طراحی کابل فیبر نوری

امروز با سوالات متداول و پرتکرار کاربران خدمت شما رسیدیم. امروز می‌خواهیم درباره ساختار و طراحی کابل فیبر نوری صحبت کرده و سوالاتی را مطرح کنیم. اگر شما هم در این زمینه سوال دارید، حتما این مقاله را دنبال کنید. این سوالات برای افراد کارشناسی که می‌خواهند فیبر نوری را برای کابل کشی درنظر بگیرند، مفید است. همچنین برای تکنسین‌های شبکه نیز گزینه مفیدی است.

۱- آیا فیبر سینگل مود و مالتی مود را می توان با هم ترکیب کرد؟

در صورت استفاده از سیستم سوئیچینگ که از هر دو نوع فیبر پشتیبانی می‌کند، مانند Extron FOX Matrix Series، توسعه سیستمی که هم از فیبر سینگل مود و هم از فیبر مالتی مود استفاده کند، امکان پذیر است. در این شرایط، فیبر سینگل مود باید به یک درگاه سینگل مود و فیبر مالتی مود باید به یک درگاه مالتی مود متصل شود. اتصال مستقیم فیبر سینگل مود و مالتی مود به همدیگر توصیه نمی‌شود زیرا تفاوت در اندازه های هسته باعث وارد شدن تلفات به سیستم می‌شود.

۲- انواع کانکتورهای فیبر نوری کدامند؟

یکی دیگر از مسائل مهم در طراحی کابل فیبر نوری، کانکتورها هستند. انواع متداول کانکتورهای فیبر نوری شامل ST ، SC ، FC / PC ، FC / APC و LC است. رابط LC به دلیل عملکرد عالی، اندازه کوچک و سهولت استفاده، بسیار محبوب است. MTP / MPO کانکتور ترجیحی برای استانداردهای انتقال داده 40 گیگابیت بر ثانیه و 100 گیگابیت بر ثانیه هستند.

۳- آیا می توان در تجهیزات نصب شده کانکتور متفاوتی استفاده کرد؟

کانکتورهای ST و SC اغلب برای نصب فیبرهای قدیمی استاندارد هستند. با این حال، کانکتور LC به دلیل اندازه جمع و جور، ویژگی خود قفل شونده و قابلیت تنظیم، برای نصب‌های مدرن ترجیح داده می‌شود. توصیه می شود که هر انتهای کابل را با کانکتور مناسب خاتمه دهید. متناوباً، می‌توان از یک آداپتور با یک کابل پچ استفاده کرد تا یک کانکتور را به نوع دیگری تبدیل کرد.

طراحی کابل فیبر نوری

۴- بودجه تلفات فیبر نوری چیست و چقدر است؟

بودجه تلفات فیبر نوری حداکثر مقدار تلفات یا میرایی قابل قبول در پیوند فیبر نوری است که با وجود آن میزان تلفات، اطلاعات می توانند بدون خطا و در فواصل مناسب انتقال یابند. مقدار بودجه تلفات، برابر با اختلاف بین قدرت خروجی فرستنده و حساسیت گیرنده است.

۵- چگونه بودجه تلفات نوری در طراحی سیستم AV استفاده می شود؟

یکی دیگر از موارد مهم در ساختار کابل فیبر نوری، میزان تلفات فیبر نوری است. مقدار کل تلفات در پیوند فیبر نوری با جمع کردن میرایی ناشی ازفیبرها، فیوژن ها، کانکتور ها و سایر اجزای نوری محاسبه می‌شود. این عدد برای تعیین حاشیه ضرر از بودجه ضرر کم می‌شود. برای محاسبه تعمیرات آینده کابل کشی و پیر شدن اجزای نوری، حاشیه تلفات حداقل 3 دسی بل توصیه می‌شود.

۶- چه نوع کابل های فیبر نوری ای موجود است؟

کابل‌های فیبر نوری بسته به نوع کاربرد در انواع مختلف ساخت و ساز موجود هستند. کابل‌های داخلی فیبر نوری مانند انواع دیگر کابل‌های داخلی به صورت رایزر یا پلنوم در دسترس هستند. کابل‌های فضای باز بصورت کابل‌های هوایی یا دفن مستقیم در دسترس هستند. کابل‌های زرهی نیز برای محافظت بیشتر از جوندگان و دستکاری در دسترس هستند. به این مسئله حتما باید در طراحی کابل فیبر نوری توجه شود.

۷- فیبر تیره چیست و چگونه برای سیستم های AV استفاده می شود؟

فیبر تیره کابل فیبر نوری از قبل نصب شده است که برای استفاده در آینده نصب شده اما در حال حاضر مورد استفاده قرار نمی گیرد. کابل کشی پیش ساخته اغلب با کابل‌های فیبر نوری اضافی برای گسترش سیستم فیبرنوری در آینده انجام می شود. در صورت وجود، می توان از فیبر تیره برای نصب تجهیزات جدید AV بدون هزینه اضافی برای نصب فیبر جدید استفاده کرد. وقتی سیگنال‌ها بین طبقات یک ساختمان یا بین ساختمان‌های دانشگاه منتقل می‌شوند، در دسترس بودن فیبر تیره نصب را ساده می‌کند.

ساختار کابل فیبر نوری

طراحی کابل فیبر نوری

هنگام طراحی کابل فیبر نوری، برخی از عوامل زیر باید در نظر گرفته شود:

  • کدام روش تعدیل و مالتی پلکسینگ برای کاربردهای خاص مناسب‌تر است؟
  • آیا قدرت کافی در گیرنده (بودجه برق) موجود است؟
  • ویژگی‌های زمان افزایش و پهنای باند
  • اثرات صدا بر روی پهنای باند سیستم، میزان داده و میزان خطای بیت
  • آیا به تقویت کننده‌های فیبر دوپ شده اربیوم نیاز است؟
  • چه نوع فیبری برای استفاده مناسب است؟
  • هزینه کل چقدر است؟

پس از بررسی موارد بالا در طراحی کابل فیبر نوری می‌توانید تصمیم به انجام و نصب بگیرید.

روش طراحی ساختار کابل فیبر نوری

با استفاده گسترده از کابل فیبر نوری عملاً در هر زمینه ارتباطات از راه دور، چندین ساختار کابل فیبر نوری وجود دارد که مشتری نهایی را گیج می‌کند که کدام یک را انتخاب کند. نکته مهمی که باید به خاطر بسپارید این است که هر طرح کابل فیبر نوری برای یک برنامه خاص بهینه شده است. کابل‌های فیبر نوری کاربرد کلی دارند، اما انتخاب چنین کابل‌هایی برای یک برنامه خاص نیاز به نهایت دقت دارد. عمدتا سیستم مورد نیاز، نوع کابل فیبر نوری و پیکربندی آن را تعیین می‌کند. امروز برخی از پارامترهای فیزیکی و اقتصادی که در مورد پیکربندی کابل‌های فیبر نوری تصمیم می‌گیرند، مورد بحث قرار خواهد گرفت.

ویژگی ها و عملکرد فیبر نوری

ویژگی ها و عملکرد فیبرنوری با توجه به نوع فیبر(سینگل مود بودن یا مالتی مود بودن) تغییر می کند. برای مثال پهنای باند فیبر مالتی مود به طول پیوند بستگی دارد ولی در فیبر سینگل مود، پهنای باند در مسافتهای کوتاه یا طولانی تفاوتی ندارد و در همه شرایط یکسان است. در هنگام طراحی لینک باید این موارد را ر نظر گرفت.

اندازه و وزن فیبرهای نوری

در طراحی کابل فیبر نوری، یکی از دلایل نصب کنندگان کابل فیبر نوری، اندازه کوچک آن همراه با پهنای باند زیاد است. این قطر کم به کابل‌های فیبر نوری اجازه می‌دهد تا به مکان‌هایی بسیار دشوار که امکان نصب کابل فلزی معمولی وجود ندارد، برسند. در یک منطقه مترو شلوغ و پر از کابل که مجاری موجود فضای کافی ندارند، کابل‌های داکت میکرو بدون تلاش زیاد به مقصد مشتری می‌رسند. اگر نصب در محل ناهموار باشد، فیبرنوری تایدبافر باعث محافظت از فیبر نوری در برابر شرایط سخت می شود. تایدبافر اندازه کابل را کاهش می‌دهد اما برای کابل‌های فیبر نوری با تعداد کم و کاربردهای ویژه خوب است.

طول عمر کابل

در طراحی کابل فیبر نوری، طول عمر کابل فیبر نوری باید به طور کلی بیش از 20 سال باشد. فاکتورهای زیادی تعیین کننده طول عمر کابل فیبرنوری هستند از جمله احتمال شکستن فیبر نوری و زمان اکسیداسیون مواد مورد استفاده برای ساخت کابل‌های فیبر نوری. فیبر قوی‌تر، احتمال شکست ناشی از استرس کمتری را دارد. استانداردهای صنعت فیبر نوری آزمایش شده با مقاومت در برابر 100 kpsi را می‌طلبد. به طور مشابه مواد ژاکت باید دارای ویژگی‌های خاصی در برابر خرابی در شرایط محیطی باشد.

سازگاری اتصال نوری

برای پوشش مسیر های طولانی، کابل های فیبرهای نوری با طول استاندارد (عموما 4 کیلومتر) باید به یکدیگر پیوند بخورند تا به تجهیزات انتهایی برای اتصال به کاربر نهایی متصل شوند. کاربرنهایی، از طریق کانکتورها به فیبرهای نوری متصل می شود و اتصال کابل‌های فیبر نوری از طریق کانکتورهای استاندارد صنعت معیار مهمی برای انجام این پروسه است. ممکن است کم مصرفترین و کوچکترین کانکتور ممکن برای کابل فیبر نوری مورد استفاده ما مناسب نباشد. بنابراین، نصب کنندگان شبکه هنگام طراحی باید به سازگاری فیبرهای نوری و اتصالات دقت کنند.

استحکام و دوام

مسئله بعدی در ساختار کابل فیبر نوری مقاومت آن است. کابل فیبر نوری که برای سیستم مورد نظر ساخته می‌شود باید توانایی مقاومت در برابر فشارهای نصب، به ویژه مقاومت کششی را داشته باشد. به طور کلی، کابل‌های کانالی در حال حاضر از طریق دمش یا شوتینگ در مجاری و کانال ها قرار می‌گیرند، در حالی که قبل از آن در مجاری کشیده می‌شدند و باعث آسیب دیدن کابل می شدند.

0/5 (0 نظر)
بنر فروش تجهیزات فیبر نوری
بنر فروش تجهیزات شبکه
بنر فروش تجهیزات FTTH

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: جهت رعایت اصول کپی رایت مطالب این صفحه قفل شده است.
× چطور میتونم کمکتون کنم؟