نصب کابل فیبر نوری هوایی

صحنه آویزان شدن کابل‌های هوایی در زندگی روزمره ما امری طبیعی و معمول است. برخلاف دیگر کابل‌های فیبر نوری رایج، این نوع کابل‌های نوری برای کار در محیط‌های بیرونی و هوایی طراحی شده‌اند. در یکی از مقالات بانک فیبر نوری درباره کابل فیبر نوری هوایی صحبت کردیم اما در این مقاله به شما یک روش نصب کابل فیبر نوری هوایی را خواهیم گفت.

نصب کابل فیبر نوری هوایی

همانطور که در مقاله کابل فیبر نوری هوایی چیست به تفصیل توضیح دادیم، کابل فیبر نوری هوایی به نوعی کابل فیبر نوری گفته می‌شود که مناسب استفاده و نصب در محیط بیرون است این کابل‌ها را با تکیه بر کابل‌های مسنجر بین دکل‌های خط انتقال نصب می‌کنند.  به طور کلی، کابل Aerial معمولاً دارای روکش‌های سنگین و عناصر محکم فلزی یا آرامید است. با استفاده از کابل‌های فیبر نوری هوایی، این ساخت و ساز هوایی به نصاب این امکان را می‌دهد تا بدون حفر مسیر برای دفن کابل‌ها یا کانال‌ها، از زیرساخت‌های موجود خطوط انتقال هوایی استفاده مجدد کنند و همچنین تا حدی در هزینه‌های ارائه دهندگان شبکه صرفه جویی می‌کند.

با توجه به روش‌های نصب کابل فیبر نوری هوایی، این کابل‌ها را می‌توان به طور کلی به دو نوع طبقه بندی کرد:

سیم‌های زنجیره‌ای و خود پشتیبان- نوع اول یک نوع کابل لوزتیوب در فضای باز است که می‌تواند به صورت پیچی بر روی یک مسنجر یا کابل دیگر قرار گیرد (معمول در CATV). مورد دوم به اندازه کافی قوی است و می‌تواند بدون استفاده از عناصر فلزی رسانا، خود را بین سازه‌ها پشتیبانی کند، که می‌تواند بیشتر به کابل خود پشتیبان تمام دی الکتریک (ADSS)

راهنمای کامل نصب و راه‌ اندازی کابل Aerial

نصب کابل فیبر نوری هوایی با توجه به ملاحظات تخریب طبیعی و آسیب‌های ناشی از عملکرد بشر، پیچیده و زمانبر است. مهم نیست که کابل فیبر هوایی از چه نوعی باشد، روش نصب کابل مشابه است. مراحل زیر نحوه نصب کابل‌های نوری هوایی را به شما آموزش می‌دهد.

قبل از توضیح مراحل دقیق نصب و راه‌اندازی کابل‌های هوایی لازم است با برخی اصطلاحات رایج این حوزه آشنا شویم:

قطب بن بست: قطب بن بست، قطبی است که کابل هوایی خود پشتیبان یا مسنجر فولادی روی آن نصب شده و به یک بن بست تبدیل می‌شود.

طول مسنجر: به طول مسنجر فولادی پیوسته کشیده شده بین دو قطب بن بست گفته می‌شود. این طول را اصطلاحا به‌نام  span می‌شناسند.

قطب های میانی: همه قطب‌های بین دو قطب بن بست را قطب میانی در نظر می‌گیرند.

نصب کابل فیبر نوری هوایی

آماده سازی قبل از نصب کابل

قبل از شروع نصب، آماده‌سازی‌های زیر جهت اطمینان از نصب صحیح کابل باید انجام شود.

  • بررسی اولیه- برنامه ریزی مسیر کابل، که روش نصب کابل هوایی مورد استفاده و همچنین تجهیزات و مواد مورد نیاز را تعیین می‌کند.
  • مسائل مربوط به نصب – بررسی شرایط زمین در طول مسیر، از جمله مشکلات ترخیص در جاده‌ها، مسیرهای عبوری، درختان یا سایر موانع و غیره.
  • محل‌های جوش – با انتخاب مکان‌های اتصال،می‌توان طراحی ارائه شده برای خط انتقال را تایید یا رد کرد. و باتوجه به مکان‌های جوش، طول کابل‌های مورد نظر را با اطمینان از اینکه در مکان‌های پر خطر قرار ندارند، سفارش داد.

روش نصب کابل نوری هوایی

دو روش معمول برای نصب کابل فیبر نوری هوایی وجود دارد؛ روش قرقره متحرک و روش قرقره ثابت. در اینجا مراحل اساسی این دو روش نصب، آورده شده است.

استقرار کابل فیبر نوری هوایی با روش قرقره متحرک

روش قرقره متحرک معمولا در شرایطی استفاده می‌شود که یک تریلر یا کامیون لیفتراک می‌تواند بدون مواجهه با مانع یا محدودیتی در امتداد خط انتقال و زیر دکل یا تیرهای برق حرکت کند. این کار یک عملیات یک مرحله‌ای بدون نیاز به استفاده از بلوک‌ یا خطوط کششی است و باعث صرفه جویی وقت در پروسه نصب و راه‌اندازی می‌شود. با این حال، از این روش عموما در کل مسیر نصب کابل استفاده نمی‌کنند و بعضی جاها نیاز به استفاده از روش دیگری وجود دارد.

