نکات کلیدی در نصب کابل فیبر نوری

نصب استاندارد و بی‌نقص کابل فیبر نوری عملکرد موثر کابل‌های فیبر نوری را تضمین می‌کند. همین امر می‌تواند در آینده باعث سهولت در تعمیر و نگهداری شود. بنابراین، شایسته است که در نصب کابل‌ها دقت کافی را به خرج دهیم.  اما سوال اینجاست که چگونه می‌توان یک نصب استاندارد و به دور از مشکل انجام داد؟ نکات کلیدی در نصب کابل فیبر نوری را به شما خواهیم گفت.

نکات کلیدی در نصب کابل فیبر نوری

ما قبلا درباره نصب و راه‌اندازی کابل فیبر نوری صحبت کردیم اما مسئله امروز، مسئله نصب استاندارد و بدون مشکل است. از این رو نکات کلیدی در نصب کابل فیبر نوری را برایتان درنظر گرفتیم که به شما پیشنهاد می‌کنیم حتما مطالعه کنید. چهار نکته اصلی در زمینه نصب کابل فیبر نوری در زیر ذکر شده است که باید به آنها توجه کنیم. رعایت این اصول در راه اندازی کابل نوری بر عملکرد کل لینک تاثیر زیادی دارد.

نکات و راه اندازی کابل

کیفیت یک کابل فیبر نوری را قبل و بعد از نصب تأیید کنید

به منظور جلوگیری از مشکلات کیفی پس از نصب و از بین بردن مشکلاتی که ممکن است در اثر آسیب به کابل ایجاد شود، لازم است قبل از نصب، کیفیت کابل فیبر نوری را مورد تست و آزمایش قرار دهید. تست‌های قبل از نصب خیلی پیچیده و زمان بر نیستند. اگر کابل نشانه‌ای از آسیب دیدگی نداشته باشد، می‌توان آزمایش را با استفاده از ردیاب‌های پیوستگی مانند قلم نوری یا OTDR انجام داد. اگر همه فیبرهای داخل کابل، نور را منتقل کنند، احتمالاً این کابل، کابل خوبی خواهد بود. اگر حتی اشاره‌ای به آسیب احتمالی کابل شده است، باید حتما مورد آزمایش دقیق قرار گیرد.

اگر در هنگام نصب به موارد غیر عادی برخورد کردید، انجام تست‌های پس از نصب نیز توصیه می‌شود. موارد غیرعادی ممکن است در نتیجه کشیدن بیش از حد کابل فیبر نوری یا مسائل دیگری باشد. هر مسئله‌ای ممکن است در کیفیت کابل تأثیر داشته باشد، هرچه مشکل زودتر شناسایی و برطرف شود بهتر است.

از هدر رفتن کابل فیبر نوری یا کشیدن بیش از حد خودداری کنید

برای جلوگیری از حوادث غیرضروری، دو مورد اندازه گیری دقیق و کنترل کشش یا خم شدن کابل باید در هنگام نصب کابل فیبر نوری در نظر گرفته شود. قبل از استفاده از کابل فیبر نوری، ابتدا باید طول مورد نیاز را به دقت اندازه بگیرید تا حداقل بودجه تلفات را رعایت کنید. هنگام نصب کابل فیبر نوری، لطفاً مراقب بار کشش و شعاع خمش فیبر نوری باشید. این موضوع یکی از مهم‌ترین نکات کلیدی در نصب کابل فیبر نوری است.

فیبرهای شیشه‌ای موجود در کابل‌های فیبرنوری شکننده اند و متداول‌ترین نوع آسیب، شکستن فیبر ناشی از کشش بیش از حد است. بنابراین، هنگام نصب باید تنش را کمتر از حد تعیین شده نگه داشت. در جدول زیر حداکثر بار کششی معمول مشخص شده توسط تولید کنندگان کابل فیبر ذکر شده است.

