اینترنت 10G
قبل از دوران همهگیری کرونا، دورکاری برای کارکنان شرکتها و سازمانها بسیار چالش برانگیز بود، از این رو مسئله رایجی نبود که بخواهند به آن فکر کرده و کاری برایش انجام دهند. بعد از کرونا، مردم ناگزیر مجبور به استفاده از امکان دورکاری شدند، به طوریکه کم کم به مسئله رایج و حتی مطلوبی تبدیل شد. امروزه، استفاده کارمندان و مشتریان از امکاناتی همچون ویدیو کنفرانس، و سایر ابزارهای کار آنلاین نه تنها رایج بوده، بلکه تبدیل به یک نیاز شده است. افزایش تعداد کاربران اینترنت تا به امروز و روند رشد سریع آنان، نیاز به راه اندازی اینترنت پهن باندی را که قابلیت پشتیبانی از نرخ بیت و حجم انتقال دیتای بالا داشته باشد، به وجود آورده است. در این شرایط اینترنت 10G پاسخ چالشهای آینده است.
اینترنت 10G چیست؟
برخلاف اینترنت بیسیم موبایلی که در آنجا G بیانگر generation یا نسل اینترنت است، در اينجا G بیانگر واحد سرعت گیگابیت است. یعنی اینترنتی با نرخ ارسال دیتای ۱۰ گیگابایت بر ثانیه (هر گیگ برابر با هزار مگا است). برای درک بهتر این مفهوم، بهتر است بدانید که بالاترین سرعت اینترنتی که امروزه اغلب مردم دارند ۱ گیگابایت بر ثانیه است. اینترنت 10G سرعتی ده برابری از بالاترین سرعت اینترنت موجود در حال حاضر خواهد داشت.
شبکه 10G قابلیت اتصال با اطمینان، امنیت، سرعت بالا و همچنین تاخیر کم را برای کاربران فراهم خواهد کرد. قابلیت اطمینان بالای یک شبکه اینترنتی به این معنی است که بدون توجه به تعداد دستگاههای متصل به شبکه، اتصال تمامی کاربران پایدار و بدون قطع و وصلی باشد. امنیت به این معنی است که میتوان مطمئن بود انتقال دادهها امن است. سرعت به این معنی است که دادهها میتوانند با سرعت بیشتری به کاربر نهایی تحویل داده شوند و تجربههای همهجانبهتری را در دسترس کاربر قرار دهند. تأخیر کم به این معنی است که این تجربیات یکپارچه و بدون تأخیر خواهند بود. با توجه به ویژگیهای ذکر شده، میتوان به این نتیجه رسید که تکنولوژی 10G زندگی و نوع ارتباطات ما را دستخوش تغییرات شگرفی خواهد کرد و شاید دقیقا همان چیزی باشد که همیشه در سرعت و کارایی به دنبال آن بودیم.
این امر قطعا برای افرادی که فریلنسر یا دورکار هستند، اتفاقات خوشایندی را رقم زده و باعث رشد عالی و عجیبی در دنیا خواهیم بود.
زندگی بعد از 10G
هر تکنولوژی جدیدی خواسته یا ناخواسته زندگی انسان مدرن را دستخوش تغییر میکند، تکنولوژی 10G نیز از این قاعده مستثنا نیست. تغییرات اتفاق افتاده از زمان اینترنت dialup تا کنون را بخاطر آورید. اینترنت adsl با سرعت محدود خود توانست زندگی انسانها را دگرگون کند و عصر دیجیتال را به عرصه ظهور بیاورد. قطعا با شروع استفاده عمومی از اینترنت با سرعت ۱۰گیگ بر ثانیه، علاوه بر تمام جنبههای زندگی، دنیای کاری نیز به سمت عملکرد بهینهتر حرکت خواهد کرد.
