انتخاب پیگتیل فیبر نوری
قبلا درباره اینکه پیگتیل فیبر نوری چیست، صحبت کردیم. در واقع اگر بخواهیم بطور خلاصه بگوییم، روشی که بصورت کاملا بهینه و مشخص برای اتصالات فیبر نوری استفاده میشود. اما روی صحبت امروزمان درباره انتخاب پیگتیل فیبر نوری است. چگونه باید بهترین گزینه را برای کار خود انتخاب کرده و درنظر بگیریم؟
انتخاب پیگتیل فیبر نوری
پیگتیل فیبر نوری نوعی کابل فیبر نوری است با این تفاوت که یک سر آن کانکتور بوده و سر دیگر آن معمولی و آزاد است. یعنی طرفی که دارای کانکتور است را باید به اتصالات مشخص وصل کرد و آن سمت دیگر را به کابلهای فیبر نوری. در واقع پیگتیل فیبر نوری را میتوان برای خاتمه دادن به کابل فیبر نوری به کمک فیوژن یا اسپلایسینگ مکانیکی مورد استفاده قرار داد. اما موضوع مهم انتخاب پیگتیل فیبر نوری است. برای این منظور ما باید با انواع پیگتیل آشنا شویم.
- پیگتیل FC
- پیگتیل SC
- پیگتیل ST
- پیگتیل فیبر نوری سینگل مود
- پیگتیل فیبر نوری مالتی مود
- پیگتیلهای فیبر نوری با توجه به رشتهها
- پیگتیلهای حفاظ دار
- پیگتیلهای ضدآب
پیگتیل فیبر نوری مالتی مود
این نوع پیگتیل فیبر نوری از فیبرهای مالتیمود 62.5/125 میکرون یا 50/125 میکرون استفاده میکند و انتهای آن، کانکتورهای مالتی مود به کار میرود. کابلهای OM3 و OM4 در بین پیگتیلهای مالتی مود موجود است که به رنگ آبی فیروزهای هستند.
پیگتیل فیبر نوری سینگل مود
پیگتیل فیبر نوری سینگل مود از کابلهای سینگل مود 9/125 میکرون استفاده میکنند و یک سمت آن با کانکتور فیبر نوری سینگل مود بسته میشود.
پیگتیل فیبر نوری FC
این پیگتیل دارای کانکتور FC است، این کانکتور دارای بدنهای فلزی است و ساختاری پیچی شکل و کلاهک سرامیکی است. این نوع پیگتیل بصورت عمومی در بسیاری موارد کاربرد داشته و معمولا در انتخاب پیگتیل فیبر نوری بهترین گزینه است.
پیگتیل فیبر نوری SC
پیگتیل فیبر نوری SC یک کانکتور SC با قطر فرول ۲.۵ میلی دارد که معمولا از ماده زیرکونیوم و آلیاژ ضد زنگ درست شده است. از این پیگتیل در امور CATV، LAN، WAN استفاده میکنند.
پیگتیل فیبر نوری ST
ST یکی از پرکاربردترین انواع پیگتیل فیبر نوری است که در عملیاتی که با LAN صورت میگیرد، کاربرد بیشتری دارد. قطر فرول کانکتور این پیگتیل ۲.۵ میلی متر بوده و دارای کلاهکی سرامیکی، آلیاژ ضد زنگ یا پلاستیک است. از این نوع پیگتیل در صنایع متعددی مانند پزشکی، مخابرات، سنسورها استفاده میشود.
پیگتیلهای حفاظ دار
پیگتیلها براساس محیط نصب نیز دستهبندی میشوند و این امر در انتخاب پیگتیلها بسیار مهم است. مثلا پیگتیلهای حفاظ دار با استیل ضدزنگ یا با استیل قدرتمند دیگری درون غلاف بیرونی موجود هستند. این امر باعث میشود محافظت از بخش داخلی بهتر از قبل انجام شود و این موضوع اعتبار شبکه را دوچندان خواهد کرد. زیرا ممکن است کابل ما در معرض رطوبت یا جوندگان قرار گرفته و دچار آسیب شود. بنابراین این مسئله موجب حفاظت بیشتری خواهد شد. پس در محیطهایی که میدانید مشکلات این چنینی وجود دارد باید از پیگتیل فیبر نوری حفاظدار استفاده کنید.
پیگتیلهای ضدآب
پیگتیلهای ضدآب همانطور که در از نامشان پیداست، در برابر رطوبت و آب مقاوم هستند. یعنی در محیطهایی که میدانید رطوبت بالاست یا کانالهای زیر رودخانهها، میتوانید این نوع پیگتیل را انتخاب کنید. حال نوع و جنس آن چگونه است؟ عموما این نوع پیگتیلها از یک استیل ضد زنگ ساخته شده و یک غلاف از جنس پلی اتیلن دارند. معمولا از این نوع پیگتیلها برای امور مخابراتی و نظامی مورد استفاده قرار میگیرد.
پیگتیلهای فیبر نوری با توجه به رشتهها
مورد بعدی که گفتیم مربوط به رشتههای پیگتیل فیبر نوری است. شما باید تعداد رشتهها را بشناسید. پیگتیل فیبر نوری همواره دارای یک رشته فیبر است و حالت سیمپلکس آن دارای یک فیبر و یک کانکتور است و حالت دوپلکس آن دارای دو فیبر و دو کانکتور است. یادتان باشد که پیگتیلهای فیبر نوری دارای کانکتورهای نر و ماده هستند. کانکتور ماده روی پچ کورد نصب میشود و کانکتور نر مستقیما به فرستنده فیبر نوری متصل میگردد.
تفاوت پیگتیل با پچ کورد فیبر نوری
یکی دیگر از مواردی که معمولا افراد با آن درگیر میشوند و آن را اشتباه میگیرند پچ کورد و پیگتیل است. این دو با هم تفاوت دارند و لازم است در انتخاب پیگتیل فیبر نوری حتما به آن توجه شود. پیگتیل فیبر نوری تنها در یک سر خود کانکتور دارد در حالی که پچ کورد دارای دو سر کانکتور دار است و هر دو طرف آن محصور شده.
از طرفی پچ کوردها دارای غلاف هستند در صورتی که پیگتیل فیبر نوری غلاف ندارد.