در ذیل مراحل روش قرقره متحرک را بیان کرده‌ایم:

مرحله 1: قرقره کابل باید بر روی یک حامل قرقره بر روی یک تریلر کابل یا کامیون خط هوایی نصب شود. سپس حامل قرقره در طول مسیر کابل رانده می‌شود.

مرحله 2: با حرکت حامل قرقره در طول مسیر، کابل باید بدون هیچ‌گونه کشش برگشتی از روی کابل به سمت قطب دکل هدایت شود و با سخت افزار مناسب پشتیبانی شود.

مرحله 3: بررسی کنید آیا فاصله بین کامیون خط هوایی یا کابل کامیون و موقعیت قطب اول مناسب است، اطمینان حاصل کنید که کابل کافی برای جوش کابل‌ها و ذخیره کابل اضافی وجود دارد.

مرحله 4: سپس نصاب باید کابل را به پشتیبان مناسب قطب بن بست وصل کند، آن را به سطح پشتیبانی درست برساند و بن بست را به قطب نصب کند.

مرحله 5: وسیله نقلیه باید با سرعت و کشش ثابت و تا حد ممکن موازی با خط انتقال و دقیقا زیر آن حرکت کند.

مرحله 6: هنگامی که حامل کابل فاصله‌ی کافی با قطب بعدی مسیر داشته باشد، کابل باید تا ارتفاع قطب مورد نیاز بالا رفته و در یک قلاب J یا تکیه گاه موقت قرار گیرد.

مرحله 7: نصب span by span را ادامه دهید تا زمانی که کل مراحل اجرا شود و به قطب بن بست نهایی برسید.

مرحله 8: در این مرحله، کابل را باید با استفاده از تجهیزات بالابر مناسب، با رعایت میزان خم(افتادگی) صحیح کابل، در انتهای “آزاد” کابل بست، قبل از اینکه قطب را به قطب بن بست تبدیل کنیم.

مرحله 9: سرانجام، می‌توان کابل را از قلاب‌های J یا تکیه گاه‌های موقت جدا کرد و آن‌ها را به طور دائمی در قطب‌ها ثابت کرد.

نصب به روش قرقره متحرک

استقرار کابل فیبر نوری هوایی با استفاده از روش قرقره ثابت

روش قرقره ثابت در مواقعی که کابل بالای کابل جانبی موجود و یا موانع دیگری نصب شده باشد، استفاده می‌شود. نوع وسیله نقلیه و تجهیزات قرارگیری در دسترس نیز به استفاده از این روش بستگی دارد. مراحل نصب بصورت زیر است:

مرحله 1: در طول مسیر یک سری پشتیبان موقت کابل، ناودان‌ یا بلوک‌های مماس را در هر قطب نصب کنید.

مرحله 2: سپس، یک خط کشش از  تکیه گاه‌های کابل عبور کرده و با استفاده از یک یک مفصل گردنده جدا شده و یک چنگک کشش کابل به بیرون کابل وصل می‌شود و به منظور کشیدن کابل از طریق بلوک‌های کابل در موقعیت مناسب قرار می‌گیرد.

مرحله 3: اگر کابل با وینچ کشیده شود، طناب کششی یا خط وینچ باید از طریق تکیه گاه‌های کابل هوایی نصب شود. سپس برای کشیدن کابل باید از یک طناب غیرفلزی یا وینچ استفاده شود.

مرحله 4: وقتی کشش نصب از حداکثر بار نامی کابل (MRCL) بیشتر شود، باید وینچ کششی کالیبره شود تا عملیات متوقف گردد. برای نظارت بر کشش نصب در صورت عدم وجود این نوع وینچ، باید از دینامومتر با زنگ هشدار یا نمایشگر بصری استفاده شود.

مرحله 5: پس از کشیدن کابل در موقعیت نهایی خود، کابل باید تا جایی کشیده شود که به سطح افتادگی صحیح برسد. سپس باید در هر قطب بن بست خاتمه یابد.

نصب به روش قرقره ثابت

تحلیل عملکرد کابل Aerial

کار پس از نصب کابل فیبر نوری هوایی کاملاً تمام نمی‌شود. بازرسی پس از ساخت و تحلیل عملکرد کابل Aerial نیز برای اجرای صحیح و موفق کابل مهم است. برای بررسی موفقیت آمیز بودن نصب، موارد زیر را بررسی کنید:

  1. قبل از اتصال، مسیر کابل هوایی را کاملاً بررسی کنید، مخصوصاً به محل دقیق تمام نقاط اتصال توجه کنید.
  2. وجود کابل منقبض شده یا خراب.
  3. حلقه‌های قطره‌ای به طور نامناسب نصب یا از دست رفته‌اند.
  4. مکان‌های نامناسب یا از بین رفته در نصب.

شما چه تجربه ‌ای از کابل نوری هوایی را نصب دارید؟

در مقایسه با کابل فیبر نوری خاکی و کانالی که در خاک دفن می‌شوند یا درون مجاری کابل قرار می‌گیرند، نصب کابل فیبر نوری هوایی به طور معمول سریع‌تر و ارزان‌تر است، به ویژه برای فیبرهای زیرساخت. پس از مطالعه راهنمای نصب جامع، نصب کابل‌های فیبر نوری هوایی برای کاربردهای بیرونی کار خطرناکی نخواهد بود.

0/5 (0 نظر)
بنر فروش تجهیزات فیبر نوری
بنر فروش تجهیزات شبکه
بنر فروش تجهیزات FTTH

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: جهت رعایت اصول کپی رایت مطالب این صفحه قفل شده است.
× چطور میتونم کمکتون کنم؟