برای مثال، به جای نمایش مباحث یک ارائه بر روی صفحهی تلویزیون، سازمانها از واقعیت افزوده برای نمایش دستاوردهای خود استفاده خواهند کرد. فروشندگان لوازم خانگی میتوانند این امکان را داشته باشند که محصول مورد نظر مشتری را توسط واقعیت مجازی در محل مورد نظر آنها نمایش دهند و مشتریان را برای تصمیمگیری راحتتر یاری کنند. در فضاهای کار اشتراکی، ویدیو کنفرانسها جای خود را به واقعیت مجازی خواهند داد. در آیندهای نزدیک با استفاده از تکنولوژی جدید شرایط کاری مجازی را تجربه خواهیم کرد که با وجود فرسنگها فاصله، گویی با همکارانمان در یک اتاق نشستهایم و در حال ایده پردازی و همکاری هستیم. همچنین، متاورس پتانسیل عظیمی را جهت برآورده کردن انتظارات رو به رشد مردم در مورد نحوه تعامل آنها با مشاغل فراهم میکند. برای بهرهگیری از هوش مصنوعی(AI)، واقعیت افزوده(AR)، واقعیت مجازی(VR)، و متاورس (Metaverse)، نیاز است که بستر مناسبی برای ارسال و دیتای اطلاعات این پلتفرمها وجود داشته باشد. این بستر توسط اینترنت 10G برای عموم مردم قابل دستیابی خواهد بود. شگفت انگیز و غیرقابل باور است؛ نه؟
شکل دهی عصر 10G
برای افزایش اطلاعات در مورد شبکه 10G، شرکتهای بزرگ حوزهی مخابرات و فیبر نوری، چالشی تحت عنوان چالش 10G راهاندازی کردند. هدف این چالش تشویق مخترعان و ایده پردازان برای توسعه محصولات، خدمات و برنامههایی است که براساس اینترنت 10G کار میکند. در این چالش از عموم مردم دعوت شده است که ایده ها و نظرات خود را در مورد استفاده محتمل و یا اختراعاتی که از اینترنت 10G در چهار زمینهی مختلف زندگی، کار، آموزش و سرگرمی را به اشتراک بگذارند. ایدههای شرکت کنندگان توسط اشخاص برتر حوزه مخابرات نوری داوری میشوند و ایدههای برتر علاوه بر امکان پیشبرد ایدههای خود به صورت واقعی، تا سقف ۱۰۰ هزار دلار نیز جایزه دریافت خواهند کرد.
این چالش نشان از اهمیت بالای 10G دارد، زیرا که دست اندر کاران صنعت مخابرات از هماکنون به دنبال بهرهبرداری از این تکنولوژی هستند. آنان به شدت مخالف این موضوع هستند که پس از عمومی شدن اینترنت 10G به دنبال راهحلهای استفاده بهینه از این شبکه باشیم. این شرکتها از الان به دنبال این هستند که گام بعدی را بردارند و آینده را قبل از اینکه به واقعیت تبدیل شود، شکل دهند.
اینترنت 10G
ما هنوز در کشور شاهد رشد اینترنت 5G هستیم که همچنان در تمام مناطق وجود نداشته و بصورت محدود تنها در بخشهایی قابل استفاده است. اما در این بین خبر روی کار آمدن اینترنت 10G را میشنویم! مسلما همه ما علاقهمندیم تا با سرعت و امکانات بهتری از اینترنت بهره ببریم و اگر 10G روی کار آیند، اتفاقات عجیبی رخ میدهد. Intel Corp متعهد شده تا تراشه هایی برای ارائه دهندگان تجهیزات ۱۰G و کابلی مانند Comcast ایجاد کند تا راه را برای بازی های واقعیت مجازی و ویدیوهای ۳۶۰ درجه باز کند.
نظر شما دراین رابطه چیست؟ فکر میکنید چه مدت باید منتظر روی کار آمدن 10G باشیم؟ نظرات خود را از بخش دیدگاهها با ما درمیان بگذارید…