پچ پنل فیبر نوری یکی از تجهیزات مدیریت کابل فیبرهای نوری است که به طور رایج مورد استفاده قرار می‌گیرد. پچ پنل‌ها به طور عمده محل اتصال پچکوردهای فیبر نوری و سایر نقاط اتصال تجهیزات الکترونیکی هستند. پچ پنل باعث می‌شود که کابل‌ها و اتصالات آرایش و نظم خاصی بگیرند.

پچ پنل فیبر نوری

پچ پنل فیبر نوری عمدتا برای محافظت و ساماندهی به فیبرها و کابل‌های فیبر نوری استفاده می‌شود. پچ پنل‌های فیبرنوری مانند پچ‌پنل‌های شبکه جزو تجهیزات پسیو هستند و با کمک آن‌ها تجهیزات و انتهای کابل‌ها به هم متصل می‌شوند. ظاهر پچ‌پنل‌های فیبرنوری نیز شبیه پچ‌پنل‌های شبکه است و به صورت یک جعبه مستطیلی هستند که دارای پورت‌های مشخصی جهت قرارگیری کابل‌های فیبرنوری هستند.

پچ پنل فیبر نوری

مزایای استفاده از پچ پنل

  • استفاده از پچ پنل‌های فیبر نوری برای به وجود آوردن یک مرکزیت در تجمع همه فیبرهای نوری می‌باشد.
  • تجمع و تمرکز فیبرها، موجب مدیریت راحت‌تر شبکه می‌شود.
  • نظارت بر شبکه فیبرنوری بعلت متمرکز بودن در یک نقطه، بسیار راحت شده و باعث می‌شود در صورت نیاز، توسعه شبکه با حداقل هزینه زمانی و مالی انجام شود.
  • در صورت استفاده از پچ پنل‌ها، عیب یابی و رفع مشکل در شبکه بسیار راحت است.
  • پچ پنل‌ها بهترین ساختار را برای محافظت از تارهای فیبر نوری دارند.
  • استفاده از پچ پنل فیبر نوری، باعث نظم و زیبایی شبکه می‌شود.
  • پچ پنل فیبر نوری سبب خوانایی بهتر شبکه می‌شود. این ویژگی به مدیر شبکه کمک می‌کند تا در هر لحظه بتواند تعیین کند، هر تار فیبر نوری در کدام بخش  از شبکه مورد استفاده قرار گرفته است و وظیفه برقراری ارتباط کدامیک از تجهیزات شبکه را بر عهده دارد.

نحوه عملکرد پچ پنل ها

پچ پنل‌ها با اختصاص دادن کمترین فضا به کابل‌های فیبرنوری، سازمان‌دهی راحت‌تر و مدیریت بهتری فراهم می‌کند.

پچ پنل‌های فیبر نوری معمولا در قسمت جلویی خود ژاکتی دارند که پچ کابل‌های کوتاه را دریافت می‌کند در حالی که پچ پنل از قسمت پشتی خود نیز آنها را دریافت می‌کند. همچنین فیش‌ها و ترمینال‌های خاصی وجود دارند که برای مسافت‌های طولانی تر و کابل‌های دائمی به کار برده می‌شوند.
پچ پنل معمولا کامپیوترهای مختلف را از طریق اتصال پنل‌های مختلف به هم ارتباط می‌دهد و شبکه محلی(LAN) را به یک شبکه گسترده (WAN) یا اینترنت متصل می‌نماید.

انواع پچ پنل‌های فیبر نوری

پچ پنل فیبر نوری با توجه به مصرف مورد نیاز و شیوه‌های نصب و راه اندازی به طور کلی به دو دسته تقسیم می‌شوند.

  • پچ پنل‌های رک مونت (Rack mounted)
  • پچ پنل‌های دیواری (Wall mounted)

پچ پنل‌های رک مونت (Rack mounted)

پچ پنل قابل نصب در رک Fiber Optic Rackmount Patch Panel

پچ پنل مدل رک مونت همانطور که از نام آن پیداست برای استفاده در رک طراحی شده است. زمانی که در شبکه از رک استفاده می‌کنیم، کابل‌ها در ابتدا به داخل رک کشیده شده و در نهایت وارد پچ پنل می‌شوند.
پچ پنل رکمونت، فیبرهای نوری را به صورت افقی نگه می‌دارد و در حالت عمده و کلی طراحی آن به صورتی‌ست که مثل یک کشو باز و بسته می‌شود. ساختار کشویی رکمونت سبب سهولت دسترسی به فیبرهای نوری داخل پچ پنل می‌شود. در حالت نرمال پچ پنل‌ها دارای 12 ، 24 و 48 پورت بوده و از لحاظ ابعاد، در مدل‌های 1 یونیت و 2 یونیت قابل عرضه هستند.