کاربرد شمارش فیبر نوری حداکثر بار کششی برای مسیرهای کوتاه (N) حداکثر بار کششی برای مسیرهای کوتاه (پوند) حداکثر بار کششی  برای مسیرهای بلند (N) حداکثر بار کششی برای مسیرهای بلند (پوند)
زیرساخت‌های داخل ساختمانی 2-84 2700 608 600 135
زیرساخت‌های داخل ساختمانی 86-216 2700 608 600 135
زیرساخت‌های بین ساختمانی 2-12 1800 404 600 135
  زیرساخت‌های بین ساختمانی 14-24 2700 608 1000 225
  زیرساخت‌های بین ساختمانی 26-48 5000 1124 2500 562
  زیرساخت‌های بین ساختمانی 48-72 5500 1236 3000 674
  زیرساخت‌های بین ساختمانی 74-216 2700 600 600 135
کابل کشی افقی 2 750 169 200 45
کابل کشی افقی 4 1100 247 440 99

مهم‌ترین مسئله در نصب کابل فیبر نوری حفظ حداقل شعاع خمش کابل است. اگر کابل فیبر را بیشتر از حداقل شعاع خمش، خم کنید، ممکن است باعث افزایش تلفات و شکسته شدن فیبر شود. بعد از خم کردن کابل، اگر عناصر کابل آسیب ندیده باشند، تلفات باید به حالت طبیعی برگردد. جدول زیر حداقل شعاع خمش مشخص شده توسط سازندگان کابل را برای کابل‌های فیبر نوری تحت تنش نشان می‌دهد.

کاربرد شمارش فیبر نوری حداقل شعاع خمش بارگذاری شده (سانتی متر) حداقل شعاع خمش بارگذاری شده (اینچ) حداقل شعاع خم بدون بار (سانتی متر) حداقل شعاع خم بدون بار (اینچ)
زیرساخت‌های داخل ساختمانی 2-84 22.5 8.9 15.0 5.9
زیرساخت‌های داخل ساختمانی 86-216 25.0 9.9 20.0 7.9
زیرساخت‌های بین ساختمانی 2-12 10.5 4.1 7.0 2.8
زیرساخت‌های بین ساختمانی 14-24 15.9 6.3 10.6 4.2
زیرساخت‌های بین ساختمانی 26-48 26.7 10.5 17.8 7.0
زیرساخت‌های بین ساختمانی 48-72 30.4 12.0 20.3 8.0
زیرساخت‌های بین ساختمانی 74-216 29.4 11.6 19.6 7.7
کابل کشی افقی 2 6.6 2.6 4.4 1.7
کابل کشی افقی 4 7.2 2.8 4.8 1.9

حداکثر مسافت مجاز برای نصب عمودی را رعایت کنید

هر کابل فیبر نوری عمودی، دارای یک حداکثر طول عمودی مجاز است که نشان دهنده حداکثر فاصله عمودی است که کابل می‌تواند بدون نقاط پشتیبانی میانی نصب شود. حداکثر مسافت عمودی، تابعی از وزن و مقاومت کششی کابل است. مطمئن شوید که هنگام کابل کشی، مسافت نصب عمودی کابل بیشتر  از حداکثر مسافت مجاز نصب عمودی کابل نباشد.

فیبرهای نوری و تجهیزات نوری مختلف را با هم ترکیب نکنید

فیبر سینگل مود و فیبر مالتی مود معمولاً به دلیل اختلاف اندازه هسته‌شان، با یکدیگر سازگار نیستند و نمی‌توان آن‌ها را به یکدیگر متصل کرد. فیبر مالتی مود دارای اندازه کور 62.5μm یا 50μm است، در حالی که کور فیبر سینگل‌مود تنها 9 میکرومتر است. اگر از فیبر مالتی مود در یک لینک سینگل مود استفاده کنید، اندازه بزرگتر کور کابل فیبر مالتی مود باعث بروز تلفات زیادی خواهد شد. بنابراین، بهتر است دو نوع مختلف فیبرنوری را با هم ترکیب نکنید. به همین ترتیب، نباید لوازم جانبی مختلفی مانند کانکتورهای فیبرنوری PC ، APC ، UPC را نیز با هم ترکیب کنید.

