patchcord پچکرد های فیبر نوری / پچ کورد فیبر نوریپچ کورد فیبر نوری

پچ کورد فیبر نوری، کابلی است که هر دو سر آن دارای کانکتور فیبر نوری است. پچ‌کوردها (پچکوردها) بایستی متناسب با فیبر نوری انتخاب شوند. مثلاً پچ کورد سینگل مود برای فیبر سینگل مود و پچ کورد مالتی مود برای فیبر مالتی مود استفاده می‌شود.

پچ کورد فیبر نوری

پچ‌کورد (پچکرد) یک کابل الکتریکی یا نوری است که برای متصل کردن یک وسیله الکترونیکی یا نوری به وسیله دیگر جهت مسیریابی سیگنال‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. پچ کورد (پچکرد) فیبر نوری برای ایجاد ارتباط بین تجهیزات و قطعات در شبکه فیبرنوری به کاربرده می‌شود و نام دیگر آن پچ کیبل patch cable است.

پچکردها به علت وجود کانکتورهای مختلف در انتهایشان دارای انواع مختلف هستند. کانکتورهای موجود در بازار شامل کانکتورهای LC ، ST ، FC، SC، U ، TRJ و E2000 می‌شود.

کلیپ ویدئوی زیر به توضیحات کلی در مورد پچ کیبل‌ها و پچ کورد می‌پردازد. زیرنویس فارسی زیر کلیپ قرار داده  شده  است.

پچ کورد فیبر نوری چیست ؟

امروز می‌خواهیم درباره انواع پچ کردها و کاربردهای آنها توضیح بدهیم. در اینجا ما یک پچ کیبل فیبر نوری مشاهده می‌کنیم که کانکتور این پچ کیبل کانکتور SC است.

اینجا جایی است که از پچ کیبل‌های فیبر نوری استفاده می‌شود. این تجهیزات، تجهیزات سبک وزنی هستند که توسط پچ کیبل‌های فیبر نوری به یکدیگر متصل شده‌اند.
پچ کوردها نقش مهی در شبکه‌های فیبرنوری دارند. در شبکه‌ها از پچ کیبل‌ها برای اتصال متقابل و همچنین برای اتصال زیر ساخت‌های کابل کشی به تجهیزات نوری استفاده می‌شود.

  • پچ کیبل‌ها فیبر نوری در دو دسته پچ کوردهای سیمپلکس  و پچ کوردهای داپلکس دسته بندی می‌شوند.
  • پچ کیبل‌های سیمپلکس در هر طرف انتهایی کابل خود فقط به یک کانکتور متصل هستند.
  • پچ کیبل‌های داپلکس در هر طرف انتهایی کابل خود به دو کانکتور  اتصال دارند.
  • پچ کوردهای فیبر نوری را می‌توان به دو دسته پچ کوردهای سینگل مود و پچ کوردهای مالتی مود دسته بندی کرد.
  • پچ کیبل‌های سینگل مود برای فیبرهای سینگل مود استفاده می‌شود و رنگ غلاف یا پوشش بیرونی آنها زرد می‌باشد.
  • پچ کیبل‌های مالتی مود برای فیبرهای مالتی مود استفاده می‌شود و رنگ غلاف یا پوشش بیرونی آنها نارنجی می‌باشد.

پچ کیبل‌های فیبر نوری را می‌توان براساس انواع کانکتورهای آن دسته بندی کرد، که مشهورترین این کانکتورها عبارتند از : SC  LC ،  ST، FC ، MTRJ

انواع پچ کوردهای فیبر نوری

انواع پچ کورد patchcord / پچکرد های فیبر نوری / پچ کورد فیبر نوری

همان‌طور که در متن بالا به آن اشاره شد پچکردهای فیبرنوری انواع مختلفی دارد ولی می‌توان آنها را به طور عمده با توجه به نوع کانکتور و کابل تقسیم‌بندی نمود.

دسته بندی پچ کوردها با انواع کانکتورها

پچ کوردهای فیبر نوری را همانطور که گفته شد، طبق انواع کانکتورها دسته بندی می‌کنند. به عنوان مثال:

پچکردی که هر دو سر کابل آن به کانکتور LC متصل باشد را پچ کورد LC  می‌نامند.

