مشکلات در قطع کابل فیبر نوری

همیشه در نصب هر چیزی اشکالات رایجی وجود دارد که مانع به کار بردن درست می‌شود. در نصب کابل فیبر نوری هم اشکالات رایجی وجود دارد که باید به آن پرداخت تا این اشکالات احتمالی را تا جای ممکن کاهش داد. در این مقاله قصد داریم مشکلات در قطع کابل فیبر نوری را با هم بررسی کرده و راه‌حل‌های کاربردی برای آن ارائه دهیم.

مشکلات در قطع کابل فیبر نوری

مشکلات در قطع کابل فیبر نوری

کابل فیبر نوری زمانی برای نیازهای با کارایی بالا محفوظ بود، اما امروزه در انواع شبکه‌ها نیز کاربرد داشته و استفاده می‌شود. اگر با کابل مسی آشنا باشید، به سرعت متوجه می‌شوید که کابل فیبر نوری یک گزینه و امکان کاملاً متفاوت است. نه تنها فرایند نصب برای فیبر متفاوت است، بلکه فرایند عیب یابی نیز متفاوت است. کابل فیبر نوری نیز بسیار شکننده‌تر از کابل مسی است، بنابراین دلایل بالقوه بیشتری برای ایجاد مشکل وجود دارد. حال باید ببینیم مشکلات در قطع کابل فیبر نوری چیست و چگونه عیب یابی در نصب کابل فیبر نوری را باید انجام داد.

شایع ترین دلایل کار نکردن کابل‌ های فیبر نوری

هر کسی که تاکنون عیب یابی شبکه را انجام داده است، می داند که این یک فرآیند کاملا پیچیده خواهد بود. بنابراین بد نیست بدانید از کجا باید به دنبال حل یک مشکل باشید. برای کمک به شما در حدس آموختن درمورد علت مشکلات شبکه و عیب یابی در نصب کابل فیبر نوری، در اینجا برخی از رایج‌ترین مشکلات کابل فیبر نوری با علل احتمالی آنها آورده شده است:

  • الیاف شکسته به دلیل استرس جسمی یا خم شدن بیش از حد
  • قدرت انتقال، کافی نیست
  • کاهش بیش از حد سیگنال به دلیل دامنه کابل بیش از حد طولانی
  • از دست رفتن بیش از حد سیگنال به دلیل اتصال دهنده آلوده
  • از دست دادن بیش از حد سیگنال به دلیل اتصال یا اتصالات ناقص
  • از دست رفتن بیش از حد سیگنال به دلیل داشتن اتصالات زیاد
  • اتصال نادرست فیبر به پچ پنل یا در سینی اتصال

به طور معمول، اگر اتصال کاملاً قطع شده باشد، به دلیل قطع شدن کابل فیبر نوری است. با این حال، اگر اتصال متناوب باشد، چندین دلیل احتمالی وجود دارد:

  • میرایی کابل ممکن است به دلیل اتصالات بی کیفیت یا اتصالات، بیش از حد زیاد باشد.
  • مواردی مانند گرد و غبار، اثر انگشت، خراش و رطوبت می‌توانند اتصالات را آلوده کنند.
  • قدرت فرستنده کم است.
  • اتصالات بدی در کمد سیم کشی وجود دارد.

جمع آوری اطلاعات مفید در عیب یابی در نصب کابل فیبر نوری

وقتی برای رفع مشکلی در محیطی که کاملاً با آن آشنا نیستیم فراخوانده می‌شویم، اولین کاری که باید انجام شود، جمع آوری برخی اطلاعات اساسی در مورد علائم و علل احتمالی مشکل است. مانند هر رسانه دیگری، کلید بدست آوردن اطلاعات خوب، دانستن سوالات مناسب برای پرسیدن است. در اینجا چند سوال وجود دارد که می‌تواند ذهن شما را فعال کند.

عیب یابی در نصب کابل فیبر نوری

آیا کسی اخیراً رایانه شخصی را قطع، دوباره وصل یا جابجا کرده است؟

مهم است که بفهمید آیا رایانه شخصی قطع شده است یا اخیراً جابجا شده است. اگر کابل فیبر نوری از کامپیوتر جدا شده باشد، ممکن است این کابل هرگز مجدداً وصل نشود، دوباره به اشتباه وصل نشده و یا در مدت زمان قطع شدن آن آلوده باشد.