ابزارهای پچ پنل های رکمونت

  • انواع مختلفی از پورت آداپتورهای فیبر نوری
  • انواع سینی‌های درونی از پیش نصب شده و لوازم جانبی دیگر.

پچ پنل‌های نوری رک مونت را می‌توان با توجه به تعداد کرهای مورد نیاز فیبر نوری سفارش داد.

ویژگی‌های پچ پنل‌های رکمونت

از پچ پنل‌های رک مونت برای بستن و توزیع کابل فیبرهای نوری استفاده می‌شود. پچ پنل رک مونت برای سازماندهی و اتصال لینک فیبر نوری مناسب است.
موارد استفاده از پچ پنل رکمونت در اغلب محصولات فیبرنوری می‌باشد که این محصولات شامل DWDM MUX DEMUX و ODF و رک شاسی است.

از ویژگی‌های پچ پنل‌های رک مونت می‌توان به پایدار بودن آنها اشاره کرد. این پچ‌پنل‌ها به راحتی جابجا نمی‌شوند و همین امر موجبات ایجاد محیط ایمن برای آداپتورهای فیبر نوری، پچ کوردها و پیگتل‌ها را فراهم می‌کند.

تصاویر زیر نمونه‌هایی از پچ پنل‌های رک مونت می‌باشند:

پچ پنل‌های رک مونت

پچ پنل دیواری  (Wall mounted)

پچ پنل قابل نصب روی دیوار Fiber Optic Wall Mount Patch Panel؛ پچ پنل‌های دیواری در مکان‌هایی استفاده می‌شوند که نمی‌توان از رک استفاده کرد. کابل‌های فیبرنوری کشیده شده به داخل این تجهیزات وارد می‌شوند. پچ پنل‌های دیواری، غیر رکمونت بوده و جهت نصب بر روی دیوار مورد استفاده قرار می‌گیرند. در حالت عادی، ظرفیت این نوع پچ پنل 12 کور یا تار فیبرنوری است که این تعداد برابر با 6 پورت می‌باشد.

این نوع از پچ پنل‌ها با عنوان باکس دیواری نیز معروف هستند. پچ پنل فیبرنوری دیواری، اصولا دوازده فیبرنوری مختلف را به صورت مجزا ساپورت می‌کند. اگر تعداد فیبرها بیشتر از دوازده تا باشد، فیبرهای نوری اضافه را می‌توان به پنل دوم انتقال داد.

ویژگی‌های پچ پنل‌های دیواری

پچ پنل دیواری (Wall mounted) توانایی ساپورت 144 فیبر را در یک باره دارد. پچ پنل فیبرنوری دیواری با استفاده از پنل آداپتور فیبر نوری، پیگتل و پچ کورد، فیبر نوری داخلی را توزیع می‌کند. پچ پنل‌های دیواری برای اتصالات ایمن کابل‌های نوری و پیگتل‌ها در کابل کشی‌ها و کاربردهای ترمینال کاربرها استفاده می‌شود. پچ پنل‌ها برای ارائه یک سیستم مدیریت فیبرنوری قابل انعطاف، بر روی دیوارهای داخلی و تراس نصب می‌شوند. تصاویر زیر نمونه‌هایی از پچ پنل‌های دیواری وال مونت می‌باشند:

پچ پنل دیواری فیبرنوری

اجزای تشکیل دهنده پچ پنل فیبرنوری

  • بدنه پچ پنل: عموما فلزی بوده و قابلیت نصب بر روی دیوار یا داخل رک را دارند.
  • محل ورودی های کابل: در پشت یا کناره پچ پنل ها سوراخ هایی جهت ورود کابل تعبیه می شود.
  • محل نصب آداپتور: سوراخ هایی وجود دارد که آداپتورهای فیبر نوری در آن نصب می گردد.
  • کاست: فیبر نوری پس از وارد شدن به پچ پنل و حتی پیگتیل‌ها، دقیقا به اندازه رسیدن به آداپتور بریده نمی‌شود. اضافه طول فیبر به دلیل امکان رفع عیب در صورت خرابی می‌باشد. فیبر اضافه را دور کاست فیبر نوری می‌پیچیم.

این مقاله توسط fiberopticbank نوشته و گردآوری شده است و برای نوشتن این مقاله از سایت  fibertronics استفاده شده است. برای دریافت قیمت‌های به روز انواع پچ پنل با بانک فیبر نوری تماس بگیرید.

فروش انواع پچ باکس و پچ پنل در بانک فیبر نوری و شبکه

0/5 (0 نظر)
بنر فروش تجهیزات فیبر نوری
بنر فروش تجهیزات شبکه
بنر فروش تجهیزات FTTH

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: جهت رعایت اصول کپی رایت مطالب این صفحه قفل شده است.
× چطور میتونم کمکتون کنم؟