کاست فیبر نوری
در مقالهی امروز بانک فیبرنوری و شبکه به معرفی کاست فیبرنوری که یکی از تجهیزات مکانیکی شبکه است میپردازیم. کاست فیبر نوری وسیلهای برای حفظ و ساماندهی شبکه در نقاط اتصال فیبرها به یکدیگر است. کاست فیبرنوری برخلاف ساختار سادهاش نقش مهمی در حفاظت از فیبرهای نوری اسپلایس شده دارد. برای بررسی دقیقتر ساختار و عملکرد فیبرنوری با ما در ادامه مقاله همراه باشید…
کاست فیبر نوری
کاست فیبر نوری محفظهای برای نگه داری و ساماندهی فیبرها در محل فیوژن آنهاست تا فیبرها را از آسیب و ضربه مصون نگه دارد. کاست فیبرنوری همانطور که در شکل زیر نشان داده شده است یک طراحی بسیار ساده دارد و هیچگونه عملکرد تکنیکال خاصی ندارد. به همین دلیل قیمت بسیار مناسبی نسبت به سایر اجزای شبکه دارد. اما با این وجود نقش مهمی در نگهداری و حفاظت از کابلهای شبکه دارد و کار با آن نیز نیاز به مهارت و تخصص دارد.
عملکرد کاست فیبر نوری
شاید برایتان جالب باشد بدانید که عملکرد کاست فیبرنوری با چنین ساختار سادهای چگونه است و چطور عملیات نگهداری از فیبرهای نوری را انجام میدهد؟
از کاستهای فیبرنوری در مسیر کابلکشی شبکه در جاهایی که نیاز به اتصال دو فیبر وجود دارد یا در محل اختتام کابلهای شبکه استفاده میشود. عملکرد کاست فیبرنوری به این صورت است که فیبرهای ورودی در ابتدای کاست روکششان برداشته میشود و فقط کور فیبر به داخل کاست میآید. سپس این کورهای فیبر بهصورت حلقهای درون کاست قرار میگیرند و به کور فیبر خروجی اسپلایس میشوند. البته وقتی کاستها در بخش انتهایی شبکه قراردارند، کور فیبرهای ورودی مستقیما به پیگتیلها متصل میشوند. بخش اسپلایس شده درون کریمپهای حرارتی قرار میگیرند و این کریمپها داخل شیارهای نگهدارندهی کاست قرار میگیرند.
ویژگی های کاست
کاستهای فیبرنوری در ابعاد و اندازههای متفاوتی وجود دارند و برای محافظت از فیبرها در شرایط جوی نامناسب و پر گرد و غبار بسیار مناسب و ضروریاند. عموما کاستها دارای ۱ یا ۲ ساختار نگهدارندهی فیبر هستند که فیبرها میتوانند از هر طرف درون آنها قرار بگیرند. اغلب کاستهای فیبرنوری ظرفیت قرارگیری ۶، ۱۲ و یا ۲۴ کور فیبرنوری را در خود دارند.
کاستها در انواع در دار و بدوندر تولید می شوند. با توجه به نیاز کاربر و محیط استفاده میتوان نوع مناسب کاست را برای شبکه فیبرنوری انتخاب کرد.
مراحل نصب فیبر در کاست
مرحله اول:
روکش فیبر را جدا کرده و کور فیبر را به داخل کاست انتقال دهید.
مرحله دوم:
فیبرها را اسپلایس کرده و داخل کریمپها قرار دهید.
مرحله سوم:
فیبرهای اسپلایس شده را باتوجه به نشانگر رنگ روی در کاست، در محفظههای موجود بچینید.
مرحله چهارم:
فیبرهای خروجی را مطابق شکل زیر بپیچید و در کاست قرار دهید (Coil1).
مرحله پنجم:
فیبرهای خروجی را مطابق شکل زیر بپیچید و در کاست قرار دهید (Coil1).
جمع بندی نهایی
کاست فیبرنوری جزو تجهیزات پسیو و مکانیکی شبکه است که ساختار بسیار ساده و همچنین ارزان قیمتی دارد. کاست قیبرنوری به کاربران شبکه این امکان را میدهد تا کریمپهای نگهدارندهی محل فیوژن فیبرها را درون محفظهی نگهدارنده قرار دهند تا از آسیب محل اتصال فیبرها جلوگیری کنند. در این مقاله سعی کردیم تا جای ممکن درباره کاست فیبر نوری توضیحات کاملی را ارائه دهیم و مراحل نصب فیبرنوری داخل کاست را شرح دهیم.
Lorem ipsum dolor sit amet...
کابل فیبر نوری
کابل فیبر نوری 24 کور خاکی OFO عمان ، (6*4)، سینگل مود، OBUC