آیا در سخت افزار رایانه شخصی تغییری ایجاد شده است؟

یکی دیگر از مشکلات در قطع کابل فیبر نوری به سخت افزار برمی‌گردد. به روزرسانی سخت افزار رایانه نیز می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند. کابل می‌تواند قطع شود و یا مجدداً وصل نشود. به طور نامناسب دوباره وصل نشود یا قبل از اتصال مجدد، آلوده شود. همچنین کاملاً ممکن است که در هنگام ارتقا سخت افزار، کابل هرگز قطع نشده باشد. در این صورت، این احتمال وجود دارد که هنگام انتقال کامپیوتر، کابل بیش از حد تمدید شده باشد، یا اینکه کامپیوتر به طور تصادفی در پشت میز یا دیوار تکان یا ضربه‌ای خورده باشد و به اتصال دهنده آسیب برسد.
همچنین ممکن است کابل هرگز آسیب ندیده یا به اشتباه قلاب نشده باشد، بلکه سخت افزار جدید مانع کار صحیح NIC شده است. روش دقیق مشخص کردن مشکل NIC توسط سیستم عامل شما متفاوت است. با این حال، اگر از ویندوز استفاده می‌کنید، می توانید با استفاده از مدیر دستگاه هر یک از دستگاه‌های سخت افزاری سیستم را بررسی کنید تا ببینید چه چیزی کار نمی‌کند.

همچنین توصیه می‌شود، سخت افزار جدید را به طور موقت حذف کرده و در صورت امکان، سیستم را به حالت قبلی برگردانید. این امر می‌تواند نشان دهد که آیا سخت افزار جدید سیستم باعث بروز مشکل شده یا اینکه مشکل مربوط به مسئله دیگری است.

آیا اخیراً وسیله‌ ای جا به جا شده است؟

شاید باورتان نشود اما باید به نقل و انتقالات در اتاق آگاه باشید. دفعات زیادی پیش آمده که به علت نظافت خدمه و جلو و عقب کشیدن میز کار یا برخورد کابل به جایی همه چیز نابود شده است. در این موارد کابل مسی از بین می‌رود چه برسد به کابل فیبر نوری که بسیار حساس است و احتمال خرابی در آن بالاست.

آیا کار خاصی در ساختمان صورت گرفته؟

اشکالات رایج در کابل فیبر نوری

به نظر می‌رسد پرسیدن این سوال عجیب باشد اما تجربه نشان می‌دهد که مشکلات شبکه اغلب با بازدید از شبکه تلفنی رخ می‌دهند. یعنی اگر همین روزها در شرکت شما، تکنیسین‌های مخابراتی آمده‌اند و حال با اتصالات کابل مشکلی دارید، حتما راه درستی را برای عیب یابی در نصب کابل فیبر نوری پیدا کرده‌اید.

آیا کابل فیبر نوری دچار استرس جسمی شده؟

منظور از استرس جسمی چیست؟ یعنی وسیله‌ای روی کابل افتاده یا غلط خورده یا به عبارتی جسمی به آن اصابت کرده است.  اگر به طور غیر منتظره‌ای از کاربر در مورد استرس جسمی که ممکن است کابل متحمل شده باشد، سوال کنید، آن معمولاً به شما پاسخ‌هایی را خواهند داد. به یاد داشته باشید که اکثر کاربران تصور نمی‌کنند که اگر یک کابل فیبر روی آن فشار داده شود یا خیلی خم شود، یا اگر صندلی را روی آن بچرخانند از بین
می‌رود ولی واقعا این اتفاق می‌افتد.

تست سرعت و آلودگی کابل فیبر نوری 

وقتی عیب یابی در نصب کابل فیبر نوری در محل را انجام می‌دهیم، معمولاً زمان یک عامل حیاتی است. کاربران باید سریعاً آنلاین شوند و معمولاً کارهای زیادی در انتظار است. به همین دلیل، سعی می کنیم هرچه سریعتر از نظر انسانی مشکل را تشخیص دهیم.
یک راه این است که مشکلات در قطع کابل فیبر نوری را با یک تست کاملا غیر علمی اما موثر شروع کنید. مثلا دو انتهای کابل فیبر را جدا کرده و یک اشاره‌گر لیزر را به سمت بالای کابل نگه دارید تا ببینید نور چراغ از انتهای دیگر بیرون می‌آید یا نه! کابل فیبر نوری برای هدایت نور طراحی شده، بنابراین لازم نیست زیاد نگران باشید که دقیقاً کابل را با منبع نور قرار دهید.