دسته بندی پچ کوردها طبق فرول کانتور شده

عامل دیگر طبقه بندی پچ کوردها به نوع و نحوه صیقل دادن فرول کانکتور شده بستگی دارد. اگر پچکردهای فیبر نوری را طبق عامل فرول کانکتور شده دسته بندی کنیم شامل سه دسته بندی زیر می‌شوند:

  • پچ کوردهای  APC
  • پچ کوردهای UPC
  • پچکوردهای PC

دسته بندی پچ کوردهای فیبر نوری طبق انواع مختلف کابل فیبر نوری

پچ کوردهای فیبر نوری را می‌توان نوع کابل فیبر نوری استفاده شده در آن‌ها طبقه بندی کرد.

طبقه بندی براساس مواد مصرفی

  • PVC
  • Riser Plenum
  • LSZH
  • OFNP
  •  OFNR

و  سایر روکش‌ها دسته بندی کرد.

دسته بندی پچ کوردها طبق تعداد کُرها

پچ کردهای فیبر نوری اگر طبق تعداد کُرها دسته بندی شوند طبق دو نوع زیر طبقه‌بندی می‌شوند.

  • پچکردهای فیبر نوری سیمپلکس
  • پچکردهای فیبرنوری داپلکس

پچکورد فیبر نوری سیمپلکس

پچکوردهای فیبر نوری سیمپلکس دارای یک کُر فیبر نوری هستند. که در انواع سینگل مد و مالتی مد و یا با کانکتورهای و ویژگی‌های مختلف موجودند.

پچکورد فیبر نوری داپلکس

پچکوردهای فیبر نوری داپلکس دارای دو کُر فیبر نوری از یک جنس هستند.

دسته بندی پچ کوردها طبق نوع کُرها

پچ‌کوردها همچنین مطابق نوع کُر مصرفی به دو نوع سینگل مود و مالتی مود تقسیم می‌شوند.

رنگ پچکورد فیبر نوری سینگل مود زرد است و با سایز هسته 9/125µm به بازار عرضه می‌شود.

رنگ پچکورد فیبر نوری مالتی مود به رنگ نارنجی می‌باشد و با سایز هسته 62.5/125µm به بازار عرضه می‌شود. پچ کوردهای فیبر نوری مالتی مود به دو نوع OM3 و OM4 تقسیم‌بندی می‌شوند.

معرفی انواع پچکردهای فیبر نوری با کانکتورهای مختلف

هر کانکتوری که به سرپچ کوردها متصل شده است شامل یک عنصر برای انتقال داده می‌باشد که به این عنصر فرول می‌گویند. فرول می‌تواند از متریال‌های متفاوتی تولید شود که این متریال‌ها عبارتند از:

  • فرول های پلاستیکی
  • فرول  سرامیکی
  • فرول های مسی

که مرغوب‌ترین نوع آنها متریال سرامیکی است.

پچکردهای LC از محبوب‌ترین و رایج‌ترین نوع پجکردها هستند. عبارت LC مخفف کانکتور (Lucent) است. نحوه ساختار آنها به این گونه است که کابل فیبر نوری به واسطه دو کانکتور LC تجهیز شده است.
پچکردهای LC دارای بدنه‌ای پلاستیکی و فرول با اندازه‌ دقیق 1.25mm و از جنس سرامیکی هستند. پج کوردهای LC دارای اندازه‌ای کوچک هستند که همین امر موجب نیاز به فضای کمتر می‌شود. پچ کردهای LC بیشترین استفاده را در نوع سینگل مود دارند و این نوع پچ کوردها در قطرهای mm1.6 2.0mm و  mm 3.0 استفاده می‌شود.

SM-DU-LC-LC-APC پچکرد های فیبر نوری / پچ کورد فیبر نوری

پچ کورد های ST

پچکردهای ST  از نظر قطر کانکتور مثل کانکتور SC  است که در گزینه بعد به توضیح آن می‌پردازیم. عبارت ST در این نوع پچ کوردها ST مخفف Straight-Tip است. اندازه فرول پچ کورد ST ۲.۵ میلی‌متر است.
کانکتور این پچکوردها سرنیزه‌ای شکل است و دارای فرول طولانی فنری برای نگه‌داشتن فیبر هستند که تصویر آن را در عکس زیر مشاهده می‌کنید.
پچ کوردهای ST در هر دو نوع سینگل و مولتی مود در دسترس‌اند.

