اندازه گیری توان فیبر نوری

فیبر نوری با استفاده از سیگنال‌های نوری که در طول یک فیبر شیشه‌ای حرکت می‌کند، وظیفه‌ی انتقال اطلاعات را انجام می‌دهد و راه بسیار خوبی برای انتقال داده‌ها با حجم بالا است. فیبر نوری بسیار سریع، منعطف و نازک بوده و به ندرت اتفاق می‌افتد که کابل فیبر نوری نیاز به تقویت کننده داشته باشد، حتی در شبکه‌های مسافت بالا. این موضوع می‌تواند دلیل خوبی برای مهندسین شبکه باشد تا بیشتر به دنبال استفاده از فیبر نوری باشند. در مقاله امروز می‌خواهیم به نکات مهمی پیرامون اندازه گیری توان فیبر نوری اشاره کنیم. این مطالب و نکات اهمیت بسیاری در درک نحوه انتقال توان در شبکه‌های فیبرنوری داشته و بسیار مفید است.

اندازه گیری توان فیبر نوری

اساسی‌ترین راه برای ارزیابی عملکرد فیبر نوری اندازه گیری توان فیبر نوری است که از انتهای فیبر ساطع می‌شود. این مورد در واحد دسی بل (dB) اندازه گیری می‌شود. برای درک بهتر اندازه‌گیری توان، می‌توان آن را از نظر تلفات نوری بررسی کرد. اسپلیترها، اتصالات فیوژن، کانکتورها و سایر اجزای شبکه واسطه، همگی در تضعیف سیگنال نقش دارند. افت توانی که ناشی از هیچ یک از وارد قبل نباشد به عنوان تلفات (IL) شناخته می‌شود.

موازنه کردن “بودجه” توان و ضرر

اگر به تازگی کار با فیبر نوری را شروع کرده‌اید، معمولاً با اصطلاحات «بودجه توان» و «بودجه ضرر» مواجه می‌شوید. بنابراین درک تفاوت بین این دو مهم است. اصطلاح بودجه توان به حداکثر مقدار اتلافی اشاره دارد که کل یک پیوند داده (از فرستنده به گیرنده) برای عملکرد صحیح می‌تواند تحمل کند. گاهی اوقات ممکن است متوجه شوید که بودجه توان دارای حداقل و حداکثر مقدار است. این بدان معنی است که به حداقل مقدار تلفات نیاز دارد تا گیرنده بیش از حد بارگذاری نشود، در حالی که حداکثر مقدار تلفات تضمین می‌کند که گیرنده سیگنال کافی برای کار کردن دارد.

بودجه ضرر کل مقدار ضرری است که نقطه پایانی شما باید داشته باشد. برای محاسبه این مورد، باید میانگین تلفات تخمینی تمام اجزای مورد استفاده در شبکه کابل خود را جمع کنید تا کل تلفات انتها به انتها تخمین زده شود. سپس این رقم با نقطه شروع در منبع داده شبکه مقایسه می‌شود تا مشخص شود آیا کابل به خوبی کار می‌کند یا خیر.

ابزارهای مورد نیاز برای اندازه گیری توان فیبر نوری

برای اندازه گیری توان و تلفات در یک کابل فیبر نوری، یک منبع نور و یک پاورمتر لازم است. قبل استفاده از پاورمتر، دفترچه راهنما را بخوانید و چند تست تمرینی را اجرا کنید. قبل از آزمایش کابل‌های فیبر نوری با پاورمتر، از داشتن تجهیزات ایمنی مناسب مانند محافظ چشم اطمینان حاصل کنید. همچنین ممکن است به کابل‌های تست مرجع، آداپتورهای جفت، یک عیب‌یابی بصری و یک کیت تمیزکننده فیبر نوری نیاز داشته باشید تا انتهای کابل‌های ریز مو مانند در برابر آلودگی، به ویژه در محیط‌های بیرونی یا صنعتی، در امان باشند.

در حالی که توان سنج های نوری اساسی‌ترین ابزار اندازه گیری توان برای فیبر هستند، مجموعه‌های تست تلفات نوری (OLTS) و بازتاب سنج‌های حوزه زمان نوری (OTDRs) نیز ابزارهای مفیدی برای اندازه گیری دقیق توان در تست تلفات، به ویژه برای تاسیسات در فضای باز هستند.

استفاده از پاورمتر

هنگام اندازه گیری توان فیبر نوری با پاورسنج، آن را به کابل وصل کنید. توان سنج‌های فیبر نوری دارای ورودی‌هایی برای اتصال کانکتورهای فیبر نوری و آشکارسازهایی هستند که برای جذب تمام نور خارج شده از فیبر طراحی شده‌اند. پاورمترها معمولا دارای آداپتورهای مدولار هستند که امکان اتصال به انواع مختلف کانکتورها را فراهم می‌کند. به طور معمول، هر دو گیرنده و فرستنده دارای پریزهایی برای اتصالات فیبر نوری هستند. بنابراین برای اندازه گیری توان یک فرستنده، یک کابل تست را به منبع وصل کنید و در انتهای دیگر توان را اندازه گیری کنید. برای گیرنده‌ها، کابل متصل به پریز گیرنده را جدا کرده و توان خروجی را با پاورمتر اندازه‌گیری کنید. اندازه‌گیری واقعی خود را با دستورالعمل‌های صحیح مشخص شده توان برای آن سیستم خاص مقایسه کنید تا مطمئن شوید که انرژی خیلی زیاد یا خیلی کم تولید نمی‌کند.

محاسبه تلفات

فرمول اصلی مورد استفاده برای محاسبه دسی بل این است: dB = 10 log (قدرت اندازه گیری شده / توان مرجع).

هر زمان که تست‌ها بر روی شبکه‌های فیبر نوری انجام شود، نتایج روی صفحه نمایش بر حسب دسی‌بل نمایش داده می‌شود. تلفات نوری با دسی بل اندازه گیری شده در حالی که توان نوری هم با دسی بل اندازه گیری می‌شود. تلفات به صورت یک عدد منفی مانند 2.1- دسی بل نمایش داده می‌شود اما میزان توان مقدار مثبتی است.

جمع بندی نهایی 

دستورالعمل‌های متفاوتی برای محاسبه تلفات در اتصالات، اتصالات، فیبرهای مالتی مود و سینگل مود وجود دارد. قبل از شروع، می‌توانید تمامی فرمول‌های استاندارد برای محاسبه تلفات را حتما پیدا کرده و سپس آزمایش‌های خود را با دقت کافی انجام دهید.

منبع: community.element14

0/5 (0 نظر)
بنر فروش تجهیزات فیبر نوری
بنر فروش تجهیزات شبکه
بنر فروش تجهیزات FTTH

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: جهت رعایت اصول کپی رایت مطالب این صفحه قفل شده است.
× چطور میتونم کمکتون کنم؟