لایت سورس

منبع نوری

لایت سورس یا همان منبع نور (Optical light source) دستگاهی است که از لیزر دیود یا LED، مانند یک لامپ تابشی تثبیت شده استفاده می‌کند. این منبع نوری، با ابزار دیگری به  نام  پاورمتر power meter (توان سنج) توان دریافتی را اندازه گیری می‌کند و می‌تواند ضریب تضعیف فیبر نوری را تعیین کند.

لایت سورس

از ابزار لایت سورس با توجه به این مساله که توان باتری و اندازه آن محدود است، به صورت کلی در محل پروژه استفاده می‌شود. طول موج عملیاتی دستگاه light source یا همان منبع نوری 1310/1550 نانومتر، تا چهار طول موج است. این دستگاه در دسته بندی ابزارهای تجهیزات دستی محسوب می‌شود.

کاربرد دستگاه منبع نوری

فناوری با سرعت بالایی در حال تکامل است و هر روزه واژه های جدیدی در حوزه های مختلفی ظهور می کنند. به همین دلیل یک واژه نامه با کاربرد آسان برای کمک به شما در درک بهتر اصطلاحات، فناوری‌ها و روندهایی که در حوزه کسب و کار فیبرنوری تأثیر گذارند، برای شما ایجاد کرده‌ایم. در فیبر نوری، از منبع نور (لیزر ، LED و غیره) برای ساطع کردن تابش الکترومغناطیسی جهت انجام یک کار خاص استفاده می‌شود، خواه شناسایی عیب‌ها، شکستگی‌ها و میکروخم ها، مشخص کردن تلفات شبکه یا تأیید LAN / WAN ها. همانطور که توسط ITU-T (G.983.3) توصیه شده است، از لایت سورس برای آزمایش شبکه‌های PON در سه طول موج مختلف (1310/1490/1550 نانومتر) نیز استفاده می‌شود.

نحوه استفاده از Light Source

لایت سورس اکسفو  FLS-300   
لایت سورس اکسفو  FLS-300

در مورد استفاده از منبع نوری برای آزمایش کابل فیبر نوری، ابتدای فیبر را به منبع نوری و انتهای فیبر را به پاور متر وصل کنید. منبع نور یک طول موج نور را به داخل فیبر می‌فرستد. پاورمتر، در انتهای دیگر کابل سطح نوری آن را خوانده و میزان اتلاف سیگنال را با توجه به قدرت نور ارسالی در ابتدای مسیر، تعیین می‌کند. به یاد داشته باشید که طول موج یکسانی را بر روی پاورمتر نوری و منبع نور تنظیم کنید.

ارتباط پاورمتر و منبع نوری

باوجودیکه تست و سنجش بعد از نصب فیبر نوری بسیار مهم است، پاورمترها و منابع نوری مورد استفاده در این بخش برای مدتی به عنوان تجهیزات آزمایش دستی نسبتاً ساده باقی مانده‌اند. اما در سال‌های اخیر، تولیدکنندگان با افزودن ویژگی‌های جدید، کارکرد این دستگاه‌ها را آسان‌تر و کارآمدتر کرده‌اند. تولیدکنندگان بازتاب سنج‌های نوری در حوزه زمان (otdrs) همچنین شروع به اضافه کردن توابع قدرت سنج و منبع نور به آزمایشگرهای پیچیده‌تر خود کرده‌اند.

این تغییرات و پیشرفت‌ها تغییری در این واقعیت ایجاد نکرده که پاورمترها(توان سنج ها) و منابع نور برای نصب فیبرهای نوری ضروری است. به گفته تیم ریچاردسون، مدیر ارشد خط تولید GN Nettest (اوتیکا، نیویورک)، “پاورمترها و منابع نوری اولین ابزاری هستند که توسط پیمانکاران و نصب کنندگان کابل فیبر نوری خریداری شده‌اند.”

ریک پوکت، مدیر محصولات محصولات تست کابل Tektronix (Bend ، OR)، به دلیل سادگی محصولات و استفاده گسترده از آنها، خاطرنشان می‌کند که بسیاری از مردم برای تأمین نیازهای تولیدی خود از پاورمترها و منابع نور استفاده می‌کنند. وی توضیح می‌دهد: “به نظر می‌رسد كه نصب كنندگان از این محصولات به عنوان اولین نوع آزمون استفاده می‌كنند تا تعیین كنند كه آیا این سیستم با موفقیت اجرا می‌شود و كار می‌كند.”

یک روند تکاملی

امکان انجام سریع و کارآمد یک تست عملکرد در طول فیبر، چیزی است که نصاب از لایت سورس و پاورمتر خود انتظار دارد، که وقتی با هم در یک مجموعه قرار گرفته می‌شوند به عنوان مجموعه تست تلفات نوری نامیده می‌شوند. به گفته رایان ایروینگ، مدیر فروش منطقه ای سیستم‌های فیبر نوری (Laconia، NH)، نصب کنندگان انتظار دارند که این دستگاه‌ها به راحتی قابل استفاده باشند، اما آنها همچنین می‌خواهند ابزار پیچیده‌ای باشند.

وی می‌گوید: “برای افرادی که کارهای روزمره را انجام می‌دهند، به نظر می‌رسد گرایش یا مهاجرت به سمت تجهیزات پیچیده‌تر وجود دارد، حتی اگر تست پایه یکسان باشد.” “اما اکنون، نصب کنندگان ویژگی‌های اتوماتیک بیشتری را می‌خواهند. آنها محصولی را می‌خواهند که بتواند به کابل متصل شود و آزمایشات را با فشار دادن حداقل دکمه‌ها انجام دهد و آنها می‌خواهند محصول سبک و راحت باشد.”

منبع نوری در حال پیشرفت

یک منبع نور، هدف بسیار خاصی دارد. انتشار نور، در یک طول موج خاص، از طریق کابل فیبر نوری صورت می‌گیرد. پیش از این، منابع نور معمولاً به یک یا دو طول موج محدود می‌شدند و فقط به حالت سینگل مود یا مالتی مود محدود می‌شدند. منابع نوری امروز امکانات بیشتری را ارائه می‌دهند. برخی حتی سه و چهار طول موج – 850 ، 1300 ، 1310 و 1550 نانومتر – را ارائه می‌دهند و از ترکیبات مختلفی از دیودها و لیزرهای ساطع کننده نور تشکیل شده‌اند. برخی از آنها برای عیب یابی از لیزرهای قابل مشاهده (مکان یاب خطای دید) نیز استفاده می‌کنند.

شما همراهان عزیز برای اطلاع از مشخصات منابع نوری امروزی می توانید از منابع نوری موجود در سایت بانک فیبرنوری دیدن فرمائید.

0/5 (0 نظر)
بنر فروش تجهیزات فیبر نوری
بنر فروش تجهیزات شبکه
بنر فروش تجهیزات FTTH

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: جهت رعایت اصول کپی رایت مطالب این صفحه قفل شده است.
× چطور میتونم کمکتون کنم؟