ST-ST-SM-Duplex پچکرد های فیبر نوری / پچ کورد فیبر نوری

پچ کوردهای SC

پچ کورد SC در دو سر خود دارای کانکتور SC است. SC مخفف عبارت Standard Connector به معنی کانکتور مشترک یا کانکتور میدان و یا استاندارد می‌باشد. اغلب پچ کوردهای SC در مخابرات فیبر نوری و در ارتباطات داده‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. پچ کورد SC در کانکتور خود دارای قفل می‌باشد که با این حرکت از راه فرول سرامیکی یک اتصال دقیق به وجود می‌آورد. در تصویر زیر شکل ظاهری پچ کورد SC می‌باشد.

از ویژگی‌های پچ کورد SC می‌توان به موضوع  بسیار کم‌هزینه و مداوم بودن آنها اشاره کرد. این پچ کوردها به‌طور گسترده در شبکه‌های فیبر نوری استفاده می‌شود و می‌تواند با قاب پلاستیکی و اکسید زیرکونیوم همراه می‌باشد.

SC-SC-APC-DUPLEX پچکرد های فیبر نوری / پچ کورد فیبر نوری

پچ کوردهای FC

پچ کوردهای FC از اتصال دو کانکتور FC تشکیل شده است. نحوه اتصال پچ کورد FC به شکل پیچی می‌باشد. FC  مخفف عبارت Fixed connector به معنای کانکتور ثایت می‌باشد. فرول و آستر مورد استفاده در این نوع کانکتور همانند کانکتور SC است و در دو حالت مولتی مود و سینگل مود قابل‌ دسترسی است. شکل ظاهری پچ کورد FC را در تصویر زیر می‌بینیم.

از این نوع پچ کورد می‌توان در محیط‌های با لرزش بالا استفاده کرد و به‌صورت پیچی محکم بست اما نکته مهم این مساله است که باید قبل از سفت و محکم کردن آن را به‌صورت صحیح وارد نمود.

FC-TO-FC-Duplex-SM - پچکرد های فیبر نوری / پچ کورد فیبر نوری

پچ کوردهای  MTRJ

پچ کوردهای MTRJ دارای دو کانکتور MTRJ هستند. MTRJ مخفف عبارت Mechanical Transfer Registered Jackاست که این عبارت به معنی فیش سفارشی انتقال مکانیکی است 

کانکتور MTRJ توسعه‌ یافته‌ی دو کانکتور MT و RJ می‌باشد. کانکتور MTRJ دارای محفظه و فرول پلاستیکی است و از ویژگی‌های این نوع پچ کورد ارتباط دو کانکشن فیبر نوری می‌باشد.

کانکتورهای MTRJ داپلکس هستند لذا پچ‌کوردهای MTRJ نیز داپلکس (دارای دو کر فیبر) هستند. اندازه این کانکتور نصف کانکتور SCاست و به دو صورت نر (با دو پین فلزی) و ماده (بدون سوزن و پین) در بازار وجود دارند و معمولاٌ در کاربردهای شبکه مورد استفاده قرار می‌گیرد. اندازه این نوع پچ‌کورد از فیش‌های تلفن کوچک‌تر است و کار کردن با آن نیز آسان‌تر می‌باشد.

SM - پچکرد های فیبر نوری / پچ کورد فیبر نوری

این مقاله توسط بانک فیبر نوری نوشته شده است و برای گرد آوری برخی از اطلاعات از سایت  Fo4sale.com  استفاده شده است. برای دریافت قیمت انواع پچ کوردها و سایر تجهیزات شبکه می‌توانید روی عکس مورد کلیک کرده یا با شماره تماس‌های بانک فیبر نوری تماس بگیرید.

0/5 (0 نظر)
بنر فروش تجهیزات فیبر نوری
بنر فروش تجهیزات شبکه
بنر فروش تجهیزات FTTH

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: جهت رعایت اصول کپی رایت مطالب این صفحه قفل شده است.
× چطور میتونم کمکتون کنم؟