علاوه بر این، یکی دیگر از نکات کلیدی در نصب کابل فیبر نوری این است که باید تمام تلاش خود را بکنید تا از فیبرنروی‌هایی با قطر هسته متفاوت، حتی در شرایطی که هر دو از یک نوع فیبر هستند خودداری کنید. به عنوان مثال، ترکیب کردن فیبرهای مالتی مود 62.5μm و 50μm حتی در صورت سازگاری با یکدیگر نیز توصیه نمی‌شود.

نکات دیگر در مورد نصب کابل فیبر نوری

به جز نکات اصلی نصب کابل فیبر نوری، لازم است به جزئیات بیشتری نیز توجه داشت:

هرگز مستقیماً خود فیبر را نکشید: کابل‌های فیبر نوری دارای نخ کوولار یا آرامید یا یک میله فایبرگلاس، به عنوان عنصر مقاوم خود هستند که باعث کاهش تنش وارد شده به فیبر می‌شود. بنابراین هنگام کشش کابل فقط باید عناصر مقاوم کابل فیبر نوری را بکشید نه خود تار فیبرنوری را.

طراحی کابل فیبر نوری

 

کابل را به جای چرخاندن آن از قسمت انتهای قرقره، از رول قرقره درآورید: چرخش کابل ممکن است برای هر بار چرخش قرقره، پیچ و تاب در کابل به وجود آورد. پیچ و تاب به فیبرهای نوری فشار وارد کرده و ممکن است باعث شکستن تارهای فیبر نوری شود.

رعایت اصولی در راه اندازی کابل نوری

از روان کننده کابل فیبر نوری استفاده کنید: استفاده از روان کننده سازگار با مواد ژاکت کابل هنگام نصب در مجاری مهم است. روغن کاری می‌تواند بار کششی و احتمال شکستگی را کاهش دهد.

محدوده دما را هنگام کار در نظر بگیرید: باید کابل را در جایی نصب کنید که دما در محدوده طبیعی باشد. تغییر دامنه دما می‌تواند باعث ایجاد تضعیف بیش از حد شود.

کابل را به درستی قرار دهید: هنگام بیرون آوردن فیبر از یک قسمت، کابل را به روش شکل زیر روی زمین قرار دهید تا از پیچ خوردگی جلوگیری شود.

کابل ها را بصورت هشتی قرار دهید

احتیاط ایمنی: هیچ‌گاه مستقیم به فیبر نگاه نکنید، مگر اینکه مطمئن باشید نور لیزر در فیبر وجود ندارد. برای کار گسترده با فیبر نوری، عینک ایمنی با فیلترهای IR توصیه می‌شود. با توجه به نکات کلیدی نصب کابل فیبر نوری که در یان مقاله گفتیم، مسلما از این پس می‌توانید در رعایت اصولی در راه اندازی کابل نوری کوشا باشید و با دقت بیشتری نصب و راه اندازی را انجام دهید.

0/5 (0 نظر)
بنر فروش تجهیزات فیبر نوری
بنر فروش تجهیزات شبکه
بنر فروش تجهیزات FTTH

2 دیدگاه برای “نکات مهمی که باید در نصب کابل فیبر نوری به آن توجه کنید!

  1. علیپور گفته:

    وقت بخیر. ما برای اپارتمان مون میخوایم درخواست فیبر نوری بدیم. ایا برای استفاده از سرویس های فیبر نوری نیاز به تغییر بستر داخل ساختمان داریم؟؟؟؟

    • خانم مهندس رضایی گفته:

      با عرض سلام خدمت شما همراه عزیز بانک فیبر نوری و شبکه. بله باید بستر ساختمان را از حالت cat به فیبر نوری تغییر دهید. و تجهیزات فیبر نظیر پریز نوری و اسپلیتر و … تهیه کنید. در مورد تجهیزات و کابل‌های فیبر نوری مورد نیاز پیمانکار مربوطه اطلاعات لازم را در اختیارتان قرار خواهد داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: جهت رعایت اصول کپی رایت مطالب این صفحه قفل شده است.
× چطور میتونم کمکتون کنم؟