پچ پنل شبکه

پچ پنل شبکه جزء تجهیزاتی درون شبکه است که در انتهای کابل‌های شبکه و تجهیزات مشخصی قرار گرفته و با کمک آن تجهیزات و انتهای کابل‌ها به هم متصل می‌شوند. این تجهیزات معمولا روتر یا هاب هستند. با کمک پچ پنل اتصال مستقیمی وجود نداشته و اتصالات با رابطی به نام پچ پنل صورت می‌گیرد. در این مقاله می‌خواهیم به این موضوع بپردازیم و وظایف و نوع عملکرد پچ پنل را با هم بررسی کنیم.

پچ پنل شبکه

همانطور که در قسمت مقدمه ذکر شد، پچ پنل های شبکه در دسته بندی تجهیزات پسیو شبکه قرار می‌گیرند. اگر بخواهیم پچ‌پنل‌های شبکه را از نظر ظاهری مورد بررسی قرار دهیم یک پنل یا صفحه‌ی مستطیل شکل است که روی آن‌ها پورت‌ها یا درگاه‌های مشخصی برای قرارگیری کابل‌های شبکه وجود دارد. به همین منظور، پچ‌پنل‌ها با تعداد پورت‌های مختلف وجود دارند که patch panel های روتین بازار پچ‌پنل‌های 24پورت و 48پورت است.

فروش انواع پچ پنل شبکه

کار پچ‌پنل شبکه چیست ؟

از پچ‌پنل شبکه به عنوان یک جعبه تقسیم در شبکه‌های کامپیوتری استفاده می‌شود. کار پچ‌پنل شبکه قرار گرفتن میان نقاط انتهایی کابل‌های شبکه و تجهیزات شبکه است. تجهیزات شبکه می‌تواند شامل هاب یا روتر یا سایر تجهیزات باشد. اگر به طور واضح‌تر بخواهیم توضیح دهیم وظیفه اصلی پچ‌پنل شبکه قرارگرفتن میان نودهای انتهایی کابل‌های شبکه و تجهیزات شبکه است که به جای اینکه کابل‌ها مستقیما به تجهیزات شبکه متصل شوند از طریق پچ پنل شبکه به آن‌ها متصل می‌شوند.

اگر بخواهیم به صورتی اقتصادی و نکته بینانه پچ‌پنل شبکه را مورد بررسی قرار دهیم استفاده نکردن از پچ پنل شبکه مشکلی ایجاد نمی‌کند اما بکار بردن و استفاده از network patch panel در شبکه‌هایی که در طی زمان گسترش و تغییرات دارند بسیار کاربردی است و باعث سهولت در انجام اتصالات بین کابل‌های شبکه و تجهیزات شبکه می‌شود.

چرا از پچ‌پنل شبکه استفاده کنیم؟

اصولا در هنگام کابل کشی شبکه در ساختمان‌ها و پروژه‌ها تعدادی سوکت شبکه قرار می‌دهند که گاهی این سوکت‌ها در آن مرحله استفاده ندارند و هیچ کاربری به آنها وصل نیست. اما به این دلیل در شبکه قرار می‌گیرند که ممکن است در آینده تعداد کاربرها افزایش پیدا کند، در این شرایط کاربران جدید با استفاده از این سوکت‌ها وارد مدارشبکه می‌شوند. در این هنگام است که با استفاده از پچ پنل‌ها مشکل فوق را حل می‌کنند به این منوال که تمامی کابل‌های متصل به سوکت‌ها را در یک نقطه در مرکز رک متمرکز کرده و هر کدام شماره گذاری می‌شود. سپس در مواقع نیاز هر کدام از کابل‌ها را می‌توان با استفاده از یک سوکت به سوئیچ یا هاب وصل کرد.

توضیحات تکمیلی استفاده از پچ‌پنل ها

استفاده از Patch Panelها عموما رعایت نوعی استاندارد است و موجب اصولی شدن شبکه بندی و کابل کشی ساختمان و پروژه می‌شود.

network patch panel
network patch panel

علاوه بر مساله فوق، بعدها اگر ایرادی در شبکه ایجاد شد به دلیل استاندارد بودن شبکه و کابل‌کشی عیب‌یابی هم بسیار آسان خواهد بود. به علاوه یکی از دلایل به‌کارگیری Patch Panel تفکیک سازی راحت شبکه‌های مختلف از هم است. مورد بعدی که باید در نظر بگیریم این است که اگر کابل‌ها به صورت مستقیم به هاب یا سوئیچ متصل شود، پس از مدت زمانی کشیده شدن کابل‌ها ممکن است موجب خرابی سوکت شود.

انواع پچ پنل ها

پچ پنل‌ها به دو صورت در بازار رواج داشته و موجودند:

پچ پنل های مسی

پچ‌پنل‌های مسی یا همان پچ‌پنل‌های شبکه که برای اتصال کابل‌های شبکه به تجهیزات شبکه استفاده می‌شوند و امروز در این مقاله به معرفی و انواع کاربرد آن پرداختیم.

پچ پنل فیبر نوری

این نوع از پچ‌پنل ها را در مقاله پچ پنل فیبرنوری مورد بحث و بررسی قرار داده ایم.

مقاله ی فوق توسط بانک فیبرنوری تدوین و نوشته شده است وبرای نوشتن این مقاله ازسایتfiber-optic-transceiverاستفاده شده است.

فروش انواع پچ پنل شبکه

0/5 (0 نظر)
بنر فروش تجهیزات فیبر نوری
بنر فروش تجهیزات شبکه
بنر فروش تجهیزات FTTH

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: جهت رعایت اصول کپی رایت مطالب این صفحه قفل شده است.
× چطور میتونم کمکتون کنم؟