوانده شده است ولی در کابل‌های لوز تیوب، چندین تار فیبر به صورت مارپیچ درون یک لوله یا به اصطلاح لوز تیوب قرار گرفته اند. کابل‌های دارای لوزتیوب بیشتر برای مصارف بیرونی یا خاکی مناسب اند.

معایب کابل فیبر نوری

۵- کابل‌های داخلی و بیرونی

انتخاب بین این دو گزینه تا حد زیادی به کاربرد شما بستگی دارد. تفاوت عمده بین کابل فیبر داخلی و بیرونی (Indoor and Outdoor) در مقاومت آنها در برابر شرایط مختلف است. کابل بیرونی یا outdoor مناسب محیط بیرونی ساخته شده است و دارای مقاومت و سرسختی خاصی در برابر شرایط آب و هوایی نامناسب است. این نوع کابل‌ها می‌توانند در طول سالیان از فیبرنوری در برابر رطوبت و سایر مشکلات احتمالی محافظت کنند. کابل‌های داخلی یا Indoor دارای مقاومت فیزیکی خاصی نیستند و مناسب برای کاربردهای داخل ساختمانی و پروژه‌های سبک هستند. البته امروزه برخی کابل‌ها در دسته‌بندی مشترک کابل‌های داخلی و بیرونی قرار می‌گیرند که برای استفاده در هر دو محیط مناسب هستند.

فیبر نوری اتصال اینترنتی سریع، ثابت و پایداری را فراهم می‌کند که امکان انتقال داده‌های زیادی را در فواصل باورنکردنی فراهم می‌کند. از آنجا که تقاضای داده‌ها بسیار زیاد می‌شود، کابل کشی فیبر نوری راهی مطمئن برای انعطاف پذیری و پایداری شبکه است. برای این منظور مزایا و معایب استفاده از کابل فیبر نوری را باید بدانید تا بتوانید انتخاب بهتر و هوشمندانه‌تری داشته باشید.

منابع

انواع کابل فیبر نوری

0/5 (0 نظر)
بنر فروش تجهیزات فیبر نوری
بنر فروش تجهیزات شبکه
بنر فروش تجهیزات FTTH

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: جهت رعایت اصول کپی رایت مطالب این صفحه قفل شده است.
× چطور میتونم کمکتون کنم؟