اگر هیچ نوری از طریق کابل عبور نکند، کابل خراب است و باید تعویض شود. اگر نور از طریق کابل مشاهده شد، لزوما به معنای خوب بودن کابل نیست. این فقط به این معنی است که فیبر داخل کابل به طور کامل از بین نرفته است. با این وجود، اگر نور از طریق کابل دیده شود و طول کابل از صد متر کوتاه‌تر باشد، در این صورت کابل برای استفاده مناسب است.

معمولاً با قطع اتصال رایانه از کابل فیبر نوری و اتصال یک رایانه شخصی یا لپ تاپ می‌توان کابل را تست کرد. اگر کامپیوتر خوب قادر به عملکرد باشد، متوجه می‌شویم که مشکل از کابل نیست. این می‌تواند به دلیل آسیب دیدن NIC باشد، یا یک مشکل در پیکربندی باعث شود کامپیوتر نتواند به درستی NIC را تشخیص دهد. به عنوان مثال، ممکن است NIC با دستگاه دیگری در سیستم در تضاد باشد، یا یک پرونده DLL لازم خراب شده باشد.

اگر کامپیوتر هنگام اتصال به کابل فیبر نوری نیز نتواند کار کند، مشکل یا در کابل است یا در پورتی است که کابل در انتهای دیگر به آن متصل است. رایانه  را به کابل وصل کنید و انتهای دیگر کابل را به یک پورت سالم وصل کنید. اگر کامپیوتر هنوز کار نمی‌کند، کابل خراب است. از طرف دیگر، اگر کامپیوتر شروع به کار کند، پورت خراب است.

گاهی اوقات روند حذف فقط یک گزینه نیست. به عنوان مثال، ممکن است رایانه اضافی یا پورت یدکی در دسترس نداشته باشید، یا کابل فیبر نوری ممکن است مسافت زیادی را طی کند تا عیب یابی در نصب کابل فیبر نوری موثر واقع شود. در این صورت، روش‌ها و ابزارهای عیب یابی دیگری نیز وجود دارد که می‌توانید مورد آزمون قرار دهید.

ابزارهای تشخیصی

شما احتمالاً در لیست مشکلات در قطع کابل فیبر نوری متوجه شده‌اید که از رفتن سیگنال، مقصر اصلی مشکلات فیبر است. خوشبختانه روشی به نام تست از دست دادن سیگنال به شما این امکان را می‌دهد تا کابل فیبر نوری را برای اندازه‌گیری افت سیگنال آزمایش کنید.
این تکنیک شامل اتصال یک ژنراتور منبع به یک کنتور برق است. می‌توانید محدوده dBm و طول موجی را که می‌خواهید روی ژنراتور منبع آزمایش شود، تنظیم کنید. سپس ژنراتور منبع را به برق سنج متصل کنید، این بخش، سیگنال را اندازه گیری می‌کند و از تلفات سیگنال گزارش می‌دهد. به طور معمول، این فرایند شامل استفاده از کابلی است که می‌دانید استاندارد و سالم است. به عنوان مرجع برای ایجاد یک اندازه گیری پایه قبل از آزمایش، کابل ناشناخته؛ اگر کابل ناشناخته سالم باشد، پس تلفات آن باید مشابه تلفات کابل مرجع باشد.

متأسفانه، میزان ضرر و زیان در این امر بسیار زیاد است زیرا این موضوع به شدت به کابل و محیط فیزیکی بستگی دارد. با این حال، برخی از دستورالعمل‌ها وجود دارند که می‌توانید مورد استفاده قرار دهید. به یاد داشته باشید که اینها فقط دستورالعمل‌هایی هستند بسته به نوع کابل:

  • هر کانکتور تقریباً 0.5 دسی بل از دست می‌دهد تا حداکثر حدود 75/0 دسی بل.
  • هر اتصال در نتیجه از دست دادن حدود 2 دسی بل است.
  • اگر از فیبر سینگل مود استفاده می‌کنید، می توانید برای از دست دادن هر کابل، 600 فوت کابل 0.1 دسی بل را از دست دهید.
  • اگر از فیبر مالتی مود استفاده می کنید، برنامه از دست دادن حدود 0.1 دسی بل در هر 100 فوت کابل است.

نوع واقعی تجهیزات آزمایشی مورد نیاز شما برای بررسی مشکلات در قطع کابل فیبر نوری، به نوع کابل و اتصالات شما بستگی دارد. بدیهی است که هر کانکتور به هر تست کننده متصل نمی‌شود. به همین ترتیب، نمی‌توانید از یک تستر که برای کابل سینگل مود طراحی شده، کابل مالتی مود را آزمایش کنید. طیف گسترده‌ای از تسترهای فیبر نوری در بازار وجود دارد؛ برخی فقط یک نوع کابل را آزمایش می‌کنند در حالی که برخی دیگر به گونه‌ای طراحی شده اند که به عنوان تسترهای همه موارد درنظر گرفته می‌شوند.

میکروسکوپ فیبر نوری 

میکروسکوپ فیبر نوری

همانطور که اشاره کردیم، آلودگی فیبر نوری نیز یک مشکل بوده و می‌تواند یکی از روش‌های عیب یابی در نصب کابل فیبر نوری باشد. آلودگی فیبر نوری در اثر مواردی مانند گرد و غبار، خراش یا اپوکسی در انتهای اتصالات فیبر نوری ایجاد می‌شود. بهترین روش آزمایش چنین آلودگی‌هایی با استفاده از میکروسکوپ فیبر نوری است.
میکروسکوپ فیبر نوری، میکروسکوپ ویژه‌ای است که به طور خاص برای بازرسی فیبر نوری طراحی شده. قیمت میکروسکوپ‌های فیبر نوری سنتی از  100 تا 800 دلار است.

اگر قصد خرید میکروسکوپ فیبر نوری را دارید، علاوه بر قیمت، موارد زیادی را نیز باید بررسی کنید.
اولین چیزی که باید به دنبال آن باشید اتصال دهنده‌ای است که کابل را در جای خود نگه دارد. بسیاری از میکروسکوپ‌های ارزان قیمت قابل حمل، شما را وادار به نگه داشتن کابل در مقابل میکروسکوپ می‌کنند. در سطوح بزرگنمایی، نگه داشتن کابل و میکروسکوپ برای انجام بازرسی دقیق، تقریباً غیرممکن است.

مورد بعدی که باید به دنبال آن باشید، سطح بزرگنمایی است. به طور معمول، سطح بزرگنمایی میکروسکوپ‌های فیبر نوری از 100X تا 400X متغیر است. هرچه سطح بزرگنمایی بیشتر باشد، جزئیات بیشتری در هنگام بازرسی از کابل خواهید دید.

در آخر، باید بررسی کنید که میکروسکوپ، نوری است یا الکترونیکی. برخی از میکروسکوپ‌های فیبر نوری رده بالاتر، در واقع تصویر را بر روی مانیتور ویدئو نشان می‌دهند. چنین سیستم‌هایی معمولاً انتهای کابل 3 میلی متری را به اندازه یک توپ تنیس بزرگ می‌کنند.

اگر کابل فیبر نوری خراب شد، مقصر شما نیستید!

مانند یک شیشه که از نامش شکنندگی آن پیداست، کابل فیبر نوری هم بسیار شکننده است. می‌توانید کابل مسی را گره بزنید و همچنان از آن استفاده کنید، اما مجبورید کابل فیبر نوری را با دستکش و با احتیاط خاصی بردارید. وقتی شروع به استفاده از فیبر نوری می‌کنید، در نهایت با مشکل روبرو خواهید شد. دانستن اینکه چرا کابل فیبر نوری از بین می رود و در این زمینه چه باید کرد، مشکلات در قطع کابل فیبر نوری و روش‌های عیب یابی در نصب کابل فیبر نوری به شما کمک می‌کند نهایت مراقبت و دقت را در مواجه با آن‌ها داشته باشید. در مقاله‌ای که امروز در بانک فیبر نوری برایتان تدوین شد، یک راهنمای کامل ارائه کردیم که با کمک آن می‌توانید مشکلات را مرتفع کنید.

منبع: Znet

انواع کابل فیبر نوری

0/5 (0 نظر)
بنر فروش تجهیزات فیبر نوری
بنر فروش تجهیزات شبکه
بنر فروش تجهیزات FTTH

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: جهت رعایت اصول کپی رایت مطالب این صفحه قفل شده است.
× چطور میتونم کمکتون کنم؟