کاربردهای کابل فیبر نوری
کابلهای فیبر نوری کابلهایی هستند که حاوی چندین فیبر نوری در یک ژاکت محافظ و عایق بندی شده هستند. الیاف نوری رشتههای بسیار نازکی از شیشه خالص هستند که اطلاعات را به صورت نور منتقل میکنند. کابلهای فیبر نوری از حدود چهار دهه پیش تاکنون انقلابی در دنیای ارتباطات شبکه ایجاد کردهاند. امروزه این کابلها تقریباً روش های سنتی شبکه سازی را که از سیمهای فلزی استفاده میکنند، از بین بردهاند. برخی از محبوبترین کاربردهای کابل فیبر نوری را امروز برایتان میگوییم.
کاربردهای کابل فیبر نوری
همیشه برای اینکه بتوانیم انتخاب درستی داشته باشیم و بهترین تصمیم را بگیریم، لازم است حتما کاربرد گزینه موردنظر را بررسی کنیم. فواید کابل فیبر نوری بسیار زیاد است که به ۹ مورد از مواردی که امروزه از آن بهرهمند میشویم، اشاره خواهیم کرد. به شما پیشنهاد میکنیم این مقاله را با دقت هر چه بیشتر، مطالعه کنید.
۱- کاربرد در اینترنت
کابلهای فیبر نوری مقدار زیادی داده را با سرعت بسیار بالا منتقل میکنند. بنابراین از این فناوری به طور گستردهای در کابلهای اینترنت استفاده میشود. در مقایسه با سیمهای مسی سنتی، کابلهای فیبر نوری کم حجمتر، سبکتر، و انعطاف پذیرتر هستند، همچنین دادههای بیشتری را انتقال می دهند که این مسئله از مهمترین فواید کابل فیبر نوری است.
۲- کاربرد در شبکه های کامپیوتری
شبکه سازی بین رایانهها در یک ساختمان واحد یا چند ساختمان مجاور با استفاده از کابلهای فیبر نوری آسانتر و سریعتر میشود. کاربران میتوانند کاهش قابل توجهی را در زمان انتقال پروندهها و اطلاعات در شبکهها مشاهده کنند.
۳- کاربرد در اتاق عمل و پزشکی
کابلهای فیبر نوری به طور گستردهای در زمینههای پزشکی و تحقیقاتی استفاده میشوند. ارتباطات نوری بخش مهمی از روشهای جراحی غیرتهاجمی است که در بین مردم به آندوسکوپی معروف است. در چنین برنامههایی، برای روشن شدن ناحیه جراحی در داخل بدن، از یک نور لحظهای استفاده میشود و این امکان را میدهد تا تعداد و اندازه برشهای ایجاد شده کاهش یابد. فیبر نوری همچنین در میکروسکوپ و تحقیقات زیست پزشکی استفاده میشود.
۴- صنعت خودروسازی
یکی دیگر از کاربردهای کابل فیبر نوری در صنعت خودروسازی است، کابل فیبر نوری نقش مهمی در نورپردازی و ویژگیهای ایمنی اتومبیلهای امروزی دارد. از کابلهای فیبرنوری در نورپردازی فضای داخلی و خارجی وسایل نقلیه امروزی باستفاده میشود. فیبر نوری به دلیل صرفه جویی در فضا و تأمین نور بهتر، هر روزه در وسایل نقلیه بیشتری مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین، کابلهای فیبر نوری میتوانند سیگنالها را با سرعت نور در قسمتهای مختلف خودرو منتقل کنند. این ویژگی باعث میشود کابلهای فیبرنوری برای کاربردهای ایمنی مانند کنترل کشش و کیسههای هوا بسیار ارزشمند باشند.
۵- تلفن
تماس تلفنی در داخل یا خارج از کشور هرگز به این آسانی نبوده است. با استفاده از ارتباطات فیبر نوری، میتوانید ارتباط سریعتری داشته باشید و مکالمههای واضحتری بدون هیچ گونه تأخیر در طرفین مکالمه داشته باشید.
۶- نور و دکوراسیون
استفاده از فیبر نوری در زمینه نور تزئینی نیز طی سالهای گذشته رشد کرده است. کابلهای فیبر نوری یک راه حل آسان، اقتصادی و جذاب برای پروژههای روشنایی ارائه میدهند. بنابراین، این کابلها در تزئینات و درختان کریسمس بسیار پرطرفدارند.
۷- بازرسی های مکانیکی
یکی دیگر از فواید کابل فیبر نوری در بازرسی های مکانیکی است. کابلهای فیبر نوری به طور گستردهای در بازرسی از مکانهای صعب العبور استفاده میشوند. برخی از این برنامهها بازرسی در محل برای مهندسان و همچنین بازرسی از لولهها برای لوله کشها است.
۸- کابل های تلویزیونی
استفاده از کابلهای فیبر نوری در انتقال سیگنالهای کابلی، طی سالهای گذشته رشد چشمگیری داشته است. این کابلها برای انتقال سیگنالهای تلویزیونی با کیفیت، بسیار ایده آل اند، زیرا از پهنای باند و سرعت بیشتری برخوردار هستند. همچنین، کابلهای فیبر نوری در مقایسه با همان مقدار سیم مسی، ارزانتر هستند.
۹- برنامه های نظامی و فضایی
یکی دیگر از کاربردهای کابل فیبر نوری، استفاده در برنامههای نظامی و فضایی است. کابلهای فیبر نوری با داشتن سطح بالایی از امنیت دادهها، راه حل ایده آلی برای انتقال دادهها در مناطق نظامی و هوافضا هستند.
فواید کابل فیبر نوری
کاربردهای کابل فیبر نوری فراوان و متعدد است که شما میتوانید با کمک آن امکانات زیادی بدست آورید. کابلهای فیبر نوری کاربردهایی دارند که فراتر از تصور و اطلاع اکثر مردم است. اگر آگاهی خود را نسبت به امکانات و ویژگی آنها افزایش دهید، مطمئنا استفاده بهتر و مفیدتری از کابل فیبر نوری خواهید داشت. اگر شما از مزایای فیبرنوری در موارد خاصی بهرهبردهاید، در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
محصولات مرتبط
کابل فیبر نوری
کابل فیبر نوری
کابل فیبر نوری 12کور سیمین فر ، (12*1)، سینگل مود کانالی، OFC-SJ، شرکت تهران